30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 455
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Като натисна славния бутон свали за медицинското свидетелство, ако всичко е наред и са прикачени и двете страни, нужно ли е да качвам файла отново или не пипам повече?

# 1 036
  • София
Някой може ли да ми каже за какви "допустими стойности на променливата" става въпрос?

За пореден път се вижда компетентността на РУО София! ayza, най-вероятно са направили copy/paste от друго писмо, което пък навежда на мисълта, че не сте единствените с проблем при оценяването и решили да си търсите правата. Мисля, че това писмо е хубаво да се изпрати с повторно възражение и до МОН. Не да са в блаженно неведение за безобразията на подчинените си и за тяхната некомпетентност. Дано случаят ви се разреши, но най-вероятно ще има пак фиктивно наказани, а вашите точки да останат без промяна.
Успех!
selena6, ще подам възражение на отговора на РУО и ще го изпратя до МОН, но се чудя има ли смисъл. Директорът на нашето училище беше категоричен, че при допусната техническа грешка резултатът може да се промени .

# 1 037
# 1 038
  • Sofia
Качиха най-високите резултати в Регалия, някой ако му е интересно:
https://www.facebook.com/regalia.bg/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=A … 1N2j0J97oHCyzUTmj

# 1 039
Като натисна славния бутон свали за медицинското свидетелство, ако всичко е наред и са прикачени и двете страни, нужно ли е да качвам файла отново или не пипам повече?
Не. То си е там, няма как да го премахнеш, сваляйки го! Wink За да се увериш, може да натиснеш "Прикачване на медицинско PDF", тогава трябва да ти се появи прозорец с информация, че вече има прикачено медицинско. И ако желаеш можеш да го подмениш с ново, но няма как да изтриеш. В системата ще остане последно каченият файл, дори и той да е снимка на баничка с боза. Simple Smile

Което пък ме кара да обобщя - ако при подаване на заявлението не разполагате с медицинско, може да качите какъвто и да е pdf файл, а по-късно да го замените с искания. Разбира се тази редакция трябва се се случи  до 5-ти.

Изясниха ми се вече нещата покрай това медицинско, но тъй като за дъщеря ми не трябваше, нямах визуална представа, а исках да помогна сутринта. Елементарно е, явно моята позната в паниката не се е ориентирала сама. Остава отворен обаче въпросът, ако има и други случаи с непълно качено медицинско (убедена съм, че ще има!), дали би било проблем при класирането. Надявам се, че ще одобряват и непълните и детето ще бъде класирано, а оригиналът ще се представи при записване. Е, вече при баничка с боза - не знам. Simple Smile

# 1 040
  • София

selena6, ще подам възражение на отговора на РУО и ще го изпратя до МОН, но се чудя има ли смисъл. Директорът на нашето училище беше категоричен, че при допусната техническа грешка резултатът може да се промени .
Единственият смисъл е, че ще се обърне внимание на недмислията в цялата система. А директорът НИ / децата ни за сега са в едно училище/, е много мил човек, но мисля, че МОН се бяха подсигурили, че оценките са окончателни- Дидева може да го подкрепи със съответната наредба. Аз от миналата година чета темата на бившите седмокласници и се ужасявам до какво безсилие ни довеждат нас, родителите. Как се гаврят и с нас и с децата ни и в същото време са недосегаеми и "безгрешни". Много съжалявам за това, което ви се е случило. Разбирам ви чудесно. И моят син иска да остане в това училище, но поради спецификите му на учене, или по -скоро на НЕучене, шансовете ни са нулеви. Но ако имах и най-малко съмнение, че е ощетен, щях да се опитам по всякакъв начин да се преборя. Пожелавам ви успешно влизане, още на първо класиране /имате този шанс, според мен/ и за детето това да бъде един слаб спомен в последствие.

# 1 041
  • София
Ако е това, не вярвам на някое дете да са му отнели половин точка за това. Дидева, дори и при допусната техническа грешка ли няма възможност за промяна на резултата? Т.е. чл. 46 от Наредба 11 на МОН е бетон? Колко несправедливо!

