30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 649
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Чудя се дали да не изпиша само паралелките за които според изчислението на програмката ни стига бала
Малка поправка. Балът не ви стига. Би ви стигнал, ако детето беше кандидатствало миналата година.
Зависи кое училище гледате. За СМГ и за миналата година няма да ни стигне Simple Smile Този бал за момче смятам, че ще стигне за доста паралелки в езикови гимназии дори и тази година. Естествено не за всички. Както и да е - въпросът беше ползвали ли сте този сайт като ориентир и кой е водещия критерии при подредбата на желанията?

# 316
Благодаря за пояснението. Права сте. Аз не разбирам много от балове. Просто реших, че не е логично да разчитате на нещо такова.

# 317
  • София
Малко ще върна темата назад тъй като още съм на етап подреждане на желания. Някой ползвал ли е за ориентир програмата от този сайт: https://izpitai.me/client/school_grades ?
...

Идея си нямам как са сметнали, че тази година за 91 НЕГ за момичета на 2-ро класиреане балът ще спадне до 452. Според мен ще е около 468, така че по-скоро е сметка с миналогодишните балове (тогава беше 452), които бяха много по-ниски. И пак повтарям казаното 1000 пъти - тези сметки са само ориентировъчни за това колко желяния да редите. Не се водете от тях, а си редете желанията наистина по желания.

# 318
  • София
Roska_78 баловете ги смята с две единици разлика
Ползвай точка за десетична запетая, иначе на отчита цифрите след знака.

# 319
Идея си нямам как са сметнали, че тази година за 91 НЕГ за момичета на 2-ро класиреане балът ще спадне до 452.
Никак. Заложени са баловете от миналогодишното второ класиране.

# 320
  • София
Така им е най-лесно и абсолютно подвеждащо и невярно! Ако някой ги ползва за основа, може да напише само няколко желания, които ще са с доста по-висок бал и ще си има голям проблем.

А и там пише "Използваните тук балове са от учебната 2018/2019 ГОДИНА на 2-РО КЛАСИРАНЕ", което според мен трябва да се чете "2017/2018 година" и да е в червено.

# 321
Изобщо не смятам, че реденето на желания включва и нежелания, само да се закачим някъде. Ние правим бойкот. Редим само желания. МОН да му мисли.

# 322
  • София
Незнам кой е правилния начин за подреждане в крайна сметка - съобразно бала на сина ми /нашият е 420 /  или съобразно неговото желание? Моля за съвет кое да бъде водещият ми критерии, че изписах една тетрадка със сметки, времето си лети, а аз съм до никъде?
Водещо е желанието на детето. То ще трябва после да учи това, което е избрано. Баловете, или по-скоро съотношението им с миналогодишните, ги гледайте само дотолкова, че да подредите достатъчно места, така че да не остане извън първите две класирания.
На изпитай.ме не бих разчитала.
Благодаря много!

# 323
Изобщо не смятам, че реденето на желания включва и нежелания, само да се закачим някъде. Ние правим бойкот. Редим само желания. МОН да му мисли.
За какво точно да му мисли МОН?

# 324
  • София
Ако пишем 3 на първо място ще ни приемат и не може да участваме на второ в другата област. Ако се запишем, губим класирането в Сф. Ако не се запишем, губим в Х. Ако запишем 1,3,2, няма опастност да се качим от 3на 1, така че ще останем пак на 3, или на желаното. В същото време ще сме наясно с второто класиране в Сф, без да рискуваме въпросното в провинцията.
Днес точно няколко пъти се коментира подаването в 2 области. Прочетете назад, нищо не губите. Може да си се запишете в област Х и да изчакате 2ро класиране в София.
А иначе рискувате на 2ро да минете от 3 на 1, и в София да не се придвижите напред....

# 325
  • София
Здравейте,
Първо - успех на всички деца в класирането!
Имам въпрос за медицинското - нашето е от личната лекарка, и е посочено "цветоусещане нормално". Написала е очен, хирург, вътрешни болести, всички там неща. Това досттатъчно ли е?
Според мен системата само ще разпознава, че има медициснко като прикачен файл, но едва ли ще се гледа съдържанието му.

# 326
  • София
За какво точно да му мисли МОН?
Затова, че не са дали подходящия резултат от НВО, спрямо желанието сигурно. Smiley

# 327
Следя темата.

Дидева, ако деца вземат да отпадат от матрицата, МОН би трябвало да се замисли.

Резултатите от матурите са прилични. Някой отчита ли бройката на набор 2005, и други субективни фактори. Това, за което работихме цяла година е в зоната на здрача.

# 328
Дидева, ако деца вземат да отпадат от матрицата, МОН би трябвало да се замисли.
МОН даже има разработен механизъм против отпадане от системата. Пука му за личното ти решение.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 23:22 от Анонимен

# 329
Дали? Решение за желанията е на детето, аз нямам общо.

Общи условия

Активация на акаунт