30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 221
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Айде пуснахме и ние (аз и ММ). Щерката ни делегира права да вкараме подредените от нея 31 желания. ММ взе да нервничи на 9-тото. Нямало смисъл да цъкаме повече. Изнесох му лекцията за повечето желания, научена тук Grinning
Последваха оплаквания към наборката:
Той: А майка ти не вярва, че ще те приемат по първо желание...
Аз: А баща ти го мързи да въведе всички желания...
Детето: Ама разбира се, че ще въведете всички желания.

Хайде вкара още 10 желания и пак:
Той: Ама това е безмислено, какви са тези глупости?
Аз: Вкарвай и недей да противоречиш!
Той: Пий си хапчетата и не се карай с мен.
Аз: Ти си ги пий! Head Band
Той: Тогава ти си вкарвай тъпите паралелки.
Аз: Ми ще си ги вкарам. Плюс ли се натиска, за да добавя нова?
Той: Ха-ха, хайде да те видим...

Лаик, на мен да ми се опъне системата? След цялата подготовка в темата?

5 мин. по-късно:
Той: А втора немска писахме ли?
Аз: Сама си я писах, защото на теб ти писна Stuck Out Tongue
Детето (от другата стая): Какво за втора немска? Joy

# 856
На практика лично познавам 2 деца с 90+ точки по единия предмет и 50+ по другия.
С 90 + по МАТ и 50+ по БЕЛ ? И от кои училища са ? Обратното е възможно , висок резултат по БЕЛ, провал на МАТ. Но всички добри по МАТ са достатъчно умни за да изкарат приличен резултат и на БЕЛ.

# 857
  • София
На практика лично познавам 2 деца с 90+ точки по единия предмет и 50+ по другия.
С 90 + по МАТ и 50+ по БЕЛ ? И от кои училища са ? Обратното е възможно , висок резултат по БЕЛ, провал на МАТ. Но всички добри по МАТ са достатъчно умни за да изкарат приличен резултат и на БЕЛ.

Явно съм пропуснала къде са изкарали статистика с резултатите по бел на децата с над 90т. по мат. Би ли ми посочила къде се намира? В противен случай разговорът става напълно безпредметен. Всъщност, вече стана... Особено след обобщението, че "всички добри по мат са достатъчно умни, за да изкарат и приличен резултат по бел" и налагащият се от това извод, че добрите по бел, но не толкова по мат, не са достатъчно умни. Започвам да си пренареждам класацията за хитове на годината. Joy

# 858
  • София
Еее, най-после всичко чинно да изчета. А да прочета и пиша, бам- работа, тамън отметна - хоп 15 нови отговора.
Сега се чувствам като ученичка дето си е научила урока.

Въпроси нямам (пупу), успех с подаването и класирането на всички.
И ние сме с немска рода като Ивончето. Детето вика -кога ще редим? Аз и предложих след кръчмата. На бело Wink

# 859
Искам да питам за прикачването на медицинското. Ако е необходимо за дадена паралелка (професионална) то системата напомня със съобщение, че е необходимо такова. Иначе не трябва да се прикачва, нали така? Конкретно ме интересува 51 СУ паралелка с изобразително изкуство.

# 860
Явно съм пропуснала къде са изкарали статистика с резултатите по бел на децата с над 90т. по мат. Би ли ми посочила къде се намира? В противен случай разговорът става напълно безпредметен. Всъщност, вече стана... Особено след обобщението, че "всички добри по мат са достатъчно умни, за да изкарат и приличен резултат по бел" и налагащият се от това извод, че добрите по бел, но не толкова по мат, не са достатъчно умни. Започвам да си пренареждам класацията за хитове на годината. Joy
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Trevozhni-rezultati-po-ma … otnov_706614.html

Математическите гимназии имат и високи резултати по БЕЛ.

# 861
Преди две години един от състезателите на СМГ едвам влезе на второ класиране със 100т. по Мат и 70 по БЕЛ. Майка му беше споделила тук.

