30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 649
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 375
Даже не съм си помисляла да ходя по гнездата.
Онлайн си подавам.
На място ако има бъг пак нищо не могат да направят.

# 376
  • София
Подаването в гнездата означава, че инсталираните там учителки по ИТ ще накликат вместо Вас в профила на Вашето дете написаните от Вас предварително на хартиеното заявление паралелки.
Струва ми се, че това съдържа доста повече рискове за бъгове, грешки и гафове, особено предвид скоростта и сигурността на интернет-мрежите в училищата...

# 377
В Бургас някой ходи ли да си види изпитната работа по БЕЛ? Казват ли точките за всеки отговор или без тезата и преразказа, както в София? В сайта на местното РУО пише - "Ученикът и неговият родител (настойник) виждат сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор." Това би трябвало да значи, че трябва да кажат поне точките на тезата или не е така?

# 378
  • Бургас
В Бургас някой ходи ли да си види изпитната работа по БЕЛ? Казват ли точките за всеки отговор или без тезата и преразказа, както в София? В сайта на местното РУО пише - "Ученикът и неговият родител (настойник) виждат сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор." Това би трябвало да значи, че трябва да кажат поне точките на тезата или не е така?
От Бургас съм. Ходих в електрото, но видях ме с моя син само работата по математика и при нас седна човек и ни обясняваше решенията. До колкото разбрах по същия начин било и по БЕЛ.

# 379
Здравейте! Гледах, смятах и накрая стигнах до 3 паралелки. На 3-та позиция е компромисната  (бала на детето е близък до макс. За прием). На 1 и 2 място са паралелките с желания за изучаване език, като за 1-то малко не достига (спрямо миналогодишната статистика), а за 2-то е в средата на диапазона.
Нужно ли е да умуваме за още паралелки, как мислите?

# 380
  • София
Mama Galka23,  дори и да отидете в гнездо, служителят там ще пусне документите на детето през същата система и по същия начин. Не виждам причина да се ходи до гнездо, освен ако нямаш достъп до компютър поради някаква причина.

Аз днес ходих да видя работата на дъщеря ми по МАТ. Колебаех се до последния момент дали искам да го правя, но любопитството ми надделя.  Бързо стана.  22зад й е единствената грешка, от която са й взели всички точки и макар, че в черновата е решено правилно. Не са я гледали.  От 25в са й взели 1т, тъй като не й е стигнало мястото и не е описала всичко подробно. Аз не предполагах, че така ще реагирам, но изведнъж ми изби цялата емоция, която някак бях сдържала досега заради нея, благодарих на госпожата, която ми показа работата и излязох бързо, защото усетих, че ми засяда буца в гърлото и ще се разрева всеки момент. Не съм и предполагала, че след цялата подготовка и всички резултати, които имаше на всички пробни, накрая на най-важния изпит, ще я спъне сметката 2х3 .Седнах в колата и се наревах. Въобще не съм ревла по принцип, но това НВО явно ми разклати нервите. Не съжалявам, че отидох. Сега ми е по-леко. Явно трябваше да го изкарам от себе си по някакъв начин.

Подредих АЗ желанията, тъй като тя има едно желание и не иска да реди нищо друго. Вчера исках да ги обсъдим, но тя не прояви особен интерес.
Утре пускам заявлението в ранни зори и после с мъжа ми забягваме за малко извън България. Нямам търпение и имам почти болезнена нужда да се откъсна малко от целия стрес, който преживях през последните няколко седмици.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 11:38 от jenap

# 381
  • София
Една приятелка сутринта ми звънна и ме помоли да отида с тях в Джон Атанасов, понеже таткото, разбиращ от мат, е заминал в непланирана командировка, а майката е скарана с предмета. Споделям за тези, които тепърва ще отиват. Не знам назад какво е споделяно, нямаше ме 3 дни и не мога да прочета 300+ мнения, затова ме извинете, ако повтарям вече написано.  Поискате ли си,  учителят казва на кое колко точки са отсъдени. Просто файлът е отделен и може би някои си спестяват труда с отварянето му и показват само писаното от ученика, отметките на проверителя, точките от част 1, тези от част 2 и сборните. Давам за пример тази с неравенството, детето го  е решило, интервалът му е също верен, после в степенуването  е съкратило на  финала невярно, съответно стойността на m му е грешна, но изводът  и обосновката във В подточка са верни. И съответно във файла се виждаше как има всичките точки срещу А и В, а за Б е с 0,5 по-малко от максимума заради техническата грешка. Така беше и при геометричната.  Жената, при която се паднахме, беше изключително разбрана и отзивчива. Поне в работата на конкретно това дете всико си беше съвсем точно.
Така. За последно ще ви занимая с нашия казус с ощетяването по мат с 0,5 т. Отидох тази сутрин отново да видя работа на сина ми, за да видя на коя подточка са му взели тази 0,5 т. Оказа се че на подточка А има дадени 4т вместо макс. 4,5 т. Три служителки в училището, които се оказа, че са преподавателки по мат, бяха категорични, че грешка в решението на сина ми няма. Единствената разлика е, че накрая при прехвърлянето има една стъпка повече - 3х+9>4х , 9>4х-3х, следоват. х<9 (извинявам се не знам къде е символа за следоват.). Как мислите, дали може за това да се отнеме 0,5т? По-интересното е, че от тези служителки разбрах, че сисемата им е забила няколко пъти и те смятат, че нещо се е случила в резултат на тоя срив. Дори казаха, че били изчезнали някои  резултати, което е наложило повторно въвеждане след проверка. Така че си мисля, че има и други такива случаи. Също така служителките споделиха, че системата така е направена, че при три отметки срещу всяка вярно решена подточка и при липса на други забележки/подчертавания на оценителите върху работата, системата автоматично давала макс. брой точни, както и това усмихнато човече.
Жените се опитаха да ме убедят, че съдбата може би така е решила и да съм оставела така нещата.
Та, изказах си болката. Разбирам да беше сбъркал, нямаше да ме е яд. Но при условие че няма грешка, балът му от 488 слиза на 476,5 с това ощетяване.
Решена съм да подам възражение в РУО-София с копие до МОН, пък каквото стане.

