30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 637
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Косите на Вероника, отказахте ли се от ФЕГ? И аз чувам и знам от близки само положителни неща за 32-ро.

# 256
Dame, благодаря!:hibiscus: Предполагам не дават някакъв входящ номер за подаденото заявление за второ класиране?

# 257

Не. Езиковите гимназии са с профилирани паралелки.
Медицинско трябва за професионалните гимназии и паралелки, т.е. - бившите техникуми.

Благодаря ти. Проверих всички паралелки в план-приема, който е публикуван в системата. Всичките са профилирани, а не професионални. Значи, не трябва медицинско, нали така.

Да. Simple Smile

# 258
За входящ номер нямам никакъв спомен дали ни дадоха. Disappointed

# 259
Училището няма сметка да не обработи заявлението ви както трябва .....

Училището няма сметка да не обработи заявлението най-вече защото ги чака як скандал от страна на родителите. Joy

Шегата настрана, като се замисля по-задълбочено, те би трябвало да отразят всяко прето дете по един от три начина - като записало се, като подало документи за второ класиране или като неявило се. ....
При отчитането на всеки етап училищата представят в РУО справка за записани и неявили се, а за първия етап и подали заявление за второ класиране. Освен самата справка се носят и подходящи документи за потвърждение на данните в справката - оригиналите на свидетелствата за завършен 7-ми клас за записаните и заявленията за участие във второ класиране. За нееявилите се е малко по-друга технологията: обикновено  училищата, в които са класирани, искат от РУО контакти с родителите на тези ученици и малко преди крайния срок за записване на съответния етап се опитват да се свържат с неявилия се кандидат (с родителите му) и питат "какво става с това дете, защо го няма". Не е изключено РУО също паралелно да прави същото след подадената информация от училищата за закъсняващи илинеявяващи се кандидати. Така че е технически невъзможно заявления за второ класиране да изчезнат, както и мистериозно да не се яви кандидат, без причината за това да е изяснена.
Пиша това въз основа на 7 годишния си опит в приемни комисии в София и многократните си контакти с комисията в РУО по поводи от приемни кампании.
Уважаеми родители, не се притеснявайте излишно относно правилната и ДОБРОСЪВЕСТНА  обработка на документите на децата Ви.

# 260
Благодаря, Евгений!:hibiscus: Много благодаря и на Dame за търпението да ми отговори!:hibiscus

# 261
На Веси Патето, нямам пред себе си списъка, че съм на тел, но определено в София има училища и с профилирани, и с професионални паралелки под един покрив. Колко, не мога да кажа. Не помня номера на  едно такова училище, ама професионалната  му беше свързана нещо с банкова охрана (просто ми направи впечатление като несрещана до момента от мен, може и да си е стара, де, та я запомних), а профилираната - нещо с програмиране.

Дидева вече го спомена и обясних. Има такива случаи, но са редки и тези СУ-та, които имат професионални паралелки ги няма по принцип при профилираните паралелки с малки изключения. А в езиковите в София няма професионални паралелки. Аз лично си ги гледам от справочника, където са в два отделни раздела по паралелки и е много удобно.
Но най-добре е всеки да си провери, както направи дамата задала въпроса. Simple Smile

# 262
Сега пък очен преглед! В нашето медицинско пише само “клинично здрав”. Пак ли ходи при личния?

# 263
Звънях в Джон Атанасов, казаха задължително очен преглед за цветоусещане към медицинското.

# 264
От ТУЕС също казаха очен преглед и цветоусещане.
На мен питането ми е :
1. На зелена бланка ли трябва да е това медицинското или може да е разпечатано от личния лекар направо от компютъра?
2. За СМГ искат Лична здравна профилактична карта с пълен имунизационен статус по дати, издадена от личния лекар, която трябва да е отделна бланка от Медицинското за професионалните училища ли?

Благодаря предварително.

# 265
Звънях в Джон Атанасов, казаха задължително очен преглед за цветоусещане към медицинското.
И в "...полиграфия и фотография" имат такова изрично изискване

# 266
  • София
И очен, и невролог, и УНГ... Винаги е било така. В предишната тема пуснахме и снимка на бланката. Ето пак:
Скрит текст:

# 267
За Варна, например, искат нормално цветоусещане за 2 паралелки: корабоводене и очна оптика. Моят син няма да кандидатства за нито една от тях, но въпреки това личната го проверява на онези цветни книжки с цифрите и записа данни за цветоусещането в медицинското.

# 268
Десем, с този бал как отидохте в Прогресивното? Предполагам е бил с оценки, обратните на моя сим - 80+БЕЛ и малко под 70 мат, при вас са били 80+Мат. и 70тина БЕЛ. За една приятелка питам.
Миналата година това си бяха много прилични точки!
За коя специалност, нещо се отнесох. Не сте ли СХН? Може ли на лични?
Косите на Вероника, отказахте ли се от ФЕГ? И аз чувам и знам от близки само положителни неща за 32-ро.
Не, изобщо. Не сме сигурни, че ще стигне бала, и пишем и надолу, стигнахме до бал от мин. година 330 на второ класиране. Ако случайно се вдигне и за втори ешелон бала с много.

# 269
  • София
И в "...полиграфия и фотография" имат такова изрично изискване

Това с очния преглед трябва да се приложи при заявлението за кандидатсване задължително или може и когато записваме ученика в съответното училище?

Общи условия

Активация на акаунт