Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 72 295
  • 799
  •   2
Отговори
# 570
  • София

Може да попиташ за отзиви за него и Русалката, тя има какво да каже.
Не съм Русалката,  но мисля, че тя има по-преки впечатления от 120, а не от 12-то училище. Тя ще си каже, де Simple Smile

# 571
gabelas17, Warwick, благодаря за мненията. 1 СУ задължително ще бъде в списъка /към това училище пък аз имам сантимент Simple Smile по ред причини/, но ако е толкова далеч, сякаш предпочитаме като по-предно желание 22 СУ. Мисля, че за там би трябвало да има бал. Иначе ни е удобно като начин на придвижване -аз не съм фен на метрото, харесвам си трамвая Simple Smile

# 572
  • у дома...
За 1 СУ срещам много противоречиви мнения. Едни са доволни, други казват, че проблема с дисциплината и дрогата е много голям. Същевременно не е с много ниски балове. И ние се чудим да го пишем ли и къде точно да го сложим в класацията.

# 573
Просто майка, не знам как е сега, преди  мнооого години си беше съвсем прилично училище - с неособено амбициозни деца, но не и в другата крайност. Имаше добри учители.

# 574
За 1 СУ срещам много противоречиви мнения. Едни са доволни, други казват, че проблема с дисциплината и дрогата е много голям. Същевременно не е с много ниски балове. И ние се чудим да го пишем ли и къде точно да го сложим в класацията.
Няма училище (или поне аз не знам), за което да няма положителни и отрицателни отзиви. Не всички деца попадат на подходящото за тях място и започват недоволствата. 🙂
Не вярвам приказките за лоша дисциплина и дрога да се отнасят за цялото училище. Навсякъде има издънки.

# 575
  • у дома...
Наясно съм с това. И съм в голяма чуденка.

# 576
Според мен пиши 22 СУ на по-предно желание. Аз даже преди 30 СУ бих го писала, но ти си знаеш...

# 577
  • София
Ох, приказките за дроги и пиене са дежурни за всички гимназии, без значение колко са желани. Не им давайте ухо, а гледайте разултатите на ДЗИ или входящите балове, а най-добре от уста на уста - каквото кажат познати с деца там. Възможно е да послъжат, но като цяло при подходящите въпроси ще получите отговори.

# 578
Мисля, че току що си разреших един голям дерт, ако не стигнат точките за 31-о. Сега видях, че в 12 СУ  се утроява БЕЛ.
lulumba, благодаря. Това ми е възможно най- удобното училище, даже мога да контролирам и през деня детето:)
Дано да се включи и родител на дете, което учи там
Двама познати имам - мъже, завършили преди 7-8 г, другият преди 15. Нищо добро не мога да кажа - слабоинтелигентни хора, без визия за живота и най-неприятното - ултраси. Всичко е и до хората, но факт, че са двама души от кажи речи различни поколения.

# 579
Молбата ми е да дадете мнение за паралелката Компютърни техники и технологии, в Ломоносов. Синът ми се изложи на НВОто и за Джон Атанасов няма да му стигне бала.

# 580
Дидева , Ян@ , блгодаря за насоките-придобих представа !
Търся паралелки с АЕ и информатика/програмиране , които не са от тези "новите" в кварталните СУ.Благодаря !

# 581
Молбата ми е да дадете мнение за паралелката Компютърни техники и технологии, в Ломоносов. Синът ми се изложи на НВОто и за Джон Атанасов няма да му стигне бала.

Детето на моя колега я завърши преди няколко години и много я похвали.
Тя ни е в резервите. И бала на ДЗИ е приличен (струва ми се, че това може би е добър ориентир за непопулярните училища)

# 582

Детето на моя колега я завърши преди няколко години и много я похвали.
Тя ни е в резервите. И бала на ДЗИ е приличен (струва ми се, че това може би е добър ориентир за непопулярните училища)
Благодаря, аз се колебая между Ломоносов или да продължи в кварталното училище профил Че английски където поне познава учителите. Ако и догодина продължат дистанционно.

# 583
  • София
Русалката , Fair Lady,  е вече с големи деца и отзивите й за 120-то ще са малко/доста остарели. А и то е само основно, за него тук никой няма да пита. Simple Smile

Права е lulumba за 12-то.  Разпитвах покрай кандидатстването на дъщеря й (на Лулумба) моя приятелка и съседка - преподавател там специално за немската паралелка в гимназиален етап .  Чух  тогава само позитивни неща.  А и съм склонна да вярвам, че обучението е на съвсем прилично ниво,  понеже познавам и завършило там момиче, изключително свястно. Нямат обаче предмети на езика, както и не държат нито ДСД 1, нито ДСД 2 възпитаниците им от класовете с немски. Има обаче деца, които с допълнителен курс навън в последната година взимат сертификат. До миналата година (дано не лъжа неволно, може и до по-миналата да беше) една от преподавателките по езика  беше бивша учителка от 91 НЕГ. Дали се е пенсионирала или още е там - това не знам.  От разговори по съседски  наскоро  разбрах (детето на жената  учи също в 12-то), че са си имали доста стегнато ДО, следващо нормалната учебна програма.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:21 от пенсионирана русалка

# 584
  • София
Синът ми е в 1- во с ИЕ,АЕ.Няма проблеми с дисциплината, даже се вземат доста мерки.Училището е на чудесно място, доволни сме и от изучаването на езика.Бих го препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт