30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 739
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 165
Дано не е нахално , но не получих отговор - Моля да се изкаже някой който е наясно.
Благодаря

"Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли"
това означава и 22,07- включително нали?
Защото аз планирах едан почивка седмицата след първо класиране и ако се наложи да се борим и на второ да знам със сигурност.
Знае ли някой дали в София училищата ще работят събота и неделя/20 и 21юли/ за записването след второ класиране?
ГПК урежда изтичането на сроковете.
Цитат
Чл. 62. (1) Последният ден на срока продължава до края на двадесет и четвъртия час, но ако трябва да се извърши действие или представи нещо в съда, срокът изтича в момента на приключване на работното време.
...както и
Цитат
Чл. 60. ...
(6) Когато последният ден от срока е неприсъствен, срокът изтича в първия следващ присъствен ден.

# 166
  • София
Дано не е нахално , но не получих отговор - Моля да се изкаже някой който е наясно.
Благодаря

"Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли"
това означава и 22,07- включително нали?
Защото аз планирах едан почивка седмицата след първо класиране и ако се наложи да се борим и на второ да знам със сигурност.
Знае ли някой дали в София училищата ще работят събота и неделя/20 и 21юли/ за записването след второ класиране?

Влязох в сайтовете на няколко училища, вече публикуват какви документи да се носят за записване и на кои дати ще е записването. Проверете в училищата поне до 3-4 желание , за да сте подготвени.

# 167
  • София
Със сигурност и 22 юли включително, но за събота и неделя - нямам представа.
Дали не си го решава всяко у-ще за себе си?

# 168
  • София
Училищата работят и записват само в работни дни. Ако е упоменат срок до 22.07, знсчи и на 22ри можете да се запишете.

# 169
  • София
От priem.mon.bg отново:

Изрично е написано ВКЛЮЧИТЕЛНО.

# 170
Цитат
Имате възможност да подавате по едно заявление във всяко отделно РУО.
Правилно ли разбирам следното изречение от указанията на министерството. Ако желаем да кандидатстваме в две различни РУО се подават две различни заявления и се получава така, че на първо класиране сме приети в две различни паралелки?

# 171
Момичета, РУО - София само един телефон ли имат? Цял ден звъня и дава заето. Някой успял ли е да се свърже с тях?

# 172
  • София
Цитат
Правилно ли разбирам следното изречение от указанията на министерството. Ако желаем да кандидатстваме в две различни РУО се подават две различни заявления и се получава така, че на първо класиране сме приети в две различни паралелки?
Да, възможно е! Какъв е казусът?

# 173
Цитат
Да, възможно е! Какъв е казусът?
Преди няколко поста се дискутираше ТУЕС и Правец. Да приемем, че това е казусът. И аз не питам за възможност, а за процедурата. Питането ми е - не пиша 1. ТУЕС; 2. Правец с едно заявление, а подавам две заявления - 1. ТУЕС; 1.(първо) Правец? И при благоприятно стечение на обстоятелствата се оказва приет и в ТУЕС, и в Правец.

# 174
А как ще се почувствате, ако в деня на първото класиране детето Ви не е класирано никъде и прочетете съобщението в системата "Некласиран Кандидат"???
Играла съм го с приятелка и знам, че ако не системата, то за родителите е добре да "стъпи" някъде.

Да, но това е нещо съвършено различно.
Хората трябва да са наясно, че ако не са приети НИКЪДЕ на първо класиране, децата АВТОМАТИЧНО минават на второ класиране. Simple Smile

Психологическият шок от надписа "Некласиран Кандидат" е съвсем отделна тема. От друга страна дори и заради този аспект, хората е редно да знаят, именно заради тяхното успокоение, че има и второ класиране и в този случай те са абонирани за него. И тук никой не твърди, че чакането и неизвестните не са изнервящи или пък, че не изниква притеснението "ами, ако не го/я приемат и на второ?"

# 175
И аз не питам за възможност, а за процедурата. Питането ми е - не пиша 1. ТУЕС; 2. Правец с едно заявление, а подавам две заявления - 1. ТУЕС; 1.(първо) Правец? И при благоприятно стечение на обстоятелствата се оказва приет и в ТУЕС и в Правец.
Две заявления са. Училищата са в различни области. И да, детето ще бъде прието на двете места, ако балът му е достатъчен.
Gigi, забранени са ти ЛС.

# 176
Някой да има идея как се качват оценките от свидетелството? В смисъл в рамките на един клас на едни деца са поместени, на моето - не. По азбучен ред ли ги въвеждат? Smiley От училището ли зависи или от РУО?

# 177
  • София
Момичета, РУО - София само един телефон ли имат? Цял ден звъня и дава заето. Някой успял ли е да се свърже с тях?
Когато чакахме статистиката и аз звънях цял ден и все заето даваше, към 16:30 успях да се свържа. Номера взех от сайта им, не знам друг.
Блю, няколко пъти се писа, не се притеснявайте, че оценките ги няма. Поетапно се въвеждат. В инструктажа за онлайн подаването са написали ясно, че без оценки към класиране не се пристъпва.

# 178
Някой да има идея как се качват оценките от свидетелството? В смисъл в рамките на един клас на едни деца са поместени, на моето - не. По азбучен ред ли ги въвеждат? Smiley От училището ли зависи или от РУО?

и аз това се чудя. от нашето училище казаха, че на 3ти сме щели да ги имаме. това на фона не нераздадени бележници. няма да се учудя ,ако решат по основни предмети да прокарат по някоя петица, за да си останем при тях...

# 179

Блю, няколко пъти се писа, не се притеснявайте, че оценките ги няма. Поетапно се въвеждат. В инструктажа за онлайн подаването са написали ясно, че без оценки към класиране не се пристъпва.
Благодаря! Ясно мие, че поетапно ги въвеждат, мислех че може би има някакъв ред по класове, знам ли или по входящи номера, които вероятно в един клас са поредни..Няма значение, чакаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт