Лидл 129 - Юлско-ваучерна (отново)

• 93 199
  • 1 457
  •   1
Отговори
# 750
  • Плевен/Пловдив
Благодаря на всички за мненията за овесените ядки. Взех си от синия пакет. Утре ще се закусва с тях😉

# 751
И моят харесва само фините, с кисело мляко и плод са идеална закуска.Аз преди си правех от тях страхотни палачинки на нутрибулета.
Моля за рецептата за палачинките.

# 752
Извинете, но къде ги отглеждате тези смокини?
Обожавам ги, но всяка година е мъка намирането им. Миналата година се разорих с тези от Лидл, а дори не са ми най любимият сорт. Сигурно стотина си купих сумарно. Аз обичам онези мъничките, но ни по пазари, ни по вериги намирам.

южното черноморие Simple Smile

milasara, мисля че по някоя от радиостанциите имаше реклама и за други обекти по черноморието..затова питам; ето в Царево:

# 753
Рецептата.
Скрит текст:
Овесени ядки на око,1 банан,прясно мляко около 100 мл.високо маслено, 2 яйца,ванилия и канела по една щипка за аромат и според вкуса.Всичко в нутрибулета и да стане гъсто като боза.После на тигана на тефал за палачинки и като ги обърна им слагам настърган кашкавал и сирене малко да се поразтопят или ги свалям и мажа с шоколад или плодове и сметана за пълнеж.
Смокини съм яла постоянно като дете имахме в двора,на север до Дунава.В Несебър също имаше цяло лято,а сега тук в Кърджали и по улиците е пълно с узрели вече,по пазара също.Обожавам ги,докато бях бременна в несвяс ядях 😁

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 00:09 от лещичка

# 754
Агнес, в нашия квартал днес видях на 2 плод - зеленчука. Квартал- макаронена

# 755
За пилите за пети - тъпа покупка се оказа. Първо цатериите изфирясват за 5 дена и трябва нон стоп да купуваш. Друго щеше да е на ток..тогава намаш грижи. Мразя уреди на батерии...яка набутвация е с батериите. Яка.
Второ - подмяна на главите.
Дали няма резервни из магазините например в ДМ и др...резервни към пилите на Шол да речем? Може да паснат..кой знае...
Иначе и аз се набутах с такава пила...не съм доволна. Бръмнах два пъти и ще я хвърлям...

# 756
MTV, ще минем през вас да си купим смокини за сушене Simple Smile

# 757
  • Асеновград
Рецепти
Скрит текст:
Тази ми е базова за гофрети с овесени ядки
прясно мляко - 250 мл
масло - 80 г
овесени ядки - 1/2 ч.ч. (фини)
яйца - 2 бр.
брашно - 1 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 щипка
сол - 1 щипка
сирене краве - 50 г
кашкавал - 20 г
маслини - 4 - 5 бр.

За кратко оставям овесените ядки в млякото за да се накиснат, с фините даже няма нужда от това.Разбивам яйцата с маслото и/захарта ако правя сладки/ , в последствия добавям останалите продукти.Бъркам с миксера.Ако се махнат/кашкавала, сиренето, маслините и солат/ и се заменят със загар, ванилия и стафиди, стават сладки.

За палачинки ползвам стандартна рецепта, като добре накисвам овесените ядки в млякото/ каквото имам в момента- кисело или прясно/ оставям за 15 тина минути и пасирам с пасатора. Отделно разбивам яйцата със захарта към които добавям сместа от овесени ядки и мляко, ако е гъсто разреждам още мляко или малко вода да стане тесто за палачинки като консистенция.Ако го разредя без да искам добавям малко брашно колкото да стане необходимата гъстота.
За основа ми е тази рецепта
яйца - 2 бр.
овесени ядки - 4 с.л. фини
какао - на вкус ако искаш шоколадови
1/3 кофичка кис. млеко

У нас рецептата с банан не се одобри и не я правя.

За гофрети и тази с мая
4 яйца
500 г брашно
400 мл прясно мляко
200 г краве масло
1 кубче мая
1 ванилия на прах
4-5 с. л. захар

като заменям 400гр. от брашното с овесени ядки, които кисна в млякото и пасирам. Тези най дълго време могат да се съхраняват и да не са сухи.

Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер на гъста пяна. Тях го добавям най накрая.
Разбивам жълтъците и 3 с. л. захар.Към тях добавям втасалата в малко млеко мая като в нея е добавена солта, малко захар и мъничко брашно за да втаса по бързо.Накиснатите овесени ядки, брашното и маслото добавям след маята, като се разбия добре на ниска скорост на миксера белтъците.Ароматизира се с 1 ванилия на прах и тестото се оставя да втасва на топло 1-2 часа (може и в хладилник за една вечер). От втасалото тесто се изпичат гофрети.

На практика правя стандартни рецепти за гофрети и палачинки като заменям количество бяло брашно с овесените ядки, дребен е капризен и ако ги усети не ги яде, затова и рецептите за протеинови и други у нас не са опция.

При мъфините и кекс по същия начин заменям голяма част от брашното с овесени ядки като ползвам любими изпитани рецепти.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 09:02 от Panayotu

# 758
За пилите за пети - тъпа покупка се оказа. Първо цатериите изфирясват за 5 дена и трябва нон стоп да купуваш. Друго щеше да е на ток..тогава намаш грижи. Мразя уреди на батерии...яка набутвация е с батериите. Яка.
Второ - подмяна на главите.

За целта съм си купила зареждащи батерии и уред за това. Естествено - от Лидл.
В къщи над година съм с първата глава. Но сигурно зависи и колко е груба кожата.

# 759
  • Варна
И аз щях да предложа акумулаторни батерии, с обикновени е абсурд. На всичко, що хаби повечко ток съм сложила акумулаторни батерии, първо, че държат доста повече и второ са за многократна употреба.

# 760
  • София
И аз слагам ,обаче на апарата за кръвно от Лидл нещо не му харесват техните батерии. Вечно дава че са на минимум, а те са се зареждали цяла нощ.
Аз на щерката купих пила от К ,тяхната може и на батерии и на кабел , пак беше някакви 12лв.

# 761
Имам два такива уреда ...но пак си е тегаво - тръгнеш да ползваш, батериите изхабени. Айде зареждай една нощ и отлагай процедурата. За мен си е тъпо и неудобно.

# 762
  • София

Днес правих сладкиш с праскови и стана страхотен...Аз купувам от едрите(домашните ги предпочитат за закуска) и ги меля в блендера ,стават на брашно.

Може ли рецепта за сладкиша. Че имам много домашни праскови в нас.

# 763

Миналата година си купих /от Лидл ест./ пила с акумулаторна батерия - зарежда се на станция. При едно зареждане я ползвам 4-5 пъти, но с уговорката, че нямам проблем с мазоли и такива подобни. После я слагам па "спи" една нощ на зарядното и пак я експлоатирам около месец.

# 764
  • София
Моят уред за пети също е на батерии, от DM съм го купувала преди три години. Още не съм сменила оригиналните батерии, които дори не са зареждащи се.Да уточня - ползвам го веднъж на един-два месеца, просто нямам нужда от по-честа употреба, с продължителност около 1-2 минути на крак. Само да не пропусна - от работата си знам, че след употреба батериите се махат от уредите и се поставят непосредствено преди следващата употреба.  

Общи условия

Активация на акаунт