# 862
  • София
Санака[/b], не можеш да ме убедиш, че има дете прието в СМГ, на което не би му стигнал бала за английската, дори с различното балообразуване  Mr. Green
А, в нищо не искам да те убеждавам. Постът ми беше насочен към дамата, за да не остане със заблуждението, че е напълно безсмислено да се пише СМГ след 1АЕГ във всяка хипотеза. Например: момиче с 96т. по мат и 60т. по бел - бал 412 за ЕГ и 448 за СМГ - миналата година влиза в СМГ, но не и в 1АЕГ. А ти имаш правото да си останеш убедена в каквото си искаш. Simple Smile
На теория е така, но на практика дете с 95+ точки по МАТ почти винаги има 85+ по БЕЛ.
Съвсем на практика, Санака е абсолютно права! В класът на сина ми (СХН в НПМГ) има момче с 91 т мат и 62 т бел. Синът ми също е с подобни резултати -85 мат, 68 бел. Joy

# 863
  • софия
Как така.!!!!!Познавам такова!Как едно дете с музикални заложби , перфектно в изобразителното изкуство и с изключителна обща култура би могло да се издъни на матеметика. Е пък то си е ориентирано детето.Тези 50 точки никога по никакъв начин няма да му определят живота.Не умно, това дете е шедьовър и вече прието в музикално училище в чужбина.

# 864
  • София
И синът ми от групата на тези, дето по бел не му се получава. На истинския изпит изкара 83 т., но това е някакво чудо и вероятно наистина е бил много лесен тази година. Пробните му цяла година бяха 65-70 т.

# 865
Заливам се от смях с тези медицински. Майка ми е педиатър, но вече практикува като GP. От три дни ми звъни по 100 пъти на ден, за да ме тормози да издава на детето медицинско, защото пациентите й искали.

Ей сега пак ми звънна - обяснили по телевизията, че без медицинско не може да се кандидатсва. Обяснявам аз за 3 678 952 път, че няма да ни трябва за нашите паралелки, но тя заключи - Ще издам, да си имате Mask

# 866
  • София
Явно съм пропуснала къде са изкарали статистика с резултатите по бел на децата с над 90т. по мат. Би ли ми посочила къде се намира?
Скрит текст:
В противен случай разговорът става напълно безпредметен. Всъщност, вече стана... Особено след обобщението, че "всички добри по мат са достатъчно умни, за да изкарат и приличен резултат по бел" и налагащият се от това извод, че добрите по бел, но не толкова по мат, не са достатъчно умни. Започвам да си пренареждам класацията за хитове на годината. Joy
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Trevozhni-rezultati-po-ma … otnov_706614.html
[/spoiler]
Математическите гимназии имат и високи резултати по БЕЛ.

Класацията на топ 10 на НВО за мен показва съвсем друго, а именно: с най-високи резултати на НВО винаги са училищата, в които се осъществява ПОДБОР на децата, и то сериозен /в първи или след 4-ти клас/. Подбрани деца, с ангажирани /често доста амбициозни/ родители и в някои случаи - подбрани учители. Това показва тази класация. Поради което от нея не може да се направи извод, че  "на практика дете с 95+ точки по МАТ /почти винаги - след като го редактира/ има 85+ по БЕЛ." Най-малкото заради простата сметка за броя на математическите гимназии, съпоставени с общия брой на седмокласниците. Другият извод - за "достатъчно умните", мисля да не коментирам повече. Но пък всеки е свободен да си прави каквито иска изводи. Smirk
Слънчева, децата от твоя пример /включително и твоето/ явно не са от "достатъчно умните" Joy
Аз отивам да пия узо и приключвам по тази тема, че все по-безумно взе да става.

# 867
  • у дома с любимите си хора
Аз пък си имам едно наум по отношение на въпросната класация на топ училищата по резултати от НВО.Първо, доколко децата от тези училища са с подготовка само от училище и второ - в нея има училище,което се състои само от една единствена паралелка с 26 деца/МГ"Баба Тонка"-Русе/ за  разлика от СМГ,където със сигурност има повече от две паралелки.Та не ми е критерий за представителност тази класация.

# 868
  • No Line On The Horizon
Тези класации вървят така с години. В Пловдив МГ е с две паралелки, училището на второ място е с 8.

# 869
  • София
Така е, Санака! Хайванти! Joy
Между другото, повечето момчета в тази паралелка са такива, глупавички. Имат отлични и много, много добри резултати по мат и не са много цъфнали по БЕЛ.
Ам, к'во, все едни рошави ITта ще стане от повечето от тях, надявам се! Joy

Общи условия

Активация на акаунт