30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 673
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 105
  • София
"Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли"
това означава и 22,07- включително нали?
Защото аз планирах едан почивка седмицата след първо класиране и ако се наложи да се борим и на второ да знам със сигурност.
Знае ли някой дали в София училищата ще работят събота и неделя/20 и 21юли/ за записването след второ класиране?

# 106
  • у дома с любимите си хора
Добър ден  и от мен!
Сиси,благодаря за милите думи!
Шарлот,написаното трогна разтревоженото ми сърце!Пожелавам на теб и на детето ти,добротата,която даряваш, да ви обгръща!
Младежът мина в режим на интензивни двуразови тренировки- в края на месеца е държавното първенство.Умора не виждам.Дори напротив,една неизчерпаема енергия да върши хиляди неща.
Погледнах- няма качени оценки от дипломата.Днес, след сутрешната тренировка, ще ходи до училището да си вземе свидетелството.

# 107
  • София
Спунк, благодаря за новата тема.
Аз от петък само ви чета, аха да взема отношение по някой отговор, а то още 10 страници след това си губи смисъла.
Шарлот, успех на девойката - да има още един избор.
Ние снощи седнахме да редим и не стигнахме до никъде. На сина не му се занимава и след математическите паралелки написахме само испанската. Уж щеше да пишем професионални паралелки, като стигнахме да ги редим, ги отказа почти всички. Днес е обещал, че пак ще редим, да видим.
Дидева,  четох го поне два пъти по- напред в темите, но му загубих следата. Извинявам се предварително на всички, но ще попитам. Приятелско дете ще кандидатства за Правец и ТУЕС. Ако на първо класиране се запише в Правец, системата ще позволи ли да участва на второ в София? Или да подадат декларация за участие на второ и в Правец?

# 108
Записват се в Правец, подават за второ в София. Ако не се придвижи до ТУЕС, остава си в Правец. Ако се придвижи, теглят документите и се местят.

# 109
  • София
Дидева,  четох го поне два пъти по- напред в темите, но му загубих следата. Извинявам се предварително на всички, но ще попитам. Приятелско дете ще кандидатства за Правец и ТУЕС. Ако на първо класиране се запише в Правец, системата ще позволи ли да участва на второ в София? Или да подадат декларация за участие на второ и в Правец?

Ще си позволя да изкажа мнение, макар че не съм Дидева. Simple Smile
Ако правилно разбирам ситуацията, Правец е втори избор. Тоест, ако на 2ро класиране детето бъде класирано в София, то ще предпочете да се запише в ТУЕС. В тази връзка защо да се записва в Правец с идеята, че после ще трябва да се отписва? Според мен, най-лесното и оптималното е да се подадат заявления за участие във второ класиране и в Правец, и в ТУЕС - така хем се пази мястото в Правец, хем се избягват разправиите по записване - отписване.
Но всичко това все пак е валидно при положение, че в Правец детето е класирано НЕ по 1во желание. Защото при класиране по 1во желание няма как да се подава заявление за участие във второ класиране, няма къде по-нагоре да иде, Simple Smile

# 110
Искам да попитам в статистиката, дето публикуват как закръглят точките. Например синът ми по БЕЛ има 96,500, в статистиката на РУО 96 или 97 е.

# 111
  • София
здравейте, нашето училище ще дават свидетелствата днес, но още няма оценки в системата.
И аз чакам някой от миналата година да сподели как се е държал сайта - зависвало ли е, имало ли е някакви проблеми, нещо специално, което да имаме предвид? То е ясно, че не е  толкова user friendly, не сме и очаквали повече.

# 112
  • София
Bengyuzova, в полето за 96 е.

# 113
Благодаря. Аз мислех, че е 97, но явно съм грешала, понеже общия бал от БЕЛ+математика му е 176,75, а няма момче със 176, а едно със 177. Затова мислех, че закръглят на по високото. Още веднъж благодаря.

# 114
  • София
Записват се в Правец, подават за второ в София. Ако не се придвижи до ТУЕС, остава си в Правец. Ако се придвижи, теглят документите и се местят.
А как стои въпросът с часните училища. Ако на първо класиране в държавните не е приет по първо желание, а в частната е приет. Може ли да се запише в частната и да подадем заявление за второ класиране в държавните? И двете са в София. Или веднъж записан, вече не участва в класиранията на държавните.

# 115
  • София, "Младост 3"
http://ruo-sofia-grad.com/20192020-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B … D0%BD%D0%B8%D0%B5
Здравейте! Нещо се е случило на списъка с паралелки.....

# 116
http://ruo-sofia-grad.com/20192020-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B … D0%BD%D0%B8%D0%B5

какво му има, освен че от landscape се е обърнал на portrait?

# 117
  • София

Аз проверих интересуващите ме паралелки - няма промяна в кодовете.
Предполагам, промяната е само в прегледността, но не смея да твърдя, де.
Така или иначе, изборът в системата става от падащо меню, така че сме зависими от номера, който е вкаран в системата. Да се надяваме, че отговорните за това лица са си свършили работата както трябва.

# 118
  • София

Случило се е, че в предишния списък с кодове от 28-ми се беше пръкнала една паралелка с ИтЕ/Мат в Първа АЕГ с код 318. Никъде другаде такава паралелка не фигурира - нито в онлайн системата на МОН, нито в списъка с приема на сайта на РУО София. Писах мейл, питах що така и кое ще се актуализира...
Явно са решили да актуализират кодовете - №318 изчезна. Но сега пък съвсем не се знае коя паралелка с какво е. По-добре да си оставят нещата както са в priеm.mon.bg и да престанат да пускат "поправени" файлове, без да обясняват какво са поправяли,  че съвсем ще истерясат нещата Simple Smile

# 119
  • София
какво му има, освен че от landscape се е обърнал на portrait?
Да де ама как се работи с този файл освен с печат на 26 стр. и лепене една за друга.
А кой в РУО ще мисли за опазването на природата?

Общи условия

Активация на акаунт