30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 245
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 840
На медицинското снимате ли и двете страници или само първата?

# 841
Някой ще сподели ли какви данни за родител се попълват? Може и на ЛС.

# 842
три имена
имейл и/или телефон

# 843
На медицинското снимате ли и двете страници или само първата?
Снимат се и двете страни.

# 844
  • София - Младост 1А
Някой ще сподели ли какви данни за родител се попълват? Може и на ЛС.

Трите имена на родителя, мейл и/или телефон за връзка.

# 845
Да събера малко мнения и от вас, че тотално се замотах. Първите 3 желания на девойката са трите паралелки на 73-то. За четвърто желание много силно се триумим между:
- 35-то - НЕ, РЕ
- НПМГ - МАТ, НЕ
- евентуално ФЕГ с НЕ
Математиката й се отдава и й е лесно , без да е много упорита и да има състезателни амбиции.
И има силно желание за немски.
Най-добре ще  й е ако се закачи за втора немска, ама е с граничен бал (444) , с тройна математика е (440).
При толкова 4-ки в бала как да не се замисли човек за позиция 4 Simple Smile.

# 846
  • София
Майчета, споделете, има ли смисъл да се пише паралелка с по-висок бал след паралелка с по-нисък само и само да има повече бройки в листата с желания? Този въпрос ме терзае от вчера... , кажете?

Зависи, колко по-нисък, но със сигурност няма смисъл да пишете СМГ, след 1АЕГ например Simple Smile

Специално в този пример не бих казала, че е така. Миналата година минималният бал на 1АЕГ за момичета е 424, а минималният за СМГ - 446,250. Предвид различното балообразуване, е напълно възможно балът да стига за СМГ, но не и за 1АЕГ. Няма смисъл да се пише СМГ след Бузема, но не пречи. Ако Бузема е по-желаното училище. Грешка е желано училище да се пише по-назад от по-малко желано, защото смятаме, че балът няма да стигне за него.

# 847
  • София
Да събера малко мнения и от вас, че тотално се замотах. Първите 3 желания на девойката са трите паралелки на 73-то. За четвърто желание много силно се триумим между:
- 35-то - НЕ, РЕ
- НПМГ - МАТ, НЕ
- евентуално ФЕГ с НЕ
Математиката й се отдава и й е лесно , без да е много упорита и да има състезателни амбиции.
И има силно желание за немски.
Най-добре ще  й е ако се закачи за втора немска, ама е с граничен бал (444) , с тройна математика е (440).
При толкова 4-ки в бала как да не се замисли човек за позиция 4 Simple Smile.

НПМГ - МАТ, НЕ е отличен избор. Аз съм завършила СМГ, без да съм упорита и без никакви състезателни амбиции. Математиката ако щерката не е артистична душа, като моята, която въпреки високия бал отиде в 1АЕГ е задължителна  Laughing

Санака
, не можеш да ме убедиш, че има дете прието в СМГ, на което не би му стигнал бала за английската, дори с различното балообразуване  Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 18:06 от nad_tab

# 848
Скрит текст:
Майчета, споделете, има ли смисъл да се пише паралелка с по-висок бал след паралелка с по-нисък само и само да има повече бройки в листата с желания? Този въпрос ме терзае от вчера... , кажете?

Няма никакъв смисъл да пишете редове, където не желаете да попаднете.

Иначе относно баловете, няма никакво значение какъв е балът, а на кое място вижда въпросната паралелка детето в списъка с желанията си.

При нас паралелката с най-висок бал за София е на 8-о място. Толкова назад я е поставила в желанията си.

Не, не че не са желани паралелките, напротив.
Просто си преценя силите,че няма да има бал за тях. Да кажем, че балът и стига за 3-то желание, след това може да се качи нагоре, т.е на 2-ро, какъв е смисъла на 4-то да има паралелка с 50 т. по-висок бал от нейния?Или да ги пише още в началото?

В такъв случай най-добре си пишете най-желаните паралелки най-отгоре. За класирането няма значение кое по ред желание е и не е нужно вие сами да си слагате най-отгоре това, което ви се струва най-реалистично, защото системата сама ще си я класира там, за където ѝ стига балът. Така сами си орязвате пътя към гимназиите с по-висок бал. Така или иначе няма как дете с по-нисък бал да измести вашето дете от първата възможна позиция, за която балът е достатъчен.

# 849
  • София
Ще повдигна пак въпроса за прословутите униформи. Simple Smile Първо желание е НПМГ, но ако не стигне балът вероятно ще стигне и за 73то и за 1АЕГ. И на двете места ли държат на униформите? Това за сина ми е водещо в избора. Английската е транспотно по- удобна и вероятно ще е само първа смяна, има и някои приятелчета запътили се натам, 73то пък е с по- желан език. Немски, обаче може да учи и на курс в Гьоте институт. И на двете места ли само в 8 клас я изискват? Утрото е по- мъдро от вечерта, та ще подаваме утре.

# 850
  • София
Ще повдигна пак въпроса за прословутите униформи. Simple Smile Първо желание е НПМГ, но ако не стигне балът вероятно ще стигне и за 73то и за 1АЕГ. И на двете места ли държат на униформите? Това за сина ми е водещо в избора. Английската е транспотно по- удобна и вероятно ще е само първа смяна, има и някои приятелчета запътили се натам, 73то пък е с по- желан език. Немски, обаче може да учи и на курс в Гьоте институт. И на двете места ли само в 8 клас я изискват? Утрото е по- мъдро от вечерта, та ще подаваме утре.

В 1АЕГ, изобщо не се носят униформи. Първия срок ги караха в определени дни да имат поне един елемент от униформата, втория никой нищо не носеше от тъй наречената униформа.

Щерката си довършва немския в Гьоте Wink

Аз бих избрала 73то, в английската е един нескончаем купон, не учат особено.

# 851
  • София
Аз самата съм учила в Гьоте преди години и съм на мнение, че може там да попадне на много по- добри учители по немски, отколкото в училище, дори и 73то. Има и там чудесни, но съществува и т.н. проблем с " изтеглянето на късата клечка". Иначе и други родителски мнения прочетох, че може би са сбъркали, когато са били поставени пред същия избор и са се спрели на английската.

# 852
  • София
Санака[/b], не можеш да ме убедиш, че има дете прието в СМГ, на което не би му стигнал бала за английската, дори с различното балообразуване  Mr. Green
А, в нищо не искам да те убеждавам. Постът ми беше насочен към дамата, за да не остане със заблуждението, че е напълно безсмислено да се пише СМГ след 1АЕГ във всяка хипотеза. Например: момиче с 96т. по мат и 60т. по бел - бал 412 за ЕГ и 448 за СМГ - миналата година влиза в СМГ, но не и в 1АЕГ. А ти имаш правото да си останеш убедена в каквото си искаш. Simple Smile

# 853
Санака[/b], не можеш да ме убедиш, че има дете прието в СМГ, на което не би му стигнал бала за английската, дори с различното балообразуване  Mr. Green
А, в нищо не искам да те убеждавам. Постът ми беше насочен към дамата, за да не остане със заблуждението, че е напълно безсмислено да се пише СМГ след 1АЕГ във всяка хипотеза. Например: момиче с 96т. по мат и 60т. по бел - бал 412 за ЕГ и 448 за СМГ - миналата година влиза в СМГ, но не и в 1АЕГ. А ти имаш правото да си останеш убедена в каквото си искаш. Simple Smile
На теория е така, но на практика дете с 95+ точки по МАТ почти винаги има 85+ по БЕЛ.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 19:17 от совенок

# 854
  • София
На практика лично познавам 2 деца с 90+ точки по единия предмет и 50+ по другия.

Общи условия

Активация на акаунт