30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 468
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 230
Че то за медицинското, само аз колко пъти си зададох въпроса. Тюх. 😂😀

# 1 231
  • Варна
Чудя се аз от известно време, за какво им е нужно толкова много време за да направят класиране. Системата им е тествана вече, не е за сефте, надявам се да са изчистили бъговете. Та след като се приключи с подаването на заявленията, реално може веднага да се пусне класирането, айде да не веднага -ама след няколко часа е напълно възможно. Всичко е въведено вече там.
 Не знам как трябва да е писан алгоритъмът, че да са нужни 5 дни джуркане, невъзможно е просто. Та си се чудя, защо им е това забавяне? Да не би да плюнчат молива и да ходят да проверяват един по един кандидатите дали са класирани правилно?

# 1 232
  • София
Имаме ли номинация за най-често зададен въпрос? Бих номинирала този за оценките на сайта.
Дето Дидева каза -миналата година като не са се виждали никъде никой не се е вълнувал...

Сънчо, моят залог (бутилка бЕло) е за въпросите за медицинското и как/колко пъти се прикача Wink

Аз съм за избора на Сънчо, сякаш повече пъти се споменаваше.

Естествено. Говоря от позицията на човек, който в продължение на пет години е виждал бележник два пъти годишно. Joy
Добре, че напомни. Тази година съм го виждала веднъж. Ще си го поискам довечера.

Дидева, не си загубила, електронният дневник не помага особено. В другия обикновено има повече неща.

А пък нашия ел дневник си беше голяма клюкарка, всичко "снасяше", за жалост на детето  Laughing
Дори и неща, които не трябваше да зная  Joy

Сега да видим на какъв дневник ще ни нахендрят в следващото школо, да не стана от отбора на Дидева  Laughing

# 1 233
В нашия ел. дневник не писаха нищо цяла година. Само двама преподаватили нанасяха, а по български и математика - нищо. На последната родителска среща имаше откровено шокирани родители.

# 1 234
Аз пък ще номинирам за най-често използвани думи бЕло и розмарин, ама аз лично залагам на бЕлото. Ще продължа да залагам и занапред, предстоят ни класирания Satisfied

# 1 235
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас Ви уведомявам, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА НАЧАЛНИК НА РУО СОФИЯ-ГРАД

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас напомням, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:

2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;

3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Съгласно чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) след реализиране на държавния план-прием директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

# 1 236
Скрит текст:
Здравейте,
Резултатите на нашата дъщеря са наистина много добри, но моля, родителите на децата с отлични резултати да споделят къде и как са се подготвяли децата им, за да мога да си сверя малко часовника, че имаме още две щерки на опашката и не след дълго трябва да почваме с подготовката и за тях Simple Smile (ясно е, че всяка година положението е различно и т.н.,но просто за информация)
аз съм доволна от Междучасие - Нела Димова- БЕЛ, по математика не сме ходили

Скрит текст:
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас Ви уведомявам, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.

Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас напомням, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:

2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;

3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Съгласно чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) след реализиране на държавния план-прием директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

това открих на сайта на СМГ:
При записване родителите/настойниците или упълномощени от тях с нотариално пълномощно лица предоставят следните документи:

Попълнено заявление по образец;
Оригинал на свидетелство за основно образование;
Лична здравна профилактична карта с пълен имунизационен статус по дати, издадена от личния лекар.
Декларация за съгласие за обработка на лични данни

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 00:25 от bubanka

# 1 237
Здравейте,
Резултатите на нашата дъщеря са наистина много добри, но моля, родителите на децата с отлични резултати да споделят къде и как са се подготвяли децата им, за да мога да си сверя малко часовника, че имаме още две щерки на опашката и не след дълго трябва да почваме с подготовката и за тях Simple Smile (ясно е, че всяка година положението е различно и т.н.,но просто за информация)

бяхме при нея на частни уроци - не препоръчвам. не разпредели времето, така че да работят достатъчно и по преразказа, случайно разбрах, че го започнаха през май.... когато исках допълнителни уроци, за да наваксат, нямаше време - не знам много ангажименти ли е поела... По математика примерно самата учителка инициира малко по-ударно посещение в последните седмици.

# 1 238
И синът ми подаде - първо желание НПМГ, второ желание 1 АЕГ. Не можах да го убедя да предпочете 73то. Бал за нпмг 452,25, за езиковата 445,5.

Не съжалявай.
Първите две са по-добри.

Да бе да .. особено пък 1ва АЕГ и то за дете с уклон към математиката.  Дано си влезе детето в НПМГ, където ще е заедно с половината си бивши съученици от старото училище.  А 73-то си е супер и е най-добрата алтернатива на  Първа немска, ако иска да учи този език.  Та всеки сам си преценява кое е по-добро и от кое .. Успех с НПМГ!

# 1 239
Здравейте,

ПЧМГ по български. Тя беше във вътрешната им школа, но същите преподаватели водят часове и за външни ученици в извънучебно време. По математкита за нас беше безпредметно да ходим, но външните ученици, които посещаваха курсовете към училището изкараха доста добри резултати.

# 1 240
Здравейте,

бяхме при нея на частни уроци - не препоръчвам. не разпредели времето, така че да работят достатъчно и по преразказа, случайно разбрах, че го започнаха през май.... когато исках допълнителни уроци, за да наваксат, нямаше време - не знам много ангажименти ли е поела... По математика примерно самата учителка инициира малко по-ударно посещение в последните седмици.

съжалявам, че сте с такова впечатление, децата от класа на дъщеря ми изкраха от 91-100 точки сега, майка ми е учител във френската и също разпита за нея и имаше само успели деца, затова взехме и решението да е там при нея

# 1 241
За справящо се с английски дете и на мен ми се струва, че ще си губи времето в 1АЕГ.

# 1 242
  • София
Още един глас за Нела Димова, на дъщеря ми много и допадна.
За преразказа не мога да кажа нищо, освен, че моята си правеше вкъщи самоинициативно и и ги носеше за проверка.

# 1 243
  • София
Ами дано го приемат в НПМГ. Така и аз и той ще сме доволни. Simple Smile Иначе и в английската се очертават приятелчета. Прецених, че има право сам да си избира.

# 1 244
  • София
Скрит текст:
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

Значи няма служебни бележки, няма и отпусни /не че миналата година имаше/, но за любителите на залозите, можем да спретнем едно залагане колко училища ще ги искат. Joy
Иначе, за най-често задаван въпрос, аз залагам на въпроса за пазене на мястото от първо класиране и подвъпроса: може ли да се избира между паралелките от първо и второ класиране. Вече е задаван доста пъти, а пикът му тепърва предстои.

За електронния дневник: зависи как се попълва от училището. В Испанската се води безкомпромисно, всичко се вписва веднага - отсъствия, оценки, похвали, забележки /тетрадката по музика си беше забравила и разбрах веднага Joy /. И учители и директор/зам. директори пращат всякаква информация за събития, извънкласни дейности, екскурзии, родителски срещи, контролни и т.н. Вписват се и взетите и предстоящи за взимане теми по предметите. Класната отговаря на всякакви въпроси /дори и на тъпи такива/, бележка за извиняване на отсъствията по семейни причини също пращам чрез дневника и класната разпечатва. Страшен "биг брадър" е този дневник. Толкова информирана и в частното училище не съм била. Чак ми е жал за децата. Joy

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 17:57 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт