Нашите кухни - 79

• 55 195
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
При тези малки размери бих предложила най- лесното за изпълнение- по стената с водата- мивка и съдомиялна. По другата- фурна, котлони и в ъгъла- свободно стоящ хладилник. Напасваш уредите и около тях градиш шкафовете според вкус и свободно място.

# 496
Идея като за начало

# 497
  • Раковски
Здравейте, искам да обзаведа малка панелна кухня без балкон, с размери 3,45х2,40. Уредите които искам да имам в кухнята са: печка, хладилник, котлони, абсорбатор и миялна, както и да освободя ъгълче за малък диван срещу вратата. Пералнята я изнесох в коридора. Моля посъветвайте ме от къде да започна. В морето от информация, фирми и възможности, направо се загубвам. Времето минава, а аз още не съм решила дали да възлагам да ми правят проект, кой да я изработи и т.н. В момента ползвам кухненски шкафове, но те не са функционални, искам вградена фурна и миялна, новите гони шкафове да стигат до тавана. Хладилника ми е удобен, мисля да го запазя, но не е нов и съществува и вариант да ме изостави, така че трябва да съобразя размера. Ще бъда благодарна за съвет. Хубав ден!

Тук размерите са приблизителни.

# 498
shadowman, хладилника така затворен със шкаф отгоре, няма ли да има проблем с охлаждането, принципно?

# 499
  • София
Зависи от хладилника ако е нофрост система 3 см отстояние отгоре са достатъчни, ако е обикновен трябва по-голям отвор към 5 см може и повече

# 500
  • not found
Принципно е опасно под котлоните да има такова малко кечмедже .

# 501

Това абсолютно не е вярно. Те не нагряват отдолу и никъде в инструкциите за монтаж не пише такова нещо. Нашите са 8 години така и се готви почти всеки ден.

# 502
В този ред на мисли за котлоните - искам да питам хората, които ги имат от известно време дали усещат миризма от тях? Имам плот с два котлона от много скоро, отдолу е голям шкаф. Когато е работил котлонъ и отворя шкафа усещам една лека миризма и аз не знам на какво... както мирише фурната при първо ползване. Та въпросът ми е това ще отшуми ли с времето?

# 503
Shadowman, под фурната какво има?

# 504
  • not found

Това абсолютно не е вярно. Те не нагряват отдолу и никъде в инструкциите за монтаж не пише такова нещо. Нашите са 8 години така и се готви почти всеки ден.
Никъде не съм споменала , че е опасно относно нагряването , има опасност да се бръкне под котлоните , ако има някъде нещо оголено да те удари ток , затова чекмеджетата се правят по- дълбоки , аз също съм с чекмедже под котлона , но моето е значително по- дълбоко . Иначе кухнята е много хубава и аз мисля нашата да е такава .
Шадоумен , тръбата за аспиратора през шкафовете ли минава ?

# 505
По принцип отдолу по плотовете няма нищо оголено. Обаче си имат някаква дебелина все пак и висят няколко сантиметра под плота, това трябва да се отчита.

# 506
Здравейте!
Някой има ли опит с хладилник поставен върху естествен паркет? Промених проекта на кухнята и част от хладилника се пада върху паркета. Притеснява ме да не стане нещо. Ще купуваме нов хладилник, no frost.

# 507
  • софия
Цялата ми кухненска част е паркет. Не съм забелязала нещо различно около хладилника.

# 508
На хладилника ли да му стане нещо или на паркета? Grinning Grinning Grinning

# 509
  • Norge
shadowman, хладилника така затворен със шкаф отгоре, няма ли да има проблем с охлаждането, принципно?

По всяка вероятност шкафът не е изцяло затворен, а в него е предвиден съответният отвор за циркулация на въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт