30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 582
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Марго, ако има очен, УНГ, невролог, хирург, аз не бих се притеснявала за бланката. А и нали според последните указания в сайта "прием", медицинското може да се представи и при записване. Може да се прикачи и в по-късен етап преди класирането. Ако ти е много притеснено, подайте заявлението и в някой от следващите дни купи една Карта за предварителен медицински преглед и отиди при личната да я попълни пак.
Страшна проформа е това медицинско.

# 361
  • София
Мойте пет стотинки по отношение коректността на изпитай.ме. Ето как аз прочетох таблиците на доайените тук:

1. През 2018 момче с 420 бал е било около 525 място сред момчетата и около 1335 сред всички явили се на матурите в София.
2. Тази година е на 789 място сред момчетата и на 1760 място сред всички явили се.
3. Тази година има минимум една (ако не и две) паралелки по-малко в топ 5 на най-желаните училища = -26/52 места сред "желанията".
4. При 10 2хх явили се на матури през 2019 в София, плановият план-прием за София е за 9958 места.
Case closed!

PS. СМГ и 91НЕГ не са били опция за бал 420 в последните поне 5 години...

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 09:57 от pisho

# 362
  • София
Марго, или както казаха назад медицинското е "същото като за работа" . Това може да ѝ е ясно на докторката.

# 363
  • Варна
Подредих 44 паралелки, все ще се закачим някъде Blush. Синът ми ги погледна отгоре отгоре и отсече "Добре си се справила!" Flushed

Хващам се за този пост, не е лично.

Но се чудя...не трябва ли децата да си подредят желанията, ние да ги одобрим или не съвсем. А сякаш се получава обратното...

Смятам, че след всичко през което минаха последната година, трябва да са готови да поемат последващото си образование в свои ръце. Информирани са, със статистиката също би трябвало да могат да се справят, пък и те ще учат в следващите пет години в избраното училище.
Ние можем да помогнем с насоки, с информация, с подкрепа и окуражаване, но все пак решенията трябва да са техни.

# 364
  • Бургас
Благодаря ви момичета!Тук в темата е истината както винаги.

# 365
  • Казанлък
Здравейте!
В нашето "старо" училище категорично отказват да издават служебна бележка за резултатите от НВО, тъй като тази година те са вписани в свидетелството. А в училищата, който са първите две желания на детето, се изисква въпросната служебна бележка при евентуалното записване.
Към РУО ли трябва да звъня, ако стане проблем при записването?

# 366
Насочете вниманието на комисията по приема към Наредба № 10 ОТ 1 септември 2016 Г. за организация на дейностите в училищното образование
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

# 367
Здравейте!
В нашето "старо" училище категорично отказват да издават служебна бележка за резултатите от НВО, тъй като тази година те са вписани в свидетелството. А в училищата, който са първите две желания на детето, се изисква въпросната служебна бележка при евентуалното записване.
Към РУО ли трябва да звъня, ако стане проблем при записването?
Нито в МГ, където сме в момента, нито в ЕГ, където се надяваме да запишем, изискват бележка. Свидетелството е достатъчно. Спокойно и при вас би трябвало да е така!

# 368
  • София
Сега взех свидетелството за основно  образование и от училището ми казаха, че ще ми трябва сканирано, за кандидатстването през системата. Това пък защо и има ли такова изискване?

# 369
  • София
Ret, така е, но децата не винаги знаят точно какво искат, както и какво са резервните варианти.
Не всички деца са с бал за 1 или 2 желание.
С МОНските новинки, трябва рано да се ориентират... неяснотите около профилите и университетите.
Аз също бях наредила списъка съобразявайки се с неговите желания.
Обясних и за нежеланията - при него имаше категоричен отказ за някои неща - втори език или училище, компромис направи примерно с втория език, но само за две училища.
Около 2 ч. ни отне обсъждането след това с двамата мъже на план-списъка.
Признавам си, че бяхме притеснени от реалния шанс да учи това което иска - "ами ако загуби интерес какво правим". Бе се насочил в област, която се е развивал и баща му като дете, но в един преломен момент категорично сменил интереса си, не избрал и "семейния" бизнес. Аз също смених интереса си в 12 клас, но бях подготвена (както и баща му) за новата насока.

# 370
  • На планетата Земя
Няма такова изискване. Оценките ги има онлайн, качени са по служебен път.

# 371
Не, няма. Но дори по някаква причина да ви трябва сканирано копие, винаги можете да го свалите от регистъра на документите.

# 372
  • София
 Petenka, тази бележка се изисква и при подаване на заявление за второ класиране, за сверка. Поне така беше миналата година.
Може би за тази година, ще е важно да се пазят бележките с вх.номера за изпитите, защото ще трябва да се удостоверят по някакъв начин при подаване на заявление за второ  класиране.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 10:15 от Слънчевата

# 373
  • София
Леле, глупостите в училищата продължават....

# 374
Здравейте дами, чета темата с голям интерес, благодарности на всички, които се включват с компетентно мнение!
Искам да ви попитам он лайн ли ще подавате заявления или в звената?
В нашето у-ще(Пловдив) ни съветват да отидем да подадем заявлението, за да се застраховаме от евентуален проблем при он лайн кандидатсването, вие какво мислите? На мен системата ми се струва улеснена и обмислям да се възползвам от он лайн подаването.

Общи условия

Активация на акаунт