30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 192
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 960
  • София
И ние след сложни разговори, борби и т.н. въведохме 46 паралелки - имаме за основа математически, за рамка - езикови, практично насочени /или практичнонасочени професионални паралелки, училища от "втора" лига и за разкош - училище с ИТ и графичен дизайн. Laughing Да има! А дано се закачи, а това вече е 200% сигурно! Пуснахме "фиша за тотото", сега Господ да си свърши работата.
За детенцето с "хакнатият" профил - всичко успешно да се подреди и за вас и за другото дете!
Успех на всички деца, да попаднат в най-доброто за тях училище!

# 961
Връщам се назад и си припомням годината. Първата важна наша задача беше да проучим школи и учители, да преценим детето си и да подберем подходяща за него форма за подготовка. Сетне започна най-трудното - битката с материала и с детето. На финала отиграха те - всяко според силите и психиката си. Дойде отново нашият ред - да проучим гимназиите и да си представим гарджето на определено място. Когато приключим и това, остава пръстът на съдбата. Дано децата са с късмет и да не сме допуснали фатални грешки! Чакаме единадесети и се молим.

# 962
Щом средният брой точки от изпита по математика е 33.62, а по български-53.06, това значи ли, че баловете от миналата година може да не се повишат?

# 963
  • София
nad_tab,

Скрит текст:
Специално за Санака и литературата на математиците до 7ми клас Simple Smile
Скрит текст:
Топ 10 на училищата в страната в 7 клас според матурата по български език и литература
1. Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, Пловдив – 90.4 точки
2. Софийска математическа гимназия – 90.13 точки
3. Математическа гимназия, Варна – 89.93 точки
4. ЧОУ „Света София“, София – 89.75 точки
5. ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора – 89.45 точки
6. ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Враца – 86.84 точки
7. ПЧМГ, София – 86.64 точки
8. ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, Благоевград – 85.62 точки
9. ППМГ, Ловеч – 85.71 точки
10. 145 ОУ „Симеон Радев“, София – 85.39 точки
Ако искаш, прочети последните 2-3 страници преди горния си пост. Това го обсъдихме вече. Бяха дадени и реални примери с близки и собствени деца, изкарали висок резултат по мат и доста по-нисък по бел. Такива хипотези са съвсем реални, не толкова рядко срещани и налични всяка година /включително с деца от МГ има такива/. И е съвсем възможно и практически случващо се дете да има достатъчен бал за СМГ, но не и за 1АЕГ или друга ЕГ. Класацията на топ 10 не е изненада и е почти без промени всяка година. Знам я много добре, най-малкото защото училището на децата ми е неизменно в нея всяка година. Но логичният анализ на тези резултати е доста различен според мен. И вече обясих какъв е той. Училищата с подбор не могат да служат за средностатистически данни и обобщения на ангро. Наистина взе да става досадно и леко неудобно.
[/spoiler]

# 964
  • София
Подадохме и ние - двете с щерката (аз добавям, тя следи - принципа на четирите очи), мъжото само се включваше от брачното ложе с някой и друг коментар.. .
Сега така хърка, че май ще си спя у форума.
А тия гларуси дето крякат нон стоп ме карат да се чудя къде съм точно.

Надявам се бързо да оправят проблема с объркания профил.
Да бъдем наблюдателни, но да не се случва.

При мен рекордът за невежество държи една майка в съседен клас, която се обадила на класната и казала, че понеже детето било болно и не успяло да отиде на НВО, та класната да и каже кога да отиде за изпит.
Лека

# 965
  • София
Подадохме и ние - двете с щерката (аз добавям, тя следи - принципа на четирите очи), мъжото само се включваше от брачното ложе с някой и друг коментар.. .

А, има и друго решение: нежно извий главата му на една страна, докато щракне. Smirk

# 966
Сънчо, аз мечтая да ми крякат гларуси Stuck Out Tongue Winking Eye

И на нашите ширини мъжовете хъркат, чак ми идва да му сготвя супа от гъби. Ако му щракна врата, ще трябва да ми носите бело в затвора.

# 967
  • София
Санака, дай тефефони на колеги да ги търсим да те измъкнат бързо, че ще настане скука. Joy

# 968

А, има и друго решение: нежно извий главата му на една страна, докато щракне. Smirk

Аааахааха, Санака, ти на какъв вид бело си? 🤣

# 969
  • Sofia
Ей, изчетох 100 и н'ам колко си отговора и аха да се притесня, че моЙто глупавичкото не е математик горкото, то станало весело и приятно, та ми просветна Laughing Много моля момчетата с високи балове да пишат в челните желания математическите гимназии!!! Grin

Моите мъже бяха на концерт снощи, следващият е на 11-ти. Синко не е по датите и часовете, но виж тия ги знае много добре. Ако го питам кога е първо класиране, надали ще се сети.

Това, дето се е случило с детето на helix, може да се е случило и на други - хора с по-ниска компютърна грамотност разчитат на училищата гнезда или чуилищата (и на нас ни беше казано, че в училището, в което учи детето са длъжни да ти осигурят достъп до комп), за да не объркат нещо. Пък може и компютър или друго електронно устройство да нямат. Ето, helix е информирал онази майка, но някой може да се изненада на 11-ти Confounded Ама чак пък толкова нищо да не погледне и свери Scream

Ако успеят с първо класиране преди 11-ти, дали веднага на следващият ден ще започне записване/подаване заявление за втори етап или ще чакаме 11?!

# 970
Ани, аз даже си мисля, че сигурно и на 11-ти още ще може да се записваш. Защото пише, че първо класиране излиза ДО 11-ти и след това вече само крайната дата за записване или подаване на заявление за второ. Чудя се въобще защо им е необходимо чак толкова много време! Но пък дано ни изненадат и по-рано! Не че нас ни бърка, защото сме на морето и евентуално на 15-ти ще можем да се запишем (дано!!). Но кой не иска по-бързо да се приключва!

# 971
И ние подадохме снощи. Започнах аз, която по цял ден работя на компа в работата, два пъти сбърках кода, не можах да намеря гимназията по първо желание, тя си беше там де. Щерката ме гледа, гледа и ми вика: "Мамо, я стани и ме остави аз да си подам заявлението!". Е за десетина минути го подаде успешно.
И малко за разведряване: Бях й поръчала вчера да купи зелен фасул, ама от жълтия и да го избере, да е хубав. Е, детето старателно беше пробрало от всички щайги най-големите, респективно почти узрели шушулки! Познайте как се ядат тези конци! Много има още да се учат децата ни - не само по БЕЛ и МАТ.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 09:14 от merrynem

# 972
Много има още да се учат децата ни - не само по БИЛ и МАТ.
Много саксийни са тези деца, а виртуалният свят граби емоциите им. Имаме още мъничко време да бъдем до тях и да привнасяме цветове и искри. После ще бъдем по-елегантно или безпардонно грубо отстранени, за да се върнат след време отново - дано ненарнени!

# 973
  • някъде ... тук ...
Подадохме снощи и ние. Първо извадихме кодовете на желаните паралелки, той си ги подреди на един лист и после ги въведохме. Проверка и от двамата и ги пуснахме.
Само 12 наредихме, но последните 5 са с доста по-нисък бал от неговия. Първите 2 са почти невероятни, а трето и четвърто са оптималните (поне според статистиките). Той ще е най-щастлив с 1-вото желание, но ... ще видим. Отдъхна си човекът. Каза "Свърши се" Simple Smile

# 974
Вчера подадохме заявлението на сина на моя приятелка. Прикачих медицинското - две страници, лицето и гърба, но така и не ги видях, само ми изписа, че е прикачено.
На вас по две страници ли ви даде да прикачите или само една?
Притеснява ме да не стане нещо  проблем за детето заради това медицинско..
Много тъпо да не можеш да го видиш прикачено накрая, голяма тайна..

Сиси, как мина концерта?

Общи условия

Активация на акаунт