Нашите кухни - 79

• 55 343
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Моля за съвет по-напредналите в дизайна: най-после имам хубав проект за кухня и разпределение.
Като цветове са нещо такова - много светло сива кухня и плот естествен дъб, бели метро плочки, вместо гръб:
http://www.livers-furniture.com/sites/default/files/kuhnya_gilda_pogled_6.jpg
Дилемата ми е какви да са плочките на пода.
Първоначално мислех да са от тези, дето имитират дървен под, нещо такова:
http://bg.chinatilesfactory.com/uploads/201714716/wood-effect-fl … es46538957243.jpg

Обаче колкото повече ги гледам, толкова повече се разколебавам, защото имам голяма трапезна маса от естествен дъб + столове. Стават три вида дърво в кухнята - плота, плочките, масата. Ако и трите са с различен нюанс (както често става с дърво) ще стане грозно или поне така ми се струва.
Гледам друг вид плочки и се чудя какви да са, не искам да са бели или прекалено светли, нито прекалено тъмни. Тези дали са походящи? https://siko.bg/33-3-33-3632.html
Моля, дайте идеи! Благодаря!

# 226
И аз имам въпрос, тука сте доста запознати с всички тънкости. Проектът ми е готов и вече е в изпълнение. Но остана едно последно нещо което не мога да преценя. За съжаление нямам скица, ще се опитам да опиша. На малката стеничка на кухнята е следното разположение-от левият ъгъл започва комин, следва плот с котлони, след това колона с фурна и микровълнова. Въпросът ми е как да разположат котлоните, двойка са, плота между комина и колоната с фурна е 60см. Котлоните на тясната страна са 30см. Дали да са в средата на плота или в даяно до колоната, или пък в ляво до комина? Мивката е също до комина на другата стена.

# 227
NBM, тези, които си показала пак имат дървесна шарка. на една плочка изглежда добре, но ги потърси наредени в интериор, може да е голяма шарения и да не ти хареса изобщо. До скоро се пекох на същият огън, толкова плочки изгледах и отхвърлих, че чак сънувах плочки Grinning. При мен е подобна дилемата, само че кухнята ще е бяла. На края се спрях на съвсем неутрален цвят плочки, ето тези
https://www.geraka.com/granitogres-febe-light-grey-42x42

В действителност да доста по-светли от снимката в нета и са леко хамелеон, в зависимост от светлината сивеят, или бежавеят, ето тук съм ги снимала с ламината и плота /по-светлите/ :

Скрит текст:

Иначе разгледай в Пинтерест има доста предложения на светло сиви кухни, повечето са в комбинация с точно такъв неутрален цвят плочки плочки :

Скрит текст:

Иначе, ако намериш същият нюанс дървесни плочки като плота, според мен ще е най-добре. Аз не успях да намеря такива и затова отхвърлих всякакви други дървесни декори, защото и аз ще имам доста други дървении.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 20:45 от 3ори

# 228
  • Sofia
Благодаря ти, точно подобни са вторите, които съм харесала, ето тези
http://sima.bg/bg/fayans-25h50-kalisto-bezhov/p150.html
Само че са за стена и ще потърся същите за под.
Накрая май ще мина на семплите, че ще стане шарения, а хич не обичам.

# 229
Да ви попитам, плъзгаща врата, която отделя бокса от хола, как е най- удобно да бъде измислена? В прибрано положение да е в кухнята- така ще заема място, да е в хола- така ще е по- грозно. Може да се прибира в стена, но новоизградена, т.е. Част от светлия отвор ще отиде за стена, в която да се прибере вратата? На 2, на 3 части, при 2,30 светъл отвор?

# 230
Новоизградената стена не е необходимо да намалява ширината на вратата. Става дума за втора (фалшива) стена от гипскартон в хола, примерно, за да може вратата да се скрива изцяло в нея. Естествено това ще намали с малко хола.
Има вариант и за такива плъзгащи се врати - barn doors, не знам как им казват в България. Тук вече зависи дали този стил ти пасва на апартамента. Пак се плъзгат горе по релса, отдолу са на колелца.
https://sebringdesignbuild.com/the-51-best-pictures-of-barn-doors/
Ето и примерна цена за чарколяците за вратата
https://www.amazon.de/LWZH-Sliding-Hardware-T-Shaped-Hangers/dp/ … eway&sr=8-305

# 231
Това, което ме тревожи при тези хамбарски врати е, че нямат фиксираща долна релса и се клатят неприятно. При по-силен удар (някое дете се затичало и подхлъзнало) може и да изпаднат и да затиснат ударилия се.

