30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 549
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Младост 1А
Не спирам да анализирам какво се случи - смятам, че сравнително лесния изпит по БЕЛ някакси свали напрежението - поне моят син се отпусна.

И аз мисля като aniK. Вчера ходихме да си види работата по математика и онемя пред грешките от разсеяност, недочитане и недоглеждане. Ходи умислен, не го прие леко.
На мен от излизането на резултатите ми е потънало всичко. Ревах си, преживявам си го... тайничко.
Яд ме е за труда му, за часовете прекарани в учене, за пропуснатите ски, за лишението от почивка и забавления... Така ми се иска да сбъдне мечтата си. От 3 години само за това училище говори. Вярвам и се надявам, че не всичко е загубено.

Слънчевата, много хубаво си го казала!
Така се старая да процедирам и аз. Успокоих го след първоначалния шок, след това си пое отговорностите. Ровихме, четохме, обсъждахме. Гледа статистики, подреди първо предмети, после езици и накрая и паралелки. Аз имам леки забележки, но той е направил информиран избор. Всичко, което съм прочела за дадена паралелка съм му го разказала и показала и прочела и т.н.
Трябва да приемаме и загубите и да не се предаваме!

# 451
Редим желанията според предпочитанията на дъщеря ми, но искам да питам, има ли смисъл паралелка с по-висок бал да се пише след паралелка с по-нисък? Че трябва да наредим още поне 4-5 паралелки.

# 452
  • у дома с любимите си хора
Слънчева,много хубаво си го написала.
Да ви разкажа и аз какво ми се случи в деня,в който излязоха резултатите и в който единственото ,което исках е децата ми да са здрави.
Рано сутринта във въпросния ден дъщеря ми се събуди с писъци ,повръщане,болки в корема и адско главоболие.Докато разбера какво става и защо пищи така жестоко и че не може да понася слънчева светлина ми отне най- дългите няколко минути.Веднага ми проблясна мисълта- вирусен менингит.Ужас! Пълен ужас.Грабнах я и при доктора,оттам при друг с направление.А тя милата повръща в несвяст,не може да стои на краката си,тя плаче,аз с нея,болките в корема се засилиха,главоболието не се повлия от нищо....Няма да разказвам по- нататък....но в крайна сметка не се оказа тази диагноза.Въобще не бях на себе си онзи ден,а че има резултати разбрах  посред нощ.Хич не ми беше до тях.Молех се само да ми се оправи детето.
Та важно е да са здрави.Всичко друго се нарежда.

# 453
  • Sofia
Слънчевата, Kissing Smiling EyesTwo Hearts от права по-права си.... ама пуст зор сега. МНого хубаво си го написала, да си четем, когато ни е кофти (очаквам след 18-ти юли Sad )
Drina, как ви разбирам Heartpulse
Боже, Вилина, кой би мислил за резултатите... Добре сте вече, нали?!

П.П.П. Ани, много ме кефи аватара ти Smile

След като окончетелно решихме в полза на немския, макар и не в най-желаното училище, замених дългогодишния си и доста неотговарящ вече на възрастта ми аватар с УМЛАУТА. В къщи вече ще се говори на английски и немски. Да му мисли мъжО Stuck Out Tongue Closed Eyes

Значи все пак има и други хора, които са си видели точкуването на изпита по БЕЛ. Аз не исках да споделям публично, за да не злепоставя дамата, която под топ секрет и препотена от околните погледи и камери тайно дръпна надолу всички сканирани листове, за да видя точките на тезата и преразказа. Обещах ѝ да пазя тайна Confounded Безумно е това да не можеш да видиш точките. Иначе съм доволна от това, което видях.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 16:20 от aniK

# 454
Вилиан, бъдете здрави! Най-безценното е здравето. Ужасно преживяване сте имали.
Аник, а твоето момче ми е толкова на сърце, че съм сигурна, че ще попадне в прекрасно училище и приятели! Two Hearts

# 455
Момичета, децата прегоряха от целия тоя напън. И аз два дни ревах заради глупавите грешки в математиката, даже не вдигах телефона, като ми звъняха да ме питат как е минало. Не спирам да анализирам какво се случи - смятам, че сравнително лесния изпит по БЕЛ някакси свали напрежението - поне моят син се отпусна. Заедно с това и целогодишното внимание и концентрация, накрая като че ли го събориха. Аз продължавам да си страдам, той също по негов си начин (днес отново ми го показа и се разбрахме повече да не говорим за случая математика. За жалост май я намрази Sad ). Като beki8 мисля, че е добър урок за него, за мен,  за цялото ни семейство. Връщане назад и поправка няма.

Хората са го казали: "Всяко зло за добро". Вярвам, че животът на децата не зависи от тъпия седми клас и излишните тревоги са във вреда и на деца, и на родители. Чиста житейска философия. Sunglasses
Скрит текст:
Преди години големият не можа да си остане в СМГ и беше голяма драма. В момента е щастлив от този факт. (Нищо лошо за СМГ, разбира се Simple Smile ) Влезе в I АЕГ, научи езика ( с огромна собствена заслуга, защото в 11-ти и 12-ти клас се спука да ходи по програми от Еразъм), изчисти си концепцията и учи в чужбина точно това, което му се прави и което не му беше ясно в осми клас. А пък с тези допълнителни езици, профилиращи предмети и т.н. си разказваме вицове само, защото са бутафорни. Grinning
Малкият е съвсем друга история. Обучителни трудности, греди с училища и учители, обект на тормоз, не можеше да изкара три часа в училище без някой зулум, 4 различни училища, успех около 4 предишните години и сега изведнъж се амбицира и подпали за НПМГ и 134-то, природни науки, завършва с "отличен" - 5,60, кара курсове, олимпиади и т.н. Балът няма да му стигне доникъде, защото нямаше как да компенсира огромните пропуски, но съм щастлив, че пребори себе си и положи кански усилия да преодолее целия си училищен опит дотук и собствената си нагласа към процесите, за да се занимава с нещо, което му е интересно. Шегуваме се, че ако директорът надникне вкъщи и в хладилника с десетките му каши, чаши, смеси, опити, експерименти и т.н. ще го вземат без изпит. Simple Smile Разочарованието от недотам добрите резултати на състезанията и изпитите е урок за уравнението "усилия - резултат" и толкова. Все ще изкласи някъде и вярвам, че не това ще определи живота му. Аз просто искам да оцелее, да си намери приятели, да ходи с удоволствие или поне не с ужас на училище и затова не наложих абсолютно никаква преса през годината. Даже се оказа, че трябва да полагам усилия в обратната посока, за да го успокоявам и да избия непрекъснатото и абсолютно излишно чувство за тревожност.
И моят си урок. Опитах се да му помагам с материала и, ей Богу, мисля че почти всичко го виждах за пръв път в живота си (завършил съм със златен медал навремето и това грам не помогна) Stuck Out Tongue Winking Eye
Отделно. В днешно време са необходими съвсем различни компетентности, знания и умения от това, което им се преподава и особено по начина, по който се прави. О, 5 точки +/-, сбъркано 2х4 или пропусната запетайка няма да променят съдбата на децата. И тази или онази гимназия няма да ги подготви кардинално за живота. Ще са важни средата, собствените им усилия, нашата подкрепа и изборите, които ще правят като по-големи. След години този седми клас ще ни се струва като поредната глупотевина, с която е трябвало да се справим в този живот и толкоз. Така че, споко, всяко нещо ще си дойде на мястото, само да са живи и здрави. Simple Smile Лично мнение. Simple Smile

# 456
Ейййй, в големи филми се вкарвате. Каквото е писано на децата - това ще стане. Моят, големият, като кандидатства след 4 клас в СМГ, остана 4-та резерва. Еми познайте - за пръв път в историята на СМГ не се записаха 4 деца и го приеха като последен. И още много примери мога да дам. Пишете там паралелките според къде ви се учи и изобщо не се притеснявайте. Децата където им е писано - там ще учат.

# 457
  • София
Благодаря, момичета. Na_Vesi_Pateto  Flowers Hibiscus Hug
Наясно съм, разбира се, че в живота си децата ни ще имат още много изпити и то не само в сферата на образованието. За нас (и множественото число е заради НИЕ) това беше първото разочарование. Знам, че НИ предстоят още много победи, много радости и много щастливи емоции, но имах нужда да си изживея точно това първо разочарование и го направих днес в колата, веднага след като видях работата по МАТ.
Тя няма да разбере за моята слабост и вечерта отново ще й повторя, че е умна и неповторима, както го правя всеки божи ден след злополучния изпит.
Знам, че каквото й да се случи, то тя ще намери своето щастливо място и то ще бъде точното за нея.
Така ще бъде и с всички останали по-малко или много разочаровани деца. Децата са адаптивни и ще намерят  приятели в новото си училище и ще забравят за НВО-то, а след време може би  ще са убедени, че точно така е трябвало да се случи.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 16:24 от jenap

# 458
Някоя майка знае ли в Плевен как ще протекат нещата и горе-долу какви са баловете?

# 459
Като във всички останали области. Какви ЩЕ са баловете, ще разберем след класирането.

# 460
  • Sofia
Rady, Kissing Smiling Eyes Където го посадиш - там никне нашият човек. Сигурна съм, че и Мила е така. BTW прати ми текста на песента, моля, не успях да я чуя! Disappointed

Майки, да вдигнем главите и поне до 18 юли да таим надежда, че и ние ще имаме kumchowalch-ета Wink Само дето моят син винаги започва разказите си за някоя случка с "Нали ме знаеш какъв съм карък..."Satisfied

# 461
Jenap, шофирам от много години. Някога имах очаквания за най- краткия път и времето за пристигане. Дразнех се, когато ме спираше неочакван ремонт, неозначено кръстовище или някакъв инцидент ме отклоняваше. Сега вече знам, че това става, за да не бъда на някое място в някое време. Животът е по- мъдър от нас и ни предпазва от нашите страсти. Довери му се! Детето отива където е нужно!

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 19:43 от Шарлот

# 462
Благодаря, момичета. Na_Vesi_Pateto  Flowers Hibiscus Hug
Скрит текст:
Наясно съм, разбира се, че в живота си децата ни ще имат още много изпити и то не само в сферата на образованието. За нас (и множественото число е заради НИЕ) това беше първото разочарование. Знам, че НИ предстоят още много победи, много радости и много щастливи емоции, но имах нужда да си изживея точно това първо разочарование и го направих днес в колата, веднага след като видях работата по МАТ.
Тя няма да разбере за моята слабост и вечерта отново ще й повторя, че е умна и неповторима, както го правя всеки божи ден след злополучния изпит.
Знам, че каквото й да се случи, то тя ще намери своето щастливо място и то ще бъде точното за нея.
Така ще бъде и с всички останали по-малко или много разочаровани деца. Децата са адаптивни и ще намерят  приятели в новото си училище и ще забравят за НВО-то, а след време може би  ще са убедени, че точно така е трябвало да се случи.

Аз съм момченце. Stuck Out Tongue

# 463
  • София
Шарлот Hug

AniK,  все се канех да те питам, този корем на аватара ти, бил ли е някога твой? Всеки път като го погледнех и се респектирах. Joy

# 464
  • Sofia
Шарлот Hug

AniK,  все се канех да те питам, този корем на аватара ти, бил ли е някога твой? Всеки път като го погледнех и се респектирах. Joy

Тц, от нета беше, но го имах същия някога (бях слагала и моя) Smile Даже след раждането на набора бях в най-топ форма. Постепенно приоритетите се изместиха. Има все още някакъв помен от него, но както Шарлот го е написала - вече бързам бавно, ставам в 5.45 да решавам задачи или да редя паралелки, а не за да спортувам... въобще други неща ме вълнуват (умлаута!!!) Laughing

Na_Vesi_Pateto, да ти е живо и здраво детето и да намерите най-добрата среда за него!

Общи условия

Активация на акаунт