Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 72 328
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
  • София
По-лошото е, че има учители, които пълнят главите на децата с такива Глупости.
Частната учителка на дъщеря ми дори се беше обидила, че"пропиляваме" възможностите на детето. Дъщеря ми от 5 клас каза, че ще учи испански. Съответно 3 години търсеше мнения за училища, паралелки. И накрая реши, а ние одонюбрихме, да пише на първо място Испанската, на второ 22ро с испански. Не писа въобще  1ва и 2ра английска, макар че балът и стигаше за там.
Учителката и след като разбра за това, изпадна направо в истерия. Какво щяла да прави при онези"футболистчета" 😄😄😄😄 в 22ро.
Е, не и достигнаха няколко точки и мъжки пол за Испанската и сега е доволна бъдеща десетокласничка в 22ро.

# 541
  • София
Така е, щом детето знае какво иска и какво не иска. Моите нямаха изявени предпочитания за език, за тях беше ок и да отидат в СМГ, и в НПМГ, и в езикова. Затова предприеха стратегията "влизам в училището с най-висок бал". Бяха наредили НЕГ, СМГ и нататък не помня.

# 542
Simple Smile
Дъщеря ми учи в 22ро, испански. При тях в девети клас дойде дете от 157мо. Ами все едно току що започвало да учи испански, споделяло с децата.

Здравейте!Може ли да обясните по-подробно мнението ви относно преподаването,организацията и обстановката на 22 училище,става въпрос за паралелката с испански език и английски.Доволнили сте?Благодаря предварително. 😊

# 543
  • гр.София
Всяко чудо е за три дни. Около класиранията всички са превъзбудени. После всичко се забравя и е без значение. Най-много да се разказват такива екзотики / дете с много висок бал в НЕтоп 3 или 10 /  като любопитни факти.

Валенцето,има немалко такива примери. И е чудесно.

# 544
Simple Smile
Дъщеря ми учи в 22ро, испански. При тях в девети клас дойде дете от 157мо. Ами все едно току що започвало да учи испански, споделяло с децата.

Здравейте!Може ли да обясните по-подробно мнението ви относно преподаването,организацията и обстановката на 22 училище,става въпрос за паралелката с испански език и английски.Доволнили сте?Благодаря предварително. 😊
И аз се присъединявам към молбата.

# 545
Здравейте!Ще съм ви благодарна да напишете собствено впечатление за 51 оу ,,Елисавета Багряна''.Какво е вашето мнение относно преподаването .Специално питам за паралелката -Софтуерни и хардуерни науки.Какво е отношението на учителите,спрямо децата.Става въпрос за прием след 7 клас.Благодаря!

# 546
  • София
Писала съм назад в темата, но не пречи пак да го напиша.
Дъщеря ми е много доволна. Трябва да уточня, че тя е от амбициозните деца, никога не е имала нужда, да я подкснвм да учи, напротив. Тоест тя ИСКА да учи.
Испанския в 8 клас беше на супер високо ниво. Понеже близка нейна приятелка е в Испанската, сравняват си кой какво учи, нещата бяха равностойни.
В девети клас по програма рязко падат часовете по испански. Така е в Испанската. Това не и харесва, но... Такава явно е програмата за езиковите училища.
Изцяло на испански език и с учител испанец учат философия. Изключително полезно е, по философия много говорят, пишат есета.
По другите предмети, които започнаха да учат в 9кл, се учи на български, но се правят планове на испански и при контролните има и въпроси на испански. Но не е като в Испанската, където се изучават основно на испански. За дъщеря ми това не е голям минус, но трябва да го имате предвид.
От догодина мисля им се въвежда още един предмет с идпсноговорящ учител, но не помня кой... Ще я питам утре.
Учителите в по-голямата си част са много добри и изискващи преподаватели. Е, има и издънки. Учителката по математика.... Трагедия.
Оценки не се пишат никак лесно, определено няма деца с много висок успех. Който учи качествено има добри резултати.
Не ми харесва, че са основно момичета, няма квоти.
След две години в училището определено мисля, че след Испанската гимназия, 22ро е най-доброто за изучаване на езика.
Уточнявам, че това си е лично мое мнение, изградено от разговорите с дъщеря ми. Със сигурност има и недоволни.

# 547
За тези, които се интересуват от 51 СОУ

Детето ми не учи в 51-во, но моя приятелка, чието дете учи там, сподели във ФБ благодарствено писмо от директора към родителите на децата, с което им благодари за помощта и подкрепата по време на дистанционното обучение. Много хубаво впечатление ми направи този жест и дори смятам, че всеки един директор трябва да последва неговия пример

Относно въпросите за 22 СЕУ

Детето ми сега завършва 7-ми клас. В прогимназиалния етап има доста какво да се желае и да се коригира. Но това, което не мога да отрека е факта, че учителите направиха всичко възможно да наваксат с броя на оценките преди НВО, за да не се налага да тормозят децата след това. Моят син стриктно си пишеше всяко домашно, влизаше във всеки онлайн урок, правеше си всеки тест и беше готов с оценките 2 седмици преди НВО. Специално госпожата по Физика и Химия директно ги оформи със срочни и годишни оценки 2 седмици преди изпитите с онлайн устно изпитване. Разбира се децата, които изобщо не се появяваха в часовете, сега се мъчат след НВО, за да могат да бъдат оформени, но това вече си зависи от детето - не е заради учителите. Да не говорим, че стриктните деца дори бяха поощрени от учителите и при разнообразни оценки, в крайна сметка ги оформиха в тяхна полза.
За гимназиалния етап мога да споделя мнение, което наскоро ми сподели майка на деветокласник, че са доволни. Е, като всяко училище и там си има "трески за дялкане", но като цяло каза, че учителите са се справили доста добре с ДО и е доволна

# 548
  • София
Ще съм благодарна за отзиви за 7-мо и 127-мо училище, както и за подобни училища с по-нисък бал, около 300. Интересувам се от училища с АЕ или НЕ за първи чужд език.

# 549
  • у дома...
Айла, познато дете тази година завършва осми клас в 127 АЕ/НЕ. От него чух много добри отзиви и за преподаване, и за дисциплина. Детето е доволно, имали са си съвсем истинско ДО.

# 550
  • София
Айла, познато дете тази година завършва осми клас в 127 АЕ/НЕ. От него чух много добри отзиви и за преподаване, и за дисциплина. Детето е доволно, имали са си съвсем истинско ДО.
Благодаря. Чакам с нетърпение статистиката, за да видя с колко ще се вдигнат както очаквам баловете тази година. Добре поне, че не се налага да мисля и другата близначка.

# 551
  • София
За 127мо от много места чувам доста добри отзиви.

# 552
Aila, когато имам време, ще ти пиша отзиви на лични за едното от двете. Ако забравя, ми напомни.

# 553
  • В царството на игрите:)
Ще съм благодарна за отзиви за 7-мо и 127-мо училище, както и за подобни училища с по-нисък бал, около 300. Интересувам се от училища с АЕ или НЕ за първи чужд език.
Ами поразходете се из темата поне 2-3 страници назад. 7-мо беше коментирано надълго и нашироко. Повтаряме едни и същи нещо до безкрай. Темата е много интересна и доста изчерпателна ако се потърси инфо в нея.

# 554
Точно същото щях да напиша и аз. Писано е доста за въпросните училища, ползвайте търсачката.. На 127-мо ми харесва най-много местоположението.

Общи условия

Активация на акаунт