Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 29 998
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Нова съм в този сайт не знам много как се използва.. та ще пробвам тук да споделя проблема си,
На 18 съм и ми закъснява втори месец направих си тестове за бременност но всички са отрицателни .. все пак съм притеснена и ме е страх . Някой знае ли каква може да е причината .. има ли начин по който мога да си предизвикам цикъла .
Добре дошли!

Заповядайте в двадесет и втората поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20 и #21.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема, и по тази причина е останал без отговор от останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet
Вървете при добър гинеколог, който обаче е добре да Ви прати и при ендокринолог. Мисля, че Пролактин, Глюкоза, Хома индекс, ТСХ  са задължителни за изследване. Казвам го от личен опит.

# 586
А по принцип защо се наьначава пролактин за гин. проблеми? Питам от чисто любопитство. Аз тоя хормон с кърменето го свързвам.

# 587
Здравейте! Миналата седмица ходих на хормонални изследвания и се оказа, че всички хормони са ми завишени, особено пролактинът - двойно.. Освен медикаментите, които ще ми предпише лекарят, бихте ли ме посъветвали какво друго да приемам, което би помогнало за нормализирането/ балансирането на хормоните - чай, определени плодове, витамини ... Благодаря! Simple Smile

# 588

Може ли някой да ми каже дали имам проблеми с хормоните, цикълът ми е оскъден и гинеколога ми каза да си пусна  тези изследвания 7 дена след овулацията?

Благодаря Ви предварително!

# 589
  • Пловдив
Не пишеш на каква възраст си, Защото и това има значение, а пусна ли си пкк по принцип?
Понякога ако имаш нисък хемоглобин също цикълът е оскъден.

# 590
На 25 съм по рано си бях пускала ПКК но всичко е в норма там

# 591
А по принцип защо се наьначава пролактин за гин. проблеми? Питам от чисто любопитство. Аз тоя хормон с кърменето го свързвам.
Той е свързан с липсата на менструация и образуването на кисти. Най накратко.

# 592
  • Пловдив
Той е свързан с липсата на менструация и образуването на кисти. Най накратко.
не само...ако се цели забременяване и то не случва също се изследва наред с други хормони.Но...той основно отговаря за О...дали има и не.Когато е прекалено висок тя липсва или ако има може яйцеклетката да е некачествена.
Високи са нивата му и при кърмене/отговаря за лактацията/ и бременност.

# 593
   Здравейте,

утре имам час за невролог, с направление съм. Бих искал да попитам там след прегледа ще ми искат ли да доплащам нещо за апаратура и тем подобни неща и процедури?

Благодаря!

# 594
Зависи. ЕМГ се плаща.

# 595
Този фунгастагин за гъбички в устата и по-скоро на езика, как се ползва направих сместа, но нещо с нанасянето не го разбрах. Моля за малко помощ изписаха ми него по 4 пъти на ден.

# 596
Аз съм го ползвала като при бебетата. Взимаш си стерилни марли от аптеката. Увиваш си една на показалеца  и слагаш от лекарството върху нея. След това разтриваш върху езика- така третираш и механично мястото. После задържаш лекарството, колкото можеш в устата. Преглъщаш. Може и само да го слагаш върху езика, държаш го известно време и преглъщаш.

# 597
  • Перник
Здравейте! Някой пил ли е Геродорм? В момента намалявам дозата и страшно ми се гади. Дали е от това?

# 598
Здравейте, нормално ли е след рязко сваляне на кг., макар и не много, дни наред след това да се чувствам като замаяна и все едно ходя в някакво друго измерение? Много странно усещане и се чудя дали е от това. В момента съм и безработна и стоя доста дълго време вкъщи, но дори да изляза и да подишам свеж въздух, усещането остава.

# 599
  • Пловдив
Абсолютно нормално... организмът ти явно не е свикнал. А може и кръвното да ти е паднало...

Общи условия

Активация на акаунт