КГБ = Клуб на Готините Баби - 197.

• 55 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро на всички баби ! Днес е световния ден на всички баби ! Бъдете здрави , шастливи и се радвайте на любимите си внучета !
/тази сутрин не мога да сложа картинка /

23 ЮЛИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА БАБАТА !
НА ВСИЧКИ ДАМИ - БАБИ НА ВНУЦИТЕ СИ, ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И МНОГО УСМИВКИ!
В България си имаме традиция в празнуването на Бабинден. Но нямаме ден, който да отбелязваме като ден на нашата баба. Тази, която е помогнала в отглеждането ни, която прави най-вкусната баница, която знае най-интересните приказки и е била неизменно до нас, каквото и да ни поднася животът.Тази, която обичаме с цялото си сърце.
Оказва се, че има такъв ден. На днешния 23 юли се чества Световният ден на бабата. Празникът идва от САЩ, където днес празнуват Gorgeous ( Ден на най-добрата баба).
КАКВО СА БАБИТЕ?
"Бабите са майки с много глазура."
"Бабата е малко родител, малко учител и малко най-добър приятел."
"Градина на любовта расте в сърцето на бабата."
"Бабите никога не се изчерпват на прегръдки и сладки."
"Бабата е майка, която има втори шанс."
"Когато едно дете се роди, се раждат и бабите".
"Бабите са просто антични малки момиченца".
"Когато станат баби, майките ни успяват да разгърнат пълната си грациозност и добрина."
"Чуждите родители винаги ни се струват по-добри от собствените. Но, виж, баба и дядо - твоите са винаги най-
прекрасни."

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 08:42 от Iha

# 196
# 197
Благодаря ,Иха! За внучетата да сме най-прекрасни!
Вчера се прибрахме с моя дядо от почивката.Той на риболов, пък аз релаксирах, скучаях, четях си книги.
Улова на риба малко, но рапани бол. Във фризера ги замразих за децата.
Днес ходих до Пловдив за капачки и буркани, после пазарувах за нас и майка и докато си отдъхна идва ММ с корпуси пити.
Вече взе да ми омръзва и дотежава,трябва от другата година и децата ни да помагат, те имат желание , ама има време до тогава.
 Запазихме им места в средата на месец август да почиваме заедно една седмица в Гърция.

# 198
  • София
Честит ден на бабата!
Аз го отбелязвам за първи път.
КАГ, пропуснала съм отговор на въпроса ти за решетката. Не е нарочно, чета през деня, отговарям вечер.
Ами моята решетка препарата я изми много лесно. Но аз и друг път съм я мила с обезмаслител. При мене зора е стените, пода и тавана на фурната. Че е с открити реотани/тип Раховец, но турска/. И много трудно се маха загорялото покрай реотаните. Скарата на балкона също се почисти добре с 2 напръсквания и отлежаване. После търках директно с някаква телена четка за грил, купена от Лидл.

# 199
  • Варна
Среднощен поздрав и прегръдки за дамите от Ка-Ге-Бе-то,
от мен, Варна и морето! Nature High Brightness  Anchor  Swimmer

След срещата на Витоша, така ме грабна ежедневието, че нямам време да седна пред лаптопа да благодаря на момичетата от Витошката група и на Йо-йо за изкараните три дни и половина заедно!  Sparkling Heart
Беше прекрасно, беше ми хубаво, та чак искам пак, искам още!  Yum
Тишина, чист въздух, птича песен, хубава компания, хубава храна и напитки, любезни и усмихнати домакини, горски ягоди, люлки.....
Че водата в басейна не се стопли като за нас и многото комари не се броят!   Misc Gun

Благодаря специално на Мая, че ни посрещна с Янчето рано сутринта във вторник  на ЖП-гарата, благодаря специално и на Шпунц, че ни изпрати- Янчето до метрото, а мен до вратата на вагона на влака за Варна!  Kiss  Kiss  Sparkling Heart
Благодаря на Яжка и Шпунц, че ми звъняха да  питат как пътувам и когато пристигнах във Варна, понеже знаеха часа на пристигане, пак се чухме за да се уверят че съм жива-здрава и невредима!  Hands Plus1
Благодаря ви, милички трогнахте ме с вниманието и загрижеността си! Какво му трябва на човек, когато е извън дома си, ами ВЕРНИ И ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ!  Sparkling Heart

Не знам в другите градове как е, но във Варна пенсионерите периодично ни преглеждат безплатно и без направление в определена поликлиника в града. Вчера минахме на преглед на щитовидната жлеза и гинеколог. Оказа се, че записаните не сме ходили на подобни доктори от преди 10-15 години!!!
Резултатите след 10 дни, но поне нямаше бременни! Да пази Господ!  Flowers Four Leaf Clover

Макар да сме във ваканция днес с хорчето имахме репетиция, в четвъртък пак, че на 30.07. имаме концерт в Раковината в Морската градина. Участват всички хорове и танцови състави към читалищата- 30.07. е ден на "Аспаруховски бриз".....   Musical Score  Microphone  Musical Keyboard
Малко сеир и разнообразие за гостите на града и варненци.  Nerd

Лека нощ, девойки!
 Heart Eyes

# 200
  • Кубрат/ Пишурка

# 201
  • София
   Добро утро!
 Янче,благодаря за кафето!
 Танита,разсмя ме с резултата от прегледите. hahahaХубаво беше на Витоша,макар само за 3-4 дни.Ако можеше да е по-често, щеше да е още по-хубаво.
 Нямам време да пиша повече,бързам по задачи.
 Имайте чудесен ден!

# 202
И аз да се разпиша.
Добро да е утрото и хубав деня ви
Светъл лъч беше и за мен Витоша.Щастлив спомен за дълго време...
И сега съм щастлива.Почти.
Имам си детенце,-момченце, оттласкали сме проблемите, които ме заобикалят и се реем с него като мухи в розова мъгла ( последното го бях чула преди 100 години от Слави Трифонов Simple Smile).
Излизаме да поскитаме из града.
Хубав и спокоен да ви е остатъка от днес.

25 юли - 8.45
Хмм, такова затишие ?!
Ха, добутро!
Кафе  ☕☕☕☕☕☕ ?
Как сте, как мина денят ви?
При мен ? - като на курорт се чувствам в собствения си град и собствената си къща Simple Smile.
Разходки, ядене по заведения или на готова храна , забавления - пълен релакс Simple Smile.
Вчера ходихме да разгледаме ЦУМ Simple Smile. Ако ви кажа, че не бях влизала там повече от10 години....Спомняхме си разни неща със сина ми от преди 30-35 години.
Днес ще видим на къде ще веем крачоли Simple Smile.
Не се оплаквам, бива. И двамата имахме нужда от това безгрижие.
Имаме и сериозни неща за вършене, но толкова ни е хубаво да се ,,реем"".

И на вас желая спокоен и приятен ден. До скоро.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 08:44 от djily

# 203
  • Кубрат/ Пишурка

Добър ден, значи hahaha
Завърнах се от гости, минах през болницата - ходих при лаборантката да видим дали може да ми направи всички изследвания от варненската докторка. Ами не само ще стане работата, ами и вместо 80 лв, ще платя само 20! Разбрахме се да отида в понеделник сутринта.Сега релаксирам пред комп и ТВ! Желая го и на вас!

# 204
  • в сърцата на любимите ми хора
Добър ден и от мен. Най-после се добрах до нормален компютър, че от телефона е голяма мъка и за четене /недоскиФ/, и за писане /пак недоскиФ Simple Smile/. Тук голямо затишие. Явно сте се отдали на лятна почивка с внуци и деца. Аз съм до края на другата седмица вкъщи, че Алекс отива на Витоша и ще се водим и взимаме всеки ден. Дано времето е хубаво, че иначе ще се чудят какво да ги правят по цял ден. И аз ще се рея по цял ден без задачки, тъкмо се чудя с какво да запълвам дните. Все ще измисля нещо.
Аиша, кога пристига малкото сладкишче? Може да си писала, но съм пропуснала и да не ровя назад. Ще ти се напълни къщата с щастие.
Яне, това с 20-те лева ми хареса. Ще останат за фонда "И аз съм човек", ако вече не си им натъкмила мястото.
Джили, и при теб пълно щастие. Наслаждавайте се един на друг, кой знае кога пак ще имаш такава прекрасна възможност.
Толкова от мен, че трябва да ходя с Алекс до докторката да го боцка. От сега е започнал уговорките Simple Smile Голям "храбрец" е, нали ще става пожарникар или жандармерист Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Прохладен следобед ви желая.

# 205
  • в сърцата на любимите ми хора
 Пак аз 😀 докторката ни пак е в отпуска и отново му се размина боцкането
. Дано третият опит да е сполучлив 🤣 Сега беснее на една детска площадка, а баба му сърба кайвенце на сянка.

# 206
  • София
Мамси, каква ваксина е пропуснал Джандара? Че те техните са преди нашите по календар. Като записахме Мрънч на ЛЛ тук и тя веднага отвори техния календар за ваксини и с Ани сравняваха
Мрънчи с мама и тати си идват средата на август. Първите двама ще останат близо месец тук.
Те по-рано щяха да се прибират, но Райън ер отмени доста полети през септември. А цените на останалите станаха над коледни.
Пренасочили са ги за друга дата - няма проблеми. Нали не бързат за у-ще и работа.
Гледаме го на месинджър мсяка вечер малчо. Уж и той да гледа и да ни познава.
Ама засега реагира само на Пламен с широка усмивка. Маха му на камерата, правят боц.
Мене нещо не ме отразява.

# 207
  • Кубрат/ Пишурка

Ей, тази 14та страница няма ли най-после да я изпишем newsm78 Когато да отворя - все сме там!

# 208
Добро утро.
Шматарошка работа, уж писах, ама де го? 
От телефона пиша, от всички устройства, които имам, той ми е най- удобен.
Дано момичетата, които не са се появявали тук от от повече време, ако четат, да драсват по- няколко реда да не ги мислим.
Хубав ден ви желая!

# 209
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Пия си кафенето на терасата и гледам морето. След малко обличам банските и на плажа. Супер е.

Общи условия

Активация на акаунт