# 382
  • София
Ирка, ако по миналогодишни балове, не му достига сега, то вероятността да се получат нещата е малка, най-общо казано, за да не повтаряме всичко отново. Дайте град, миналогодишен мин бал за паралелките и бал на детето..., за да се хвърли боб. Joy

# 383
  • Sofia
ayza , как се получава това "балът му от 488 слиза на 476,5 с това ощетяване"? Ако има - 0,5 и ако се борите за училище което е с 3пъти математика се получава с 1,5 надолу, а ако е с 2 пъти математика -1т... Или аз не смятам правилно?

Ужасно е неприятно да си ощетен неправомерно, подай си възраженията и се опитай да се успокоиш. Пожелавам да детето ти да влезе по първо желание независимо от отнетата половин точка! Flowers Four Leaf Clover

# 384
  • Пловдив
Аз така и не разбрах какво се случва, ако се окаже, че всъщност проблемът е в проверяващите (примерно в случая с детето, на което не бяха сканирани всички страници). Има ли възможност за корекция?

# 385
  • нейде там, където ....
Седнах и аз да видя какви и колко желания да пишем. Аз мисля да са 4, ако успея да си пробутам някъде и моето първо. Картинката е повече от прилична. С по двайсетина точки отгоре за неговото първо желание и малко по-малко - за това, което аз бих сложила на първо. Второ и трето негови - разликата е 70-90 точки, в наша полза. Аз бих ги разменила, но като цяло не съм против. Намислила съм още няколко, за които е 50-70 отгоре спрямо миналата година. 

А синът ми е като дете в сладкарница и час по час си допълва желанията. Даже иска да пише няколко паралелки в ЕГ, за разкош в края. Извадихме и медицинско, че да реди на свобода каквото му душа иска. costumed034

# 386
Единствената разлика е, че накрая при прехвърлянето има една стъпка повече - 3х+9>4х , 9>4х-3х, следоват. х<9 (извинявам се не знам къде е символа за следоват.). Как мислите, дали може за това да се отнеме 0,5т?

Не мисля, че отнемат точки за подробно разписване. Би било абсурдно, ако е така. Ощетили са детето неоснователно. Може би единият от оценителите е дал точка по-малко от другия, при тази разлика задачата не е разглеждана от арбитър и така се е получила обща оценка с 0,5 т. по-малко от максималните за това подусловие.

Аз така и не разбрах какво се случва, ако се окаже, че всъщност проблемът е в проверяващите (примерно в случая с детето, на което не бяха сканирани всички страници). Има ли възможност за корекция?

Няма. И това също е крайно несправедливо.

# 387
Здравейте! Гледах, смятах и накрая стигнах до 3 паралелки. На 3-та позиция е компромисната  (бала на детето е близък до макс. За прием). На 1 и 2 място са паралелките с желания за изучаване език, като за 1-то малко не достига (спрямо миналогодишната статистика), а за 2-то е в средата на диапазона.
Нужно ли е да умуваме за още паралелки, как мислите?

1000 пъти обсъждано, но знам, че в морето от инфо трудно се чете и обяснявам за пореден път. Simple Smile
Не спирайте на трето желание.
Редите според желанието на детето в низходящ ред. Най-желаната паралелка най-отгоре. Баловете са за ориентир, за да наредите и след желаната паралелка няколко с по-нисък бал и да попадне все пак някъде и  участва при желание във второ класиране. Баловете много мърдат, броят на кандидатите също, не спирайте на паралелките, за които балът ви стига според миналогодишните статистики, защото има шанс да "изгърмите". Давайте надолу с поне 30-40 точки буфер, нищо не Ви пречи, нищо не губите. Ако балът му е достатъчен, няма да стигне до тях. Джуркането спира на най-предното желание с достатъчен бал.
Успех.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 11:37 от Na_Vesi_Pateto

# 388
  • София
Който се ориентира по миналогодишните балове като абсолютни числа, рискува много! Числата сами по себе си не служат за нищо!

# 389
  • София
ayza , как се получава това "балът му от 488 слиза на 476,5 с това ощетяване"? Ако има - 0,5 и ако се борите за училище което е с 3пъти математика се получава с 1,5 надолу, а ако е с 2 пъти математика -1т... Или аз не смятам правилно?

Ужасно е неприятно да си ощетен неправомерно, подай си възраженията и се опитай да се успокоиш. Пожелавам да детето ти да влезе по първо желание независимо от отнетата половин точка! Flowers Four Leaf Clover
Сега, с 0,5 т. по-малко, като му изчисля бала е 476,5 (по ф-лата 1*БЕЛ+3*Мат). Ако обаче му бяха дадени макс. бр. точки, колкото е трябвало да му дадат, балът му ще стане 478. Извинявам се загрешката в предния пост - имах предвиод 478.
Благодаря за пожеланията. Говорих и с директора на училището и смята, че мога да подам възражение и искане за преразглеждане поради допусната техническа грешка. Ще видя какво ще се получи. Тръгвам към РУО да входирам възражението.

Общи условия

Активация на акаунт