Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 72 326
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
Рових назад, но сякаш не намирам... Трябват ми отзиви за паралелката с английски и испански в 138 СУЗИЕ...
По качество на обучението как е добре да подреждам училищата в района - 31, 138 и 157 ? Правилна ли ми е подредбата:smile:?
Ще ми е любопитно да разбера и някакви отзиви за близкото 12 СУ.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 06:38 от Amanda.D

# 556
  • гр.София
За 127-мо,понеже смятам да го включим в списъка . Помолих сина ми да пита приятел,който го завърши преди 2 години.  
Преразказвам съобщението,като запазвам много от думите.
 Нов, млад и амбициозен директор. Ремонтирал училището и сменил  учители.
Историчката била супер,много интересно преподавала ./Момчето има интерес към историята. А сега учи право в СУ/
Математичката дошла в 11 кл от математическа гимназия и преподавала със страст-)
Класната, по английски била добра, но не се знае,дали е там в момента.
Откъм спортна база не е кой знае какво.
Химичката -кофти.
Две момичета се преместили от 32-ро. Още едно-от незнайно къде. И били доволни.
 Децата си харесвали училището.

ПП. В класа имаха около 7 момчета. Т.е не бяха изцяло момичешки.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 10:21 от blanc

# 557
  • София
Ще съм благодарна за отзиви за 7-мо и 127-мо училище, както и за подобни училища с по-нисък бал, около 300. Интересувам се от училища с АЕ или НЕ за първи чужд език.
Копирам си мнението от няколко страници по-назад: "Дъщеря ми е осми клас в 127-мо паралелка с първи  английски. Езиковото обучение е на отлично ниво, но за другите предмети нищо не мога да кажа, защото учат много малко от тях тази година. Всъщност, мога да говоря много по отншение на един от преподавател по математика, но ще се въздържа, поне за сега. Като материална база - малка сграда, в която се опитват да обособят максимален брой кабинети. За нас  локацията също беше много важна и поне за сега, не съжалаваме за избора си."

# 558
  • В светлината на слънцето
Рових назад, но сякаш не намирам... Трябват ми отзиви за паралелката с английски и испански в 138 СУЗИЕ...
По качество на обучението как е добре да подреждам училищата в района - 31, 138 и 157 ? Правилна ли ми е подредбата:smile:?

Не знам да учат испански в 12-о, но може аз да греша. Хубаво училище е и лично аз бих го сложила веднага след 31-о. Когато дъщеря ми редеше желанията (но тя наблегна на немски и френски, изключвайки всички варианти с първи английски), 12-о й беше напред в списъка заради немския, а 138-о, което ни е под носа и бившето й 119-о, изобщо не фигурираха.

# 559
lulumba, испански, английски и немски са предпочитаните езици. Районът също. Затова питам за тези училища. Благодаря много!
Колебанията ни са само заради ДО дали да пишем нов език като първи.

# 560
Amanda, в 31-о ДО си се проведе съвсем насериозно - и при двете ми деца. До последно ги изпитваха, изненадваха ги с разни тестове, правиха проекти и презентации, дори и по т. нар, второстепенни предмети. Но изцяло нов език при тази ситуация, може и да дойде леко нанагорно. Да се надяваме наесен да не ни сюрпризират пак с ДО (ще си имам тогава седмокласник).

# 561
Мисля, че покрай тази криза с короната, ще почне да се взима предвид и нивото на ДО в дадено училище...

# 562
Мисля, че току що си разреших един голям дерт, ако не стигнат точките за 31-о. Сега видях, че в 12 СУ  се утроява БЕЛ.
lulumba, благодаря. Това ми е възможно най- удобното училище, даже мога да контролирам и през деня детето:)
Дано да се включи и родител на дете, което учи там

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:15 от Amanda.D

# 563
На мен 12-о ми е и сантимент, защото това е моето училище от детството ми. Може да попиташ за отзиви за него и Русалката, тя има какво да каже.

# 564
Дано да се включи Simple Smile

# 565
Имам малко странен въпрос- някой знае ли , какво представлява профил "икономическа информатика" в НТБГ и в НФСГ и мнения за тях ? Благодаря !

# 566
  • София
Имам малко странен въпрос- някой знае ли , какво представлява профил "икономическа информатика" в НТБГ и в НФСГ и мнения за тях ? Благодаря !

На сайта на НТБГ има качени учебните планове на всички специалности и можете да видите какво се учи. Първата година за всички специалности в НТБГ е ИИЧЕ, конкретно за икономическата информатика е английски език.

# 567
Икономическата информатика не е профил, а специалност ( т. е. паралелката е професионална).
Това е типовият учебен план. Училищните се разработват на негова база.

# 568
  • софия
За 157 мога да пиша, защото дъщеря ми ще е 11 клас там. При нея всичко е ОК. Но в класа й имаше дете, учещо испански само и единствено заради близостта на училището. Мъка голяма беше с него. Премести се някъде. Детето ясно и категорично трябва да иска ИЕ /АЕ, за да вървят нещата. В това училище има само този профил.

# 569
lulumba, испански, английски и немски са предпочитаните езици. Районът също. Затова питам за тези училища. Благодаря много!
Колебанията ни са само заради ДО дали да пишем нов език като първи.
Преди 3г дъщерята на позната влезе в 1СУ испански. Бяха много щастливи, голям мерак им беше този език. За съжаление от тогава само 2-3 пъти сме се срещали и твърдеше, че са доволни. Не е във вашия район, но не е на лошо място. Може да го погледнеш, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт