30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 602
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 285
Ако има проблем, просто системата ще им изпише съответното съобщение.

# 286
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Звънях в Джон Атанасов, казаха задължително очен преглед за цветоусещане към медицинското.
И в "...полиграфия и фотография" имат такова изрично изискване

Това с очния преглед трябва да се приложи при заявлението за кандидатсване задължително или може и когато записваме ученика в съответното училище?
Може да се прикачи на по-късен етап преди класирането или да се представи при записването. Ако нямате медицинско и при записването, губите мястото.

Медицинското трябва да се прикачи към заявлението преди класирането. В противен случай системата автоматично изключва професионалните паралелки от желанията. Не може чак при записване да се представи.
Това мое твърдение е въз основа на ПДФ-а, който свалих и разледах. Качен е на страницата "прием" и се отваря като натиснеш бутона за помощ. Стъпка по стъпка е описана цялата процедура. Има коментар за медицинското и стъпвам на него. Може и да греша!

Значи не грешиш. Аз нямам достъп до страницата "Прием". Стъпвам на указанията за кандидатстване онлайн, но явно са го променили, което е чудесно. Моя грешка, извинете! Blush

# 287
Като че ли всичко ми е ясно, само не разбрах, ако детето има само 1 желание в дадена област, и не е прието на първо класиране, автоматично ли ще го включат във второ класиране в тази област, или пак трябва да го заяви някъде? И ако трябва заявление - къде се подава?

# 288
Като че ли всичко ми е ясно, само не разбрах, ако детето има само 1 желание в дадена област, и не е прието на първо класиране, автоматично ли ще го включат във второ класиране в тази област, или пак трябва да го заяви някъде? И ако трябва заявление - къде се подава?

Когато в дадена област детето не е класирано НИКЪДЕ, тогава то минава на второ класиране АВТОМАТИЧНО. Не се подават заявления за тази област.
Ако детето е класирано НЯКЪДЕ, тогава за да мине на второ класиране, трябва да ПОДАДЕТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ в училището, в което е класирано детето.

Отделните области са като отделни държави. Класиранията и подаванията на заявления се извършват независимо едно от друго. Само не съм сигурна как стои въпросът със записването. По-назад май някой беше писал, че може детето да се запише в една област, а в друга - да продължи със следващите по ред класирания. И ако в последствие реши да смени училището с такова от друга област - тегли документите от там, където се е записало. Моля някой да потвърди дали съм права.

# 289
  • Русе/София

Когато в дадена област детето не е класирано НИКЪДЕ, тогава то минава на второ класиране АВТОМАТИЧНО. Не се подават заявления за тази област.
Ако детето е класирано НЯКЪДЕ, тогава за да мине на второ класиране, трябва да ПОДАДЕТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ в училището, в което е класирано детето.

Отделните области са като отделни държави. Класиранията и подаванията на заявления се извършват независимо едно от друго. Само не съм сигурна как стои въпросът със записването. По-назад май някой беше писал, че може детето да се запише в една област, а в друга - да продължи със следващите по ред класирания. И ако в последствие реши да смени училището с такова от друга област - тегли документите от там, където се е записало. Моля някой да потвърди дали съм права.

Тотално се обърках.
Ако детето ми е прието някъде,но не го запиша,не означава ли,че автоматично отива на 2 класиране?
Щом не е записано,значи борбата продължава.Защо е нужно да ходя до у-щето,което го е класирало,за да го откласирам? ooooh! ooooh! Shocked Shocked

# 290
  • София
Защото такива са правилата.Ако е прието на 1 класиране и не го запишеш или не подадеш заявление за участие във 2 класиране,отива директно на трето класиране.

# 291
Разбрах, много благодаря, Dame!

# 292

Тотално се обърках.
Ако детето ми е прието някъде,но не го запиша,не означава ли,че автоматично отива на 2 класиране?
Щом не е записано,значи борбата продължава.Защо е нужно да ходя до у-щето,което го е класирало,за да го откласирам? ooooh! ooooh! Shocked Shocked

Всяка година има подобни безумни твърдения....
Ти какво точно очакваш, че някой с кристално кълбо ще вижда желанията ви ли? 🤐

# 293
  • София
Шегата настрана, като се замисля по-задълбочено, те би трябвало да отразят всяко прето дете по един от три начина - като записало се, като подало документи за второ класиране или като неявило се. Не знам дали системата позволява да не го отразят по никакъв начин. При всички случаи обаче, неявило се дете, което отпада от второ класиране, или подало за второ класиране - все тая. При тях все се освобождава бройка за второ класиране.  Няма как да остане непопълнена.
Това ме притеснява, за дете на наши познати. Ако си подаде заявлението в две области - Правец и София, като в Правец най-вероятно ще го приемат по първо и единствено желание, то системата ако отрази записването на детето в Правец, може да не позволи участие на второ класиране в София .... Head BandConfused

# 294
  • София
Някъде има ли списък с документите, които се подават при записване на детето в училището, където е класирано?

Тази диплома копира ли се, носи ли се оригинал за сверяване?

Тази служебна бележка, чиито данни така и така са в системата носи ли се, дава ли се?

Здравна карта/картон - за него разбрах (не разбрах само защо ни върнаха стария от училището и защо само са си събирали бележки в него, а нищо не са попълвали)

Някой спомена "отпускно" - какво е това? Някакъв документ, че вече няма да учим в досегашното училище ли? Какъв документ е това?

Благодаря предварително!

# 295
Шегата настрана, като се замисля по-задълбочено, те би трябвало да отразят всяко прето дете по един от три начина - като записало се, като подало документи за второ класиране или като неявило се. Не знам дали системата позволява да не го отразят по никакъв начин. При всички случаи обаче, неявило се дете, което отпада от второ класиране, или подало за второ класиране - все тая. При тях все се освобождава бройка за второ класиране.  Няма как да остане непопълнена.
Това ме притеснява, за дете на наши познати. Ако си подаде заявлението в две области - Правец и София, като в Правец най-вероятно ще го приемат по първо и единствено желание, то системата ако отрази записването на детето в Правец, може да не позволи участие на второ класиране в София .... Head BandConfused
Класирането и записването в РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ е независимо във всяка област. Това, което се случва в дадена област, не рефлектира върху класацията в друга. Ако детето се е записало в друг град, просто трябва да си оттегли документите и да се запише в желания .

# 296
  • София
Привет, благодаря за новата тема на Спунк.

Coming 2 life, погледнах в две гимназии - и на двете пишеше служебна бележка и диплома в оригинал. Явно за справка.

Отпускното вече не е приложимо.

Аз пък се чудя на:
Талон за здравно и имунизационно състояние на ученика към момента на записването.

Моето дете заминава след седмица, може ли да издадем въпросния талон тази седмица? Ако имате спомени от предишни години...
Или най-добре да вземем да го издадем без дата?

Успешно класиране на всички желая.

# 297
  • Sofia
Някъде има ли списък с документите, които се подават при записване на детето в училището, където е класирано?

Тази диплома копира ли се, носи ли се оригинал за сверяване?

Тази служебна бележка, чиито данни така и така са в системата носи ли се, дава ли се?

Здравна карта/картон - за него разбрах (не разбрах само защо ни върнаха стария от училището и защо само са си събирали бележки в него, а нищо не са попълвали)

Някой спомена "отпускно" - какво е това? Някакъв документ, че вече няма да учим в досегашното училище ли? Какъв документ е това?

Благодаря предварително!

Аз ги гледам от сайта на училището, в което се надявам да се запишем Simple Smile https://www.smg.bg/priem.php?cl=7
Здравната карта не е здравния картон - тя се издава от личната. При нас досега искаха такава в началото на всяка учебна година. Или на бланка, която да си купите или личния лекар я принтира от компютъра си.

# 298
Има смисъл в това да се подава заявление за второ класиране, а не всички да отиват автоматично.
Математиката е проста - ако всички незаписани автоматично отиват на второ класиране, тогава никой няма да помръдне напред. Второто ще е идентично с първото.
Смисълът е, че само така се освобождават места от училищата с най-висок бал (пък и не само), тъй като част от класираните там деца отиват в училища извън системата на МОН. И на второ класиране участващите има накъде да се придвижат напред. Е, ако можеше въпросното желание за участие на второ класиране да се подава електронно, щеше да е доста по-удобно за всички.

# 299
Има смисъл в това да се подава заявление за второ класиране, а не всички да отиват автоматично.
Математиката е проста - ако всички незаписани автоматично отиват на второ класиране, тогава никой няма да помръдне напред. Второто ще е идентично с първото.
Смисълът е, че само така се освобождават места от училищата с най-висок бал (пък и не само), тъй като част от класираните там деца отиват в училища извън системата на МОН. И на второ класиране участващите има накъде да се придвижат напред. Е, ако можеше въпросното желание за участие на второ класиране да се подава електронно, щеше да е доста по-удобно за всички.

Като обявиха, че тази година ще е само дистанционно, се зарадвах..на море сме; само родител/настойник ли може да го подаде или и някоя баба?Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт