30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 662
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 195
Моля, не ми се карайте (много) - за софийските езиковите гимназии не трябва медицинско, нали? Четох много, 99% съм сигурна, но  все пак да питам, тъй като сега ще ходя при личната по друг повод и тя изрично ме попита дали ми трябва медицинско предвид кандидатстването.

Ако ми се скарате, ще го понеса мъжки, само отговор да има.

# 196
Какво значи да си блокираш желание при подредбата на паралелки?
Ако пишеш паралелка с по-нисък бал на по-предно място, а след нея паралелка с по-висок бал???
А класирането отгоре надолу ли става или отдолу нагоре?
Благодарско на отзовалите се Simple Smile

# 197
Това ми е енигма, защото записването на първо класиране за ЕГ и НГДЕК е с еднакъв срок. Тук споделиха че дете, класирано и записано в НУКк (също към МК) е имало за последица изваждане на детето от системата на МОН и невъзможност да продължи с второ класиране за ЕГ.

# 198
Ето какви са възможностите, ако подавате в училище - гнездо, център, помощник или както там се наричат тази година.

# 199
  • София
Мартеа, не ти трябва за ЕГ.
Без кавги, само мир да е! Joy
Това ми е енигма, защото записването на първо класиране за ЕГ и НГДЕК е с еднакъв срок. Тук споделиха че дете, класирано и записано в НУКк (също към МК) е имало за последица изваждане на детето от системата на МОН и невъзможност да продължи с второ класиране за ЕГ.
Шарлот, а какъв е вариантът, да не са подали заявление за второ класиране и затова да е изпаднало?

# 200
Ох, няма такъв мор навън. В момента съм в поликлиниката за медицинско. Личната ме пита дали ми трябва преглед при очен. Моля, как да разбера дали ми трябва?

# 201
  • Sofia

Отгоре-надолу - ако стигне бал за 3-тото от желанията например, забравяме за тези желания след третото. На следващ етап може да се придвижи само нагоре в желанията ( второ или първо) или да запази това място, на което вече е класиран (третото).

Младежът днес си получи свидетелството, служебната бележка, грамота за отличен успех и подарък флашка (класната му я избрала специално да е най-хубавия цвят и повече GB, а той я подарил на съученик, който бил по-нуждаещ се от него).

# 202
Моля, не ми се карайте (много) - за софийските езиковите гимназии не трябва медицинско, нали? Четох много, 99% съм сигурна, но  все пак да питам, тъй като сега ще ходя при личната по друг повод и тя изрично ме попита дали ми трябва медицинско предвид кандидатстването.

Ако ми се скарате, ще го понеса мъжки, само отговор да има.
Не. Езиковите гимназии са с профилирани паралелки.
Медицинско трябва за професионалните гимназии и паралелки, т.е. - бившите техникуми.
Но никога не е излишно да изкарате. Може пък да Ви потрябва за някое екзотично решение в последния момент. Simple Smile

# 203

Следя с интерес. Мислех, че както самото кандидатстване, така и класирането и записването си е съвсем отделно и може да върви паралелно. Примерно: Записване в НГДК до второ и после изтегляне на документи Sweat

# 204
Професионални паралелки има и в профилирани гимназии, както и в средни училища.

# 205
  • София

Следя с интерес. Мислех, че както самото кандидатстване, така и класирането и записването си е съвсем отделно и може да върви паралелно. Примерно: Записване в НГДК до второ и после изтегляне на документи Sweat
Една позната звъня в Рио и са й казали, че тези училища са отделно класиране, но как да съм сигурна

Ние сме в музикалното, където от 3-7 юли е записването и се притеснявам, че ако се запишем губим шанс за кандидатстване в езиковите напр, а ако не се запишем и не ни приемат другаде, губим музикалното..
Какво правим..

# 206

Отгоре-надолу - ако стигне бал за 3-тото от желанията например, забравяме за тези желания след третото. На следващ етап може да се придвижи само нагоре в желанията ( второ или първо) или да запази това място, на което вече е класиран (третото).

Младежът днес си получи свидетелството, служебната бележка, грамота за отличен успех и подарък флашка (класната му я избрала специално да е най-хубавия цвят и повече GB, а той я подарил на съученик, който бил по-нуждаещ се от него).

Аха, значи и в двете посоки Simple Smile

# 207
Какво значи да си блокираш желание при подредбата на паралелки?
Ако пишеш паралелка с по-нисък бал на по-предно място, а след нея паралелка с по-висок бал???

Да блокираш означава да подредиш неправилно желанията си.
Примерно : На второ място е паралелка Х, на трето паралелка Y, на четвърто паралелка Z.
На първо класиране ви стига балът за Z.
На второ класиране балът ви стига за паралелка Х (второ място) и за паралелка Y(трето място).
Ще се класирате на второ място Х, защото е по-предно желание. Паралелка Y отпада - ако е била по-желана, значи е била грешно позиционирана като трета, вместо като втора.
Класирането започва ОТГОРЕ надолу и първата паралелка по пътя надолу, за която балът стига - е ваша.

# 208
  • София
Имам питане.Какъв документ трябва да взема от GP-то,който да е валиден при записването в училище?
Имунизационен статус или нещо друго?

# 209
Шарлот, а какъв е вариантът, да не са подали заявление за второ класиране и затова да е изпаднало?
[/quote]
Гимназиите към МОН и МК би следвало да не се конкурират, но явно от МК подават на МОН информация за записване и детето се сваля от системата на МОН.

Общи условия

Активация на акаунт