30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 178
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Не сме избирали желания според това къде се намира училището.

Моето мнение е на базата на това, че първоначалният избор е направен и вече въпросът стои ребром между двата варианта. Разбира се, че факторът "разстояние" не би следвало да е първостепенен при избор на гимназия.

# 1 426
По казуса на Шарлот. Запитайте се колко толкова средно училище, при това профилирана - езикова гимназия, е определило живота на децата последствие. В момента са в седми клас, до 12-ти ще смени концепцията пет пъти, ако въобще се появи такава, после и в унито, и при магистратурата. Сега важното е добра среда, сравнително стабилно учене, спокойствие и удобство. И двете ги имат. В този случай категорично бих заложил на ЕГ до вкъщи, отколкото пътуване по два часа на ден за нещо, което не е чак тоооооолкова различно и уникално. Simple Smile И НГДЕКа не е това, което беше. Simple Smile

# 1 427
Здравейте, момичета, сега успях да влезна в платформата, явно са оправили грешката в системата, но ни го няма медицинското свидетелство, моля някой, който е добавил медицинско, да провери дали им го има, на нас всички паралелки са с медицинско, защото са професионални и сега се притесних да не е изчезнало някъде, преди да се появи грешка в системата се виждаше, че е там. Аз си мисля, че още в сряда сутринта ще са готови резултатите. Има ли майки от Пловдив и къде са се насочили децата им?

# 1 428
И ние  сме в подобна конфигурация. При сигурно влизане в НГДЕК, остава главоблъсканицата - ЕГ или НГДЕК. Моля, ако скучаете, наведете доводи "за" и "против". Моите тежнения към НГДЕК се ръководят от следните /дано да са реалистични/ идеи: детето ще натрупа по-широк кръг опитности. Пишат се есета по философия, изучава се сериозно история на изкуството, наученото се онагледява на учебни практики, древните езици могат да се надградят в съвременните им еквиваленти - латински - италиански, старобългарски - руски, старогръцки - гръцки. Изучава се етнография и фолклор "на терен" -практики в села и записване на спомените на възрастни хора за автентичните традиции. Нивото на преподаване и отношения е академично - занятията водят асистенти и доценти от СУ и преходът към  следващата обучителна степен е плавен. Застъпено е писменото / а не тестово/ изпитване, което позволява придобиване на навици за писмено формулиране на мислите .
В същото време не мога да предвидя дали ще остава време за надграждане на вече изучаваните западни езици и доколко постигнатото финално ниво ще е еквивалентно на постиганото в ЕГ. Желана ЕГ е на пешеходно разстояние от дома ни, докато до НГДЕК се пътува близо час.
НГДЕК не е това, което е било преди 30 години. На дъщеря ми няколко приятелчета завършиха там и хич не си даваха зор. В езиковите нивото и средата са много по-добри. В НГДЕК изучаването на чужд език е загуба на време. Нищо не научават.

# 1 429
  • София
ни го няма медицинското свидетелство, моля някой, който е добавил медицинско, да провери дали им го има, на нас всички паралелки са с медицинско, защото са професионални и сега се притесних да не е изчезнало някъде,

Здравей, prinzesa11, не виждам медицинското и не мисля, че съм го виждала от 05.07, когато затвориха системата за подаване на заявления. Не се безпокой. Всичко е наред Flowers Hibiscus

# 1 430
  • непостоянно
Prinzesa11, не се безпокой! Медицинското не е “изчезнало”, просто бутоните не са вече видими. И за допълнително успокоение:

“Ако не се прикачи медицинско свидетелство желанието на ученика за професионална паралелка ще бъде зачетено и с него ще може да участва в класирането, но е необходимо да представи медицинското свидетелство при записването. Ако не го представи при записване, то ученикът губи мястото си в класирането.”

От сайта на РУО-Бургас Wink Предполагам същото би следвало да важи и за другите области✌

# 1 431
ни го няма медицинското свидетелство, моля някой, който е добавил медицинско, да провери дали им го има, на нас всички паралелки са с медицинско, защото са професионални и сега се притесних да не е изчезнало някъде,

Здравей, prinzesa11, не виждам медицинското и не мисля, че съм го виждала от 05.07, когато затвориха системата за подаване на заявления. Не се безпокой. Всичко е наред Flowers Hibiscus

Благодаря Ви! Надявам се всичко да е наред.Аз си мисля, че още утре всичко ще е готово, но едва ли толкова рано ще обявят официално резултатите.

# 1 432
  • София
понеже сайтът не зарежда, а трябва да си говорим нещо /освен да се тюхкаме, че не зарежда/, да питам аз: какво имате предвид под "19 желания" /примерно/ - това са 19 кода за различни паралелки или 19 гимназии
на моето дЕте съм ми спретнала един ферман с кодове, но първите 15 са желани /от 5 гимназии/, първите 15+10 са допустими, останалите от чисто шубе, че ще ми остане неизучено поколението
19 кода на отделни паралелки са. Общо 19 позиции са в заявлението, като последните 10 си ги изсмуках от пръстите. Даже 4-то и 6-то място са паралелки от една гимназия, а между тях е паралелка от друга гимназия.

# 1 433
  • Sofia
Ние имаме 32 реда в заявлението Grin от седмия нататък беше все тая какво пишем.
Шарлот, прецени дали НЕГ е нейното и дали ще И понесе. Продължавам да твърдя и да мисля, че за там трябва истинско желание и хъс, а не само бал. Даже знам, колкото и да не искам да си призная, че моят син не е за там - обича да му е лесно.

# 1 434
  • София
Когато класирането излезе... какво ще видим?
Евентуално класиране в някое от желанията.. как ще разбера за по горно желание какъв е чинималния бал?
Ако напр за първо желание бала се е вдигнал и е 20-30 единици над нашия ще знам, ме няма смисъл да чакам, но това къде ще се види???

# 1 435
Хайде още един въпрос колко от училищата които сте включили в списъка са актуализирали информацията за приема, на страниците на тези, които избра сина ми си стои 2018-2019 година

# 1 436
  • Бг-мама
Евентуално класиране в някое от желанията.. как ще разбера за по горно желание какъв е чинималния бал?
Ако напр за първо желание бала се е вдигнал и е 20-30 единици над нашия ще знам, ме няма смисъл да чакам, но това къде ще се види???
След като излезе класирането ще изкарат и списък на паралелките с минимален и максимален бал. Така ще се ориентирате колко не ви е достигнало за определено желание.

# 1 437
  • София
След като излезе класирането ще изкарат и списък на паралелките с минимален и максимален бал. Така ще се ориентирате колко не ви е достигнало за определено желание.

Това на сайта на Руо, нали, не през акаунта?

# 1 438
  • София
Преди няколко дни писах за това, как миналата година имаше хора, които съжаляваха, че не са изчакали второ класиране, защото бала падна неочаквано много за някои училища.
Защо да няма смисъл? Няколко дни ще се окажат ли фатални за семейните планове?

# 1 439
  • Бг-мама
Да

Това на сайта на Руо, нали, не през акаунта?
Да

Общи условия

Активация на акаунт