# 232
ЧС, не съм ги виждала на живо, само по телевизията.
Отдолу са на малки колелца, това успях да видя, че иначе се чудех има ли няма ли луфт под вратата.
Иначе скритите врати в "джоб" в стената съм виждала (в сградата на British Council), много ми харесват.
Може и врата-хармоника. Те хубавите хармоники нямат нищо общо с тези пластмаси, дето се продаваха преди, мисля и сега, по строителните хипермаркети.

Даниел, на колко части трябва да е вратата ще ти кажат от фирмата, която ще ти ги изработи. Те си вкарват данните в софтуера и там са зададени определени максимални стойности за товароносимост, в зависимост от хардуера (механизма) на вратата.

Виж в страницата на Титан доорс, примерно, за плъзгащи се врати,  врати-хармоника и портални врати, за да се ориентираш в опциите за твоята врата. При порталните врати видях поне 3 варианта на затваряне - като щорите японска стена - плъзгат се едно зад друго крилата, стандартно отваряне, отваряне с чупене  2х2 (не знам дали го написах разбираемо).
След това си търси фирми за такива врати и вземи оферти. Титан доорс съм чела в темата за интериорните врати, че са доста скъпи.

# 233
Тези на снимките нямат колелца отдолу и според мен и не могат да имат, защото за да има полза от колелото то трябва да е натоварено, а ако са натоварени долните колелца ще се разтоварят горните колелца от релсата и вратата ще е съвсем неустойчива. Освен това имам опит с колелца (чекмедже на спалня с колелца) - износват подовата настилка и правят следа. При чекмеджето това се реши до голяма степен със силиконови меки колелца, ама вратата е тежка и все след време ще има следа.

# 234
  • Велико Търново
Това е снимка на една приятелка на дрешника и отдолу има колелца. Вратата много лесно се движи.
И аз се чудя да затварям ли бокса или не - но нямам прозорец в бокса и  само това ме спира.

# 235
ако е от дърво,тази врата ще е изключително тежка-
при средно 500г/куб см при дървесината,дори да е някакви плоскости тип OSB,пак говорим за около 250гр./куб см
ние имаме плъзгаща врата на портала-от алуминий, само рамка-не е плътна;за 4м тежи 320kg
не стои само върху горните колела,а и върху долните, и е съвсем стабилна,дори при ветрове от над 140км/ч
самите долни колела са с улей,който ляга върху лайсна

относно износването на настилката-може би наистина ,някакъв паркет,или ламинат,биха се износили,но качествен гранитогрес-едва ли

edit: намерих тази примерна снимка,макар да не изобразява съвсем точно мисълта ми-

има и такива специални лайсни накрая на вратата,които не позволяват да излезе от оста на движение
обхващат вратата външно,без колелца долу
тук е само една,но може да се сложи по-голяма или повече от една,така че в крайно затворено положение,вратат пак се държи от тях

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 12:49 от Mamagemelar

# 236
Aз не съм казала, че не може да се направи плъзгаща врата с долна релса. Казах, че тези на снимката нямат такава и това ги прави нестабилни. А ако имат колелца без релса, ще увредят настилка от масив със сигурност. Иначе има как да се направи врата със окачване горе и колела долу, но тези на снимките не са такива. И може би не всеки ще иска релса с улей на пода си.

# 237
 релсата на пода,която поема колелата-не е с улей тя самата,а колелата са с улей,за да лежат върху нея
това,че подът е масив,не го видях в поста на потребителката,но още повече превръща идеята в неподходяща
трябва да се търси вариант за вратата да не докосва пода при движение,
точно заради това,че е неподходящо слагането й в хола,показах другият вариант- представлява нещо като U -образна щипка,която придържа вратата от клатене/люлеене
справка-снимката от предният ми пост

edit:
дори за масив,може да има решение-човек ако потърси 3  минутки в нета-излизат решенията
друг е въпросът,дали имате кой да ви го направи
пак е ще е необходима лайсна,но в зоната покрай стената,където ще се движи вратата в отворено положение
в крайно затворено положение,обаче ще има луфт под нея ,който е с двоен знак:
- ,защото ще е процеп,под който ще идват миризми и шум
+,защото няма да драска/наранява пода

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 13:12 от Mamagemelar

# 238
Здравейте, дами! Влизам директно в темата. Имам чуденка в какъв д цвят да са стените в кухнята? Като цяло тя е малка, а цветовете на шкафчета са тези. Ламината ще е в светъл цвят, тавана бял. Какво мислите? Благодаря Ви предварително! Прекрасен ден Simple Smile

# 239
аз бих я оставила бяла,още повече ,че казваш,че  е малка
колкото и да е светъл цветът,все ще дава различно усещане от бялото
аз генерално не харесвам цветни стени,по принцип
за хол,евентуално,бих се замислила за една стена, или ако стилът е рустик,примерно-стена в камък/тухли...
но за спалня /кухня не бих изменила на бялото-и без това има много повърхности,покрити с различни цветове

Общи условия

Активация на акаунт