30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 514
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 555
Малко off topic.
Как възприемате професионалната паралелка "Съдебна администрация" в ПГ по фризьорство и козметика (ПГФК "Княгиня Евдокия") ?
Ша стрижат изшци и ответници до нула номер? JoyJoyJoy
Имаше реопртаж за тази паралелка, само таз гимназия била откликнала на нуждите на бизнеса, да направят такъв прием Simple Smile Или нещо от сорта Simple Smile
Свежарско Simple Smile Ще са нагримирани и фризирани съдийките поне Simple Smile

# 556
Малко off topic.
Как възприемате професионалната паралелка "Съдебна администрация" в ПГ по фризьорство и козметика (ПГФК "Княгиня Евдокия") ?
Да споделя, че имаше явна агитация за професионални паралелки, посредством спусната анкета в училище в началото на годината. При все,че сме математическа гимназия. Как да го приема? МОН мисли за реализацията на децата ни? МОН иска да запази паралелки от които има отлив? Каквато и да е идеята, трябва да се предостави качествено образувание и изисквания. Има ли изисквания, ще има подходяща среда. Има ли среда, ще има все повече родидетели, които да насърчат децата си да учат във въпросното училище.

# 557
Понеже все всичко си знам, сега ... нека ми е!!! Разчитам на вас: какво означава (в графа Желания на priem.mon.bg
) Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация.

Под "подаване на заявление" какво се разбира? А под "синхронизация"? Даже пише "синхОРнизация"

Нали не трябва да ходим някъде да подаваме заявление на ръка?
Нали не трябва да сканираме свидетелството с оценките?
Благодаря ви!

# 558
  • София
Малко off topic.
Призовкар

# 559
Понеже все всичко си знам, сега ... нека ми е!!! Разчитам на вас: какво означава (в графа Желания на priem.mon.bg
) Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация.

Под "подаване на заявление" какво се разбира?  - подаването на заявление за участие в първи етап на класиране. Без значение къде  и как.
 А под "синхронизация"? Даже пише "синхОРнизация" - примерно веднъж дневно натискат голямото копче и всичко въведено се отразява в системата.

Нали не трябва да ходим някъде да подаваме заявление на ръка? - не, ако сте подали през системата.
Нали не трябва да сканираме свидетелството с оценките? - не, въвежда се служебно.
Благодаря ви!

# 560

Под "подаване на заявление" какво се разбира? А под "синхронизация"? Даже пише "синхОРнизация"

Нали не трябва да ходим някъде да подаваме заявление на ръка?
Нали не трябва да сканираме свидетелството с оценките?
Благодаря ви!
Подавате онлайн или в училище гнездо, ако решите, че не можете да се справите или сте допуснали грешка, която трябва да се коригира. Нищо не трябва да сканирате, освен медицинско, ако кандидатствате за професионална паралелка.

# 561
Преди 20 мин. ни доди дипломата в системата, т.е. бяха налети оценките. Споко. МОН мисли за нас денонощно. Simple Smile

# 562
  • София
Със Системата не може да се спори, ще се синхОРнизира когато тогава Joy

https://m.vbox7.com/play:fcd7a314
Joy

# 563
Ех, тази система, а уж излязохме от комунистическо! Joy

# 564
  • София
Desem JoyJoyJoyJoy
Ето такава анкета трябва за пускат от МОН.
Как намирате НВО? Joy
Ох, разревах се от смях сама тука Joy

А днес, като ходих за свидетелството, ме увещаваха да не сме пренебрегвали професионалните гимназии. Ама какво да направя, като моят синковец е хуманитарно ориентиран. А всъщност училището до 7ми клас трябва да може  да събуди този интерес у децата. Ама прави ли го? Не.

# 565
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да питам пак и аз понеже редихме и пренареждахме с девойката паралелките отново, а иска само такива с 20-25т. повече или по-малко от нейните спрямо миналогодишния бал. Аз настоях утре да премисли и да разгледа и училища с по-нисък, за да не остане поне на първо класиране без училище, а ако трябва, но не искаме да рискуваме да чакаме и за трето.
Та на въпроса - хареса нещо да не излъжа  кое, но какво означава дуална форма на обучение?

# 566
Desem JoyJoyJoyJoy
Как намирате НВО? Joy

А днес, като ходих за свидетелството, ме увещаваха да не сме пренебрегвали професионалните гимназии. Ама какво да направя, като моят синковец е хуманитарно ориентиран. А всъщност училището до 7ми клас трябва да може  да събуди този интерес у децата. Ама прави ли го? Не.
При малък процент от децата, училището  до 7 клас включително, може да събуди траен интерес към каквото и да е. Друга е неговата роля. В следващите 5 години много от децата ще се преориентират. Едно мислиш на 13-14 години, друго- на 17-18. Има и такива, които ще следват детските си мечти.

# 567
Под „дуална система на обучение“ се разбира професионално обучение, което се осъществява
паралелно на две места - в професионално училище и предприятие. Обучение чрез работа. Учат и работят, май основно във втори гимназиален етап. Н съм много запозната. Обещавам да поправя тази грешка.

# 568
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Дидева благодаря. Ще потърся и аз утре.
Desem JoyJoyJoyJoy
Как намирате НВО? Joy

А всъщност училището до 7ми клас трябва да може  да събуди този интерес у децата. Ама прави ли го? Не.
Едно мислиш на 13-14 години, друго- на 17-18. Има и такива, които ще следват детските си мечти.
Аз също смятам така. На 14 исках да съм художник. Майка ми плащаше безумни пари за уроци, но беше против. Два дни преди изпита по рисуване ме завлече насила на море и не ви позволи да отида.
Влезнах в техникум, в който смятах, че измервателната техника означава много чертане 😅 е това се оказа греда. В университета не ме приеха вътрешен дизайн, а отново измервателна техника и във втори курс, когато трябваше да се профилираме един преподавател влезна и ни очерта бъдещето на всяка паралелка - къде можем да работим и как да се развиваме. Това вече наистина беше сблъсък с реалния живот. Аз избрах една от тях и наистина може да се каже, че ставам и с удоволствие отивам на работа вече 12 години. Това със 7 клас и кандидатстването е просто началото. Никога не се знае какво следва.

# 569
Въпросът ми е за Четвърта и Пета ЕГ във Варна. Коя от двете ЕГ е за предпочитане при паралелките с френски и английски? И защо?

Общи условия

Активация на акаунт