Нашите кухни - 79

• 55 183
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
На хладилника ли да му стане нещо или на паркета? Grinning Grinning Grinning
На паркета Grinning
Явно са ми безпочвени притесненията. Щом и няма да го размразявам.
Благодаря ви!

# 511
  • Раковски
Шкафа над хладилника е не е залепен до станата и може да циркулира въздуха. Тръбите за аспиратора са в шкафа, под фурната има съдомиялна 45 см.

# 512
Принципно е опасно под котлоните да има такова малко кечмедже .

Това абсолютно не е вярно. Те не нагряват отдолу и никъде в инструкциите за монтаж не пише такова нещо. Нашите са 8 години така и се готви почти всеки ден.
Никъде не съм споменала , че е опасно относно нагряването , има опасност да се бръкне под котлоните , ако има някъде нещо оголено да те удари ток , затова чекмеджетата се правят по- дълбоки , аз също съм с чекмедже под котлона , но моето е значително по- дълбоко . Иначе кухнята е много хубава и аз мисля нашата да е такава .
Шадоумен , тръбата за аспиратора през шкафовете ли минава ?

Котлоните влизат в дебелината на плота, а под него реално е "тавана" на шкафа т.е. няма абсолютно нищо оголено даже не се и виждат като се отвори чекмеджето и погледнеш нагоре.

# 513
  • Пловдив

Здравейте, това е нашето помещение, за което мислим П-образен проект за кухня. В бокса трябва да се съберат съдомиялна, пералня, сушилня и фурна. Има колона която разделя трапезарията от бокса и до колоната смятаме да сложим хладилник. Хол има отделно. Изводите за водата са в средата на малката стена до банята. Коминът е в ъгъла в стената и не се вижда. В началото мислехме мивката да в средата на малката стена, но тогава няма как да съберем съдомиялната и пералнята. Сега се колебаем да преместим изводите за водата и мивката да е под прозореца и отново не може да решим как да разположим уредите, така че да е удобно. Ще сме благодарни да ни предложите някакво решение.

# 514
Ако направите П- образна кухня няма ли да стане много тясно. От едната страна шкафове по 60 см., и от другата- толкова....и остава пътечка 80 см. Струва ми се прекалено малко.

# 515
  • not found
Скрит текст:
Принципно е опасно под котлоните да има такова малко кечмедже .

Това абсолютно не е вярно. Те не нагряват отдолу и никъде в инструкциите за монтаж не пише такова нещо. Нашите са 8 години така и се готви почти всеки ден.
Никъде не съм споменала , че е опасно относно нагряването , има опасност да се бръкне под котлоните , ако има някъде нещо оголено да те удари ток , затова чекмеджетата се правят по- дълбоки , аз също съм с чекмедже под котлона , но моето е значително по- дълбоко . Иначе кухнята е много хубава и аз мисля нашата да е такава .
Шадоумен , тръбата за аспиратора през шкафовете ли минава ?

Котлоните влизат в дебелината на плота, а под него реално е "тавана" на шкафа т.е. няма абсолютно нищо оголено даже не се и виждат като се отвори чекмеджето и погледнеш нагоре.
Безмислени спорове няма да водя , погледнете си тавана на шкафа .

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 15:41 от AnMary

# 516
  • Пловдив
Да тясно ще е ама Г-образна с толкова уреди си мисля, че няма да се получи.

# 517
  • Norge
Ако не бъркам, 80см е минималното допустимо пространство между два реда шкафове.
Вярно, не е широко и човек трябва да си изработи система на работа, за да не се засичат срещуположните врати и чекмеджета.
А още 20см не са без значение и усещането веднага става друго. Дали не би могло шкафовете по късата стена да са с дълбочина, примерно 40см?

# 518

Здравейте, това е нашето помещение, за което мислим П-образен проект за кухня. В бокса трябва да се съберат съдомиялна, пералня, сушилня и фурна. Има колона която разделя трапезарията от бокса и до колоната смятаме да сложим хладилник. Хол има отделно. Изводите за водата са в средата на малката стена до банята. Коминът е в ъгъла в стената и не се вижда. В началото мислехме мивката да в средата на малката стена, но тогава няма как да съберем съдомиялната и пералнята. Сега се колебаем да преместим изводите за водата и мивката да е под прозореца и отново не може да решим как да разположим уредите, така че да е удобно. Ще сме благодарни да ни предложите някакво решение.

Правила съм подобна п-образна тясна кухня, ако се мисли внимателно, не е чак такава драма....все пак ще ви трябват още едни изводи за вода и канал. Не смятам за практично 3 уреда ползващи вода и 4 канал да са в една серия. Ако пералнята и миялната се ползват едновременно, може да не стига дебита на водата. Няма ли опция пералня и сушилня да отидат в банята или в коридор граничещ с нея?
Едитвам се, защото се върнах да чета, че има отделен хол....та, щом това ще е само кухня и трапезария:

На стената с водата и комина слагате мивка , котлони и фурна с малко плот между тях. Шкафовете завиват по дългата стена с прозореца като първа до мивката е миялната, след това пералнята и сушилнята, може да влязат в колона една над друга, ако сушилнята позволява. Все пак помислете за дебита на водата де....
По-късно ако имам време ще ти пусна примерна схема. Дано и друг измисли нещо...

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 08:18 от foxy-the infant prodigy

# 519
Скрит текст:
Здравейте, аз ще споделя какво беше моето решение при ремонт на кухня. Основното на което исках да заложа е практичност, тъй като пространството е доста малко. Освен това тъй като е в дъното на стаята, далеч от естественото осветление отвън, заложих на светли цветове и разбира се допълнително осветление.
Скрит текст:

Хубава е, честито! Simple Smile
Плотът какъв е? Технически камък?

# 520
  • София

Едно от възможните решения е ъглова мивка, от едната ѝ страна миялната, от другата - една до друга пералнята и сушилнята под плот или един комбиниран уред пералня със сушилня, на отсрещната стена фурната, котлоните и хладилника (не разбрах от описанието той също ли трябва да е в бокса).
Скрит текст:

Друг вариант е колона с отдолу пералня или миялна, върху нея фурната, готварския плот на късата стена, а отсреща другите два уреда:

# 521
  • София
Някакви препоръки на тема лес осветление под горните шкафове? Какъв тип да е . Сменям настоящата кухня, а тя нямаше такива екстри.Също така практически мнения от опит а използването на плотове с дървесен декор.В момента съм с бял  на пръски матов.Гърбът е същия.Чудя се дали е по-добре в новата кухня с дървесния плот и гърба да е такъв или бял..Плюсове и минуси търся

# 522
Не смятам за практично 3 уреда ползващи вода и 4 канал да са в една серия. Ако пералнята и миялната се ползват едновременно, може да не стига дебита на водата. Няма ли опция пералня и сушилня да отидат в банята или в коридор граничещ с нея?
Е, нали системата е след водомера?
Важно е налягането.
Скрит текст:
На пералните и съдомиялните вентилите "отварят" спрямо налягане(над 1-2 атм).
Във водопреносната мрежа би трябвало да е 6 атм.
Дебитомерите на тези машини отчитат постъпило количество вода за определено време(около 3-5мин).
Няма да има проблеми с 2-3 машини.
Как ли са "навързани" машините в обществените перални?
калкулатор:
https://www.pipeflowcalculations.com/index.xhtml
Имах предвид, че ако пералнята и миялната работят едновременно, от чешмата водата ще църцори Simple Smile
Батериите ги оставете. Водата ви "влиза" по една тръба, която е отклонение от вертикалния щранг.
Аз бих наблегнала на самостоятелни разводки на мръсната вода,
като по никой начин да не се подкачват машините към сифон на мивка.
ПП Все редактирам постовете си, а имам предупреждения за последователни коментарии.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 19:52 от Анонимен

# 523
Pav - не съм инженер, явно не ползвах правилния термин. Имах предвид, че ако пералнята и миялната работят едновременно, от чешмата водата ще църцори Simple Smile

# 524
Няма да църцори Grinning. В старата ми кухня от дясно ва мивката беше пералня, от ляво съдомиялна и хайде да не кажа всяка вечер, ама доста често се е случвало да работят двете едновременно и да пускам чешмата. Просто се усеща по-слабо налягане, а и това че работят едновременно двата уреда не значи непременно, че точно по едно и също време ще пълнят вода.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 20:18 от 3ори

Общи условия

Активация на акаунт