30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 637
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 240
Реалните са ни 6, + 2-3 паралелки в първа пералня. Ама тези шест паралалки са три по три с еднаква двойка езици, та направо се броят за две.
Снощи младежът написа 18 паралелки. Такива, за които няма да му стигне бала писа само АЕ+ИЕ в първа пералня и май във втора, но са му на около 10то желание. Желанията са му към паралелки с по-нисък бал, просто езиците, които избира, не са от най-високо котиращите се.
Веднага след 1-ви ешелон писахме 32-ро АЕ+ФЕ. Има вероятност там да цопнем на първо класиране, ако наистина баловете се вдигнат с 20 т. спрямо миналата година.
Косите на Вероника, ние сме в същото положение с младежа, първо двете перални , но след това 22, а не 32. Ти имаш ли някакви конкретни впечатления от 32, че да го предпочетеш пред 22?
Не точно. Интуиция.

Аз чух доста положителни мнения за две учителки от 32 по английски език и като цяло положителни мнения за училището.

# 241
...Училището няма сметка да не обработи заявлението ви както трябва - така и при тях ще има непопълнена бройка.

Благодаря за отговора, Eiger! Защо да има непопълнена бройка? Нали детето все пак е класирано при тях на първо класиране и след като не участва на второ или не се появи никъде в списъците за второ класиране, би трябвало да се запише при тях?

# 242
От сайта за подаване/секция Желания:
Желания
Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация.

Особено при "синхорнизация" Joy Ей, тия МО/УН - човци!

# 243
Според вас възможно ли е оценките от дипломната да ги няма в профила на 3 юли и да се подава заявление без да са нанесени..
Да, възможно е. Само от днес.
А оценките от свидетелството дали ги качват по училища? Приятелките на детето са с качени оценки, чета тук във  форума и за други деца от нашето училище с качени, а при нас няма още нищо.
От наръчника за online кандидатстване - Важно е да знаете, че оценките от свидетелството за основно образование се прехвърлят автоматично. В РУО се проследява този процес и не се извършва класиране преди всички необходими оценки от свидетелството за основно образование да са заредени коректно.
От мен ( знам, че се повтарям) - Оценките от свидетелствата ще бъдат качени в профила на детето, обикновено около момента, в който свидетелствата се качват в регистъра на документите. Качването е поетапно, а не едновременно за всички. Не се притеснявайте, ако някой напише, че оценките на ученика са видими в профила му или че свидетелството вече е качено в регистъра. И вашите ще се появят. Миналата година оценките на някои ученици се появиха едва след подаване на заявлението.

Свидетелствата за основно образование (данни и сканирани изображения) се изпращат към МОН преди раздаването им на учениците. Мисля, че се обработват по реда на постъпване, или поне така беше през предходни години. Писах вече, че имаше случаи, когато оценките се появиха след подаването на заявление за участие в първи етап на класиране. Струва ми се, че тази година се появяват една идея по-бързо.

Ами, то го пише в указанията за online кандидатстване. Аз също го споменах няколко пъти. Ето и едно мнение от миналата година .
Ако почетете старата тема, ще видите, че не е единичен случай.

# 244
  • София
Десем, с този бал как отидохте в Прогресивното? Предполагам е бил с оценки, обратните на моя сим - 80+БЕЛ и малко под 70 мат, при вас са били 80+Мат. и 70тина БЕЛ. За една приятелка питам.
Миналата година това си бяха много прилични точки!

# 245
От сайта за подаване/секция Желания:
Желания
Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация.

Конкретно моето чудене напр. беше за това, че на деца от един и същи клас оценките от свидетелството на някои не са въведени. И се питах какъв е принципа? Дали по азбучен ред или по входящ номер или друга причина.
Иначе тези секции в прием.мон.бг постоянно ги обикалям и чета Simple Smile

# 246
  • София
Мартеа, казали са ти - не ти трябва медицинско за ЕГ. Но ако не ти се свидят 10лв., ако така и така имаш работа при ЛЛ и ако не си напълно сигурна, че няма да напишете нито една проф. паралелка си го вземи за всеки случай.
Здравно-профилакчтичната карта, често се замества от разпечатка от ЛЛ, която съдържа същата информация. Има вариант да попълвате на ръка първата страница и на втора да ви лепнат разпечатката или да ви набият печат "клинично здрав" или да минете само с разпечатката ако училището не е против.
Имунизационния статус, също може да е на разпечатка или на бланка от училището, която ЛЛ попълва. По едно време някои училища бяха съгласни и на снимана втора страница (тази с имунизациите и подпис и печат от личния). Според мен си питайте в училището.

