Нашите кухни - 79

• 55 170
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Връщаме се от почивка и в апартамента, в който бяхме отседнали, имаше плочки, вместо плот.
И аз съм се насочила към дъбов плот, но сега съм много раздвоена, тези плочки страшно ми харесаха, а и много удобно, да си слагаш всичко горещо. Обаче как ли се изгражда това, на какво се редят плочките?
https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/148/148471770.jpg
ето снимка, някой има ли опит как се поставят плочки, вместо плот?

# 541
Фугите почерняват след време (ако са светли). И за да слагаш горещо трябва да е гранитогрес, а не друго. Иначе щом ти харесва, и ако си готова на префугиране през година - две, няма проблем. 

# 542
  • густо майна Филибето
Не знам дали на някого ще е от полза, но да споделя, че разстоянието между долни и горни шкафове в къщи ми е 50см, а не 60. Това ми позволява лесен достъп до още един рафт (160см съм) , и по никакъв начин не ми пречи. Долния ръб на вратичките е на ниво на шията ми, и няма никаква вероятност да се ударя ,защото не съм видяла, ако са отворени. Случвало ми се е при по-високи шкафове.
Единственото, което съобразявам, е височината на отцедника за съдове. Избирам го такъв, че чиниите да не опират на шкафа.

# 543
  • Sofia
Няма да са светли.
Но въпросът е как се изгражда това - слагат се шкафовете и отгоре какво? Върху какво се редят плочките?

# 544
Не знам дали на някого ще е от полза, но да споделя, че разстоянието между долни и горни шкафове в къщи ми е 50см, а не 60. Това ми позволява лесен достъп до още един рафт (160см съм) , и по никакъв начин не ми пречи.

Съвсем нормално е да не ти пречи, ама повечето хора не са по 160 см. Визирам и мъжете в кюпа, защото и на тях им се налага да ползват кухнята Grinning

# 545
  • София
Благодаря за предложенията за конкретни декори.Не знам дали публикувах снимка на паркета,с който се съобразявам

# 546
Sssani, за лед осветлението на дъното на горните шкафове, препоръчвам ти лед лентата да бъде разположена на около 10 см навътре, а не в самия край на дъното на шкафа. По този начин осветява идеално.

# 547
Sssani, за лед осветлението на дъното на горните шкафове, препоръчвам ти лед лентата да бъде разположена на около 10 см навътре, а не в самия край на дъното на шкафа. По този начин осветява идеално.

Всъщност има два начина - по средата някъде с насочване на светлината надолу и в задния край с насочване под ъгъл 45 градуса. Ако е по-средата според мен е по-добре да се вкопае, което е малко по-завързано, докато ъгловият профил се лепва отзад направо за гладкото дъно.

Профил за отзад:

Профил за вкопаване в средата:

Профил без вкопаване в средата:

# 548
  • Раковски
Ъгловия е най-лошото решени, ако очите ви са на едно ниво с леда ще ви свети много в очите, най-добре е вкопания.

# 549
  • Sofia
Има и друг вариант.Светещо дъно на шкафа

# 550
  • густо майна Филибето
Не знам дали на някого ще е от полза, но да споделя, че разстоянието между долни и горни шкафове в къщи ми е 50см, а не 60. Това ми позволява лесен достъп до още един рафт (160см съм) , и по никакъв начин не ми пречи.

Съвсем нормално е да не ти пречи, ама повечето хора не са по 160 см. Визирам и мъжете в кюпа, защото и на тях им се налага да ползват кухнята Grinning
Уточнението за ръста ми беше  свързано с повече достъп до горния рафт. Не ми пречи да режа, мия и т.н.  И мъжката половина не се е оплакала. Все пак горните шкафове са изтеглени с 30см навътре. А и мъжете най-често се въртят около хладилника Simple Smile А по какъв начин би пречело? Не се заяждам, чисто любопитство.
При лятната кухня нямам мивка на плота, там горните шкафове са на 40см от долните. По технически причини. Също ми е удобно.
Е, и да не е за всички, може да свърши работа на някоя по-нисичка домакиня, чийто мъж не се върти много в кухнята. Wink Наистина е по-удобно.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 02:41 от Ljuboznatelna

# 551
E, моите шкафове са до тавана, явно имаме различни приоритети Peace
А 10 см по-ниски горни шкафове ще закриват гледката, а ако и плотът ти е на 80 см, а не на 90 ще стане съвсем ниско и висок човек ще трябва да се навежда, а и ми изглежда схлупено. Но всеки си знае, както казах.

# 552
Относно височина на плот, трябва да се обмисли много добре.
Под 90см е за хора, които са под височина 160см.
Скрит текст:
]Задълбавайки в подробности,
то трябва да се съобразяваме с костна система и мускулатура .
Това са "гонените" нива на плот:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 553
  • густо майна Филибето
Моят се получи 83, но и 90 съм имала , високият е по-удобен, особено за мивката.
А шкафове до тавана си е супер за малко жилище, побират се повече неща.

# 554
  • Norge
Любознателна, и при мен разстоянието между двата реда е под 60см, някъде 52см е.
Не мисля, че някога бих окачила горните шкафове по-високо.
А тези до тавана така или иначе имат нужда от стълбичка или стол за достигане на последните рафтове.

Пак да спомена как в един известен период от време, част от долните шкафове се правеха по-ниски. На тях се монтираха котлони и скара/плоча. Беше много, много удобно.

Общи условия

Активация на акаунт