# 1 042
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Девойката си нареди желаните паралелки. Първите 4 съм убедена, че няма да й стигне балът. В следващите 4 позиции е сложила такива, в които балът й е от 20 до 47 повече от миналата година и се надява да е някъде там и за разкош на финала 2 паралелки с бал 87 и 91 под нейния.
Аз мисля, че ще е достатъчно поне на първо класиране да влезне в двете последни и да стискаме палци да се придвижи нагоре. Мислите ли, че има смисъл да пишем още?

# 1 043
подадох и аз. синХОРнизация явно не ни е застигнала още - не виждам оценки от свидетелството, само от матурите. да се надяваме, че няма да участва с бал 180 накрая... мен ме побърка тая кампания - около 10мин се взирах в екрана с избраните от падащо меню паралелки - да не би да съм избрала друга езикова, или училище в друг град, или и аз не знам какво... после разпечатах и на хартия пак гледах. не е истина просто, егати стреса Flushed

# 1 044
Опитвайки се да обяснят това своеобразно компенсиране, те на практика съобщават за втора грешка, независимо че тя е в полза на детето. Една от задачите е оценена по-ниско, а друга - по-високо. От двама независими проверители. Без да видим подробните критерии за оценяване, не можем да знаем колко точки се присъждат за определяне на допустимите стойности.
Принципно наредбата е бетон. Въпросът е как се тълкува и как се прилага на практика. Някои неща вероятно остават скрити за широката публика.

# 1 045
  • София
Дидева, точно това ми направи впечатление. И това ме навежда на мисълта, че оценяването на работите е било пълно мазало, че е имало и други подадени възражения. Още го мисля - дали да препращам отговора на руо до мон, за да си видят некомпетентните чиновници. Дали това ще промени нещо и дали ще е в наша полза. В крайна сметка с този отговор искат да ми кажат, че ще се заяждат, ако продължавам да ги "тормозя".

# 1 046
  • София
Не проследих детайлно случая, но е съвсем резонно да се отнеме половин точка за липсващи допустими стойности. Това се набива в главите на децата по школите. Все пак в случая зад буквата е заложено неизвестно, което може да е само положително. Представете си, че уравнението после не беше такова елементарно, а квадратно примерно, което да се реши с разлагане. Единият му корен обаче може да е отрицателен и точно на база определените най-горе допустими стойности той бива изключен. Или пък ако нещо друго е изразено чрез х и води до многочлен  примерно х-3 -той също трябва да приема положителни стойности. Ако не се отметне х>3 и се получи х=2, как ще се аргументира ученикът без ДС, че полученото не е решение... Ако не се лъжа през годините по пробни баш по половин точка взимат за ДС.

# 1 047
  • София
Не проследих детайлно случая, но е съвсем резонно да се отнеме половин точка за липсващи допустими стойности. Това се набива в главите на децата. Все пак това е заложено неизвестно, което може да е само положително. Представете си, че уравнението после не ебше такова елементарно, а квадратно приемерно, което да се реши с разлагане. Единият му корен обаче може да е отрицателен и точно на база определените най-горе допустими стойности той бива изключен. Ако не се лъжа през годините по пробни баш по половин точка взимат за ДС.
Абсолютно съм сигурна, че нямаше забележки/подчертавания на оценителите върху решението на зад 23, което ме навежда на мисълта, че трябва да го е посочил. На задача 25 подусловие в) там беше посочил грешен отговор и имаше две подчертавания под самия отговор, предполагам на двамата оценители. Просто нямам спомени дали го е изписал. Синът ми твърди, че няма как да не е е положителна стойността, но дали го е писал ... явно не, след като от руо твърдят така.

# 1 048
  • София
Чета сега за необходимите документи за записване. Здравен картон и талон за здравословно състояние на ученика не е ли едно и също? Под здравен картон имат впредвид здравно профилактична карта или копие на здравния картон на детето?...
Започнах да се чувствам тъпа, извинете ме.

# 1 049
  • у дома с любимите си хора
Ret,спортистите винаги си поставят високи цели и ги гонят.Вярвам,че момичето Ви ще се справи( особено ако е това,за което си мисля).Успех !

Общи условия

Активация на акаунт