# 247
  • София
На Веси Патето, нямам пред себе си списъка, че съм на тел, но определено в София има училища и с профилирани, и с професионални паралелки под един покрив. Колко, не мога да кажа. Не помня номера на  едно такова училище, ама професионалната  му беше свързана нещо с банкова охрана (просто ми направи впечатление като несрещана до момента от мен, може и да си е стара, де, та я запомних), а профилираната - нещо с програмиране.

# 248
Синхорнизацията още ли не са я оправили? Стои така от миналата година.

# 249
  • София
...Училището няма сметка да не обработи заявлението ви както трябва - така и при тях ще има непопълнена бройка.

Благодаря за отговора, Eiger! Защо да има непопълнена бройка? Нали детето все пак е класирано при тях на първо класиране и след като не участва на второ или не се появи никъде в списъците за второ класиране, би трябвало да се запише при тях?
Защото детето няма да се е записало при тях, но няма и да е подадено като участващо във второ класиране и съответно друг да дойде на това място.

# 250

[/quote]

Конкретно моето чудене напр. беше за това, че на деца от един и същи клас оценките от свидетелството на някои не са въведени. И се питах какъв е принципа? Дали по азбучен ред или по входящ номер или друга причина.
Иначе тези секции в прием.мон.бг постоянно ги обикалям и чета Simple Smile

[/quote]

И в нашия клас е така. На едни са въведени, на други не.

# 251
  • София

Защото детето няма да се е записало при тях, но няма и да е подадено като участващо във второ класиране и съответно друг да дойде на това място.

Вие четете ли или само си пишете?

Ако дете не се е записало след първо класиране, а заявлението за второ класиране не е обработено (изпарило се е в небитието) мястото на незаписалото се дете остава свободно. Няма вариант да му се пази мястото при липсващо заявление за второ класиране.

# 252
  • София
Десем, с този бал как отидохте в Прогресивното? Предполагам е бил с оценки, обратните на моя сим - 80+БЕЛ и малко под 70 мат, при вас са били 80+Мат. и 70тина БЕЛ. За една приятелка питам.
Миналата година баловете бяха други.
Балът му миналата година за 1/2 АЕГ на второ класиране, на първо за ФЕГ.
Балът за Прогресивното бе различен, но пак спрямо 2017 по-висок. И друг път съм писала - Химията се качи с около 60т.
Всъщност няма никакво значение за природните науки дали е 80 БЕЛ и 70 Мат или обратното.
Много зависи и колко деца как са успяли на олимпиадите/състезанието на НПМГ.
Би могло да се направи някаква статистика, но без да може да се отчете дали едно дете е участвало и на олимпиада и на състезанието.
За миналата година имаше около 280 деца с по-добър резултат на Химията и около 80 - на Биологията. Влезе на първо класиране и с двата предмета, т.е стигнаха ми точките, класиран бе с единият.

# 253
Училището няма сметка да не обработи заявлението ви както трябва - така и при тях ще има непопълнена бройка.

Училището няма сметка да не обработи заявлението най-вече защото ги чака як скандал от страна на родителите. Joy

Шегата настрана, като се замисля по-задълбочено, те би трябвало да отразят всяко прето дете по един от три начина - като записало се, като подало документи за второ класиране или като неявило се. Не знам дали системата позволява да не го отразят по никакъв начин. При всички случаи обаче, неявило се дете, което отпада от второ класиране, или подало за второ класиране - все тая. При тях все се освобождава бройка за второ класиране.  Няма как да остане непопълнена.

# 254
С бал 439 (момиче) какви са шансовете за 73-то?

Общи условия

Активация на акаунт