30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 657
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 90
  • София
При нас оценките са качени в ситемата. Довечера ще им раздават свидетелствата в аулата на СУ Simple Smile

# 91
Заради такова недовършено преобразуване, не успях да  вляза във ВУЗ с 6.00, преди 100 години. Тогава ставаше дума за дължина на отсечка. Ако не търсят съотношение, а дължини, лица, въобще мерки, отговорът трябва да е доведен до десетична дроб.
Това не е вярно. Математиците обикновено работят с обикновени дроби, в магазина работят с десетични. Винаги съм съветвал сина ми да работи с обикновени дроби и не си спомням досега някъде да е бил ощетен от това.
Може ли да ми напишете 6/7 в десетична дроб например?

# 92
     Така да подредим желанията с децата пожлавам, че за всяко дете да е най-добрият избор!
     Спунк, благодаря за новата тема и отделеното време за нас!
    Моята девойка е толкова уморена, че не може да навакса на сън. След година пълна с репетиции, концерти, НВО и емоции сега иска само да си почива. Онзи ден си легна в 7 вечерта и спа до 10,30 на следващия ден, събудих я , но тя каза "Още можех да спя , мамо" Smile Заслужена почивка и за нея и всички набори.
   Свидетелствата утре ще ги раздават. Девойката завършва отлично, само с 1 петица ЗИП информационни, даже се изненадах. Очаквах 5 по биология, първия срок имаше 4 , втория 6, беше и казала,че за отличен за годината трябва да я изпита, след кратко съвещание и казах да не се занимава, но учителката и е писала 6. Виж ЗИП информационни обратното, първия срок 6, втория беше малко над 5, оставила и 5 за срока и 5 за годината. Въобще не гонеше успех, ама се  е справила отлично.
   Аник, някак не ме е напуснала надеждата за момчето за 2-ра немска Two Hearts
   Шарлот, пожелавам най-доброто за момичето ти от сърце!
    Хубав и пъстър ден ви желая!

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 09:49 от Rady

# 93
Шарлот, остави я да избере сама Wink
Иначе, навремето в Класическата регламентирана част от изпита по история (тогава устен) си беше "въпроси от обща култура". Помня, че един от въпросите ми беше за географски названия в България, водещи етимологията си от бог Перун. Сетих се за Пирин, но не се сетих за Перник. И само за това ми писаха 5,50. Но ето, помня го и до днес.

Дъщеря ми замина също днес. Дано няма проблем със свидетелствата. Нашите ще ги дават утре след 5. Който ги взима без дете, пишете моля дали е имало проблем.
Идеята е да подам заявление и аз на 3 юли сутринта и към 11 да тръгна с автобус към морето при тях. Не знам дали ми е реалистичен планът. В колко часа отварят системата? Дали няма пак да ни изправят на нокти? Дали подаването минава плавно или има проблеми със сървъра?

# 94
aniK, защо не искате 35 СОУ?

Беше на един пробен изпит в него и тогава категорично отсече, че не му харесва това училище и не го иска. Аз лично се лашкам между него и френската - кое да пишем на трето място. Като език ни е предпочитан немският, а като училище - това с по-сериозна обща подготовка. За 35-то има много противоречиви мнения.

И ние сме точно в същия филм - 35-то с немски или френската гимназия. Като цяло немския език ми се струва по-перспективен  Thinking Иначе 35 СОУ ни беше препоръчано от учителката на сина ми от курса като най-добро езиково (след ЕГ, естествено). И мен разнопосочните мнения ме притесняват, но май за всички училища има такива, дори за най-елитните?

# 95
  • София
При нас свидетелствата ги раздадоха в петък.В събота със сигурност оценките от дипломата ги имаше нанесени в профила на детето.

# 96
  • у нас
Честита нова тема! Благодаря!

Има ли значение дали ще се кандидатства още в първите минути на първия ден, както е при детските градини? Или няма значение и може и в последния ден накрая да се подаде заявлението онлайн?

# 97
Честита нова тема! Благодаря!

Има ли значение дали ще се кандидатства още в първите минути на първия ден, както е при детските градини? Или няма значение и може и в последния ден накрая да се подаде заявлението онлайн?
Че то и при детските градини няма значение кога ще се кандидатства.
Можеш и последната минута на 5ти.. ама за какво е това?

# 98
  • у нас
Е, при нас има огромно значение. Ако подадеш след определени минути, няма да си в желаната градина. Пример - след третата, за градини в ЦГЧ, където групите са 1 или 2.Борбата е жестока. Затова питам. Не че, когато кандидатствахме за 1-ви клас беше по-различно. За определени училища отново беше борба. И дори да ти е район това у-ще, пак имаше определени минути, до които трябваше да си пуснал заявлението.

# 99
  • София
Е, при нас има огромно значение. Ако подадеш след определени минути, няма да си в желаната градина. Пример - след третата. Борбата е жестока. Затова питам.

Ами това е валидно, когато критерият е времето на подаване на заявлението.
В дадения случай критерият е балът, постигнат от детето. Не, времето е важно тук дотолкова, доколкото да се вместиш в определените срокове.

# 100
Е, при нас има огромно значение. Ако подадеш след определени минути, няма да си в желаната градина. Пример - след третата, за градини в ЦГЧ, където групите са 1 или 2.Борбата е жестока. Затова питам.
Къде е това при вас?
Доколкото знам онлайн заявленията са обвързани с определени критерии - и пак събираш точки. И те класират.
Какъв е смисъла на бързината?
Едно време с баткото спяхме пред градината, че да се класира.. ама това преди да въведат системата и баловете за кандидатстване.

# 101
  • у нас
В Бургас. Ние също сме "спали" пред градината. Kissing Heart

# 102
В Бургас. Ние също сме "спали" пред градината. Kissing Heart

Времето на регистрация се взима под внимание в случай, че точките между децата са равни. Класирането се извършва на база точкова система, а времето е второстепенен фактор. Това означава, че дори и едно дете да е регистрирано по-късно от друго в системата, то първото дете ще има предимство ако е с повече точки.

същата история - до времето се стига на доста по-късен етап. Като гледам какви разбивки има по точки...

Както и да е - тук за 7 клас, времето няма значение Simple Smile

# 103
  • непостоянно
Добро утро и от мен 🙂

Спунк, 🌷

Отсъствах през уикенда и едвам смогнах да наваксам с четенето🤪

От сърце пожелавам на всички деца да попаднат на най-подходящото за тях място, където да се чувстват чудесно и да ходят с кеф в следващите 5 години 😎
Нека месец юли бъде месецът на сбъднатите желания 😜

Свидетелствата в училището на дъщеря ми ще раздават в сряда (3ти!) от 13ч. Все още няма нищо качено в системата.

# 104
На мен времето ми е важно, че после искам да тръгна Simple Smile Ама в друга посока тръгна разговорът.
Та, кога отварят системата? И зависва ли (това е към миналите по пътя)?

Общи условия

Активация на акаунт