ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 238
  • 688
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен.. с интерес следя темата 🌞

Честити бебчета на всички мами родили до сега! Желая от сърце да бъдат много здрави и радостни!
Аз мога да споделя, че съм в очакване. Вчера ми беше термина, но нямам признаци за раждане. Тоновета на бебчо са добре, но до там.. какво ли не прпбвах до сега.. ядох ананас, вървя не малко пеша, плувам, пия чай от листа на малина, но не иска малкия човек да излиза и това е. Доктора ми каза, че ще ме изчака 7 дена след термин и ако не тръгне до тогава ще пробваме индукция.

Успех и леко раждане на всички мами в очакване 😊

# 106
ca7walk, честито бебче! Да ви е жив и здрав и да расте много щастлив Gift HeartHug

Момичета, понеже стигнах и аз до подготвяне на багажа за болницата и отваряйки шкафа с бельото ми си дадох сметка, че нямам идея какво би било подходящо за след секцио Blush
Може ли мамите, които вече са минали през това да споделят кое би било най-удобно - с еднократно, дали бикините, които си носите по принцип са удачни, дали да си купя някакви стягащи и високи бабешки гащи или в самото начало те пък биха притискали прекалено много? Rolling Eyes

Аз си бях взела обикновенно белъо, за след 3 я ден, когато ме качиха при бебето,
защото преди 11 год. мисля че нямаше еднократно белъо, но и обикновенното свърши работа 😊

# 107
Жив и здрав да е Кристиян 🥰

# 108
Момичета ,сега се връщам от преглед с бебо всичко е добре за сега ,тоновете му скачаха от 120 до 170 но имах много контракции докато ги мерихме АГ каза че е нормално .
И още една добра новина  АГ ни даде зелена светлина за любовни ласки , бяхме се забравили с ММ последните няколко месеца 😂
Следващия преглед ни е за четвъртък но  АГ смята че до тогава може и да съм родила и да минем само да почерпим 😂
Последните дни най бавно минава времето май 😂 или аз така ги усещам защото вече нямам търпение да се ражда бебето и да почва купона ревящо бебе 24/7 😂
И на вас ли ви минават толкова бааавно дните в очакване 🤔😁

# 109
  • Сливен
От както съм излязла в болнични на 14.06 ми минава супееер бааавно времето,а то не беше отдавна. Сега съм в 37 седмица. Представям си на тези,които преносват или тези дни им термина какво им е.

# 110
Честит Кристиян! Да е много здрав и да носи радост! Ca7walk кога ти беше термина, че не видях на първа странница?

Aditta първия път ползвах 2 дена еднократни гащи и след това дълбоки памучни бикини. Поне един месец докато заздравее добре раната и няма болка. Сега съм се подготвила с еднократни 2 пакета на различни марки(че незнам кои ще ми станат) и 5 чифта дълбоки бикини. Не съм сигурна, че стягащо и оформящо бельо е добра идея веднага след секцио, по скоро след месец.

Lemonello в коя болница ще раждаш?

Little_princess първото ми раждане беше 13 дена след термин и пак не тръгна само, но максимума е 14 дена да изчакат. И след темина трябваше да ходя всеки ден на тонове.
Водите ми си бяха бистри, всичко с бебето беше наред, само дето беше 4 кг., отгледан.

# 111
Момичета ,сега се връщам от преглед с бебо всичко е добре за сега ,тоновете му скачаха от 120 до 170 но имах много контракции докато ги мерихме АГ каза че е нормално .
И още една добра новина  АГ ни даде зелена светлина за любовни ласки , бяхме се забравили с ММ последните няколко месеца 😂
Следващия преглед ни е за четвъртък но  АГ смята че до тогава може и да съм родила и да минем само да почерпим 😂
Последните дни най бавно минава времето май 😂 или аз така ги усещам защото вече нямам търпение да се ражда бебето и да почва купона ревящо бебе 24/7 😂
И на вас ли ви минават толкова бааавно дните в очакване 🤔😁

Бавно е меко казано... Имам чувството, че времето е спряло. Не ходя на работа само от 1 месец, но го усещам като 1 година. 3 седмици до термин ми звучат като 3 години Rolling Eyes

# 112
  • Пловдив/София
Аз си чакам, също предпочитам тук пред фб да пиша.
Как ви проверяват шийка и разкритие- гинекологично ли? Аз бях днес на доплер, но нищо не каза зс тези неща. Питах и дали бебето в малкия таз- не можела да каже.. странна работа. Таьи нощ пишках над 10 пъти след тричасова разходка вчера и се надявам да се е смъкнало...
Иначе заради проблемите с кръвотока искат да ме индуцират малко преди термин, та дано дотогава тръгне само. В 38 седмица съм, 2700 е и почвам всички методи за предизвикване или поне разкритие- секс, разходки, чистене,  малинови листа някакви...

# 113
Anesi, в Скопие живея аз. Исках много да раждам в София, но съм със забрана за пътуване още от преди Великден и нямаше как..иначе се бях насочила към Надежда, където си правех всички ФМ. Та тук, освен че има много по-малко специалисти и раждането е два пъти по-скъпо в сравнение със София, но какво да се прави..

Пипи, на мен шийката ми я провериха днес на гинекологичен преглед. Но аз го очаквах и не ме заболя толкова, за разлика от предишната проверка в 31ва седмица, когато имах контракции и ме оставиха 2 дни за наблюдение.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 20:37 от Lemonello

# 114
Как ви проверяват шийка и разкритие- гинекологично ли?

Прегледа е вагинален. Мен ме проверяваха днес на прегледа 2 пъти (не знам защо), като за мен беше доста болезнено. Първия път беше с 2 пръста, втория със спекулум.

# 115
Момичетаааа.. най-накрая и аз мога да пиша, имах забрана от сайта за съжаление 😂😂😂😂 Честито на всички мами, нека да бъдат здрави бебчовците.. 💙❤❤💙!!

Да се отчета, моето секцио е планирано за края на другата седмица в „Майчин дом” при д-р Джеров !!

# 116
Аз си чакам, също предпочитам тук пред фб да пиша.
Как ви проверяват шийка и разкритие- гинекологично ли? Аз бях днес на доплер, но нищо не каза зс тези неща. Питах и дали бебето в малкия таз- не можела да каже.. странна работа. Таьи нощ пишках над 10 пъти след тричасова разходка вчера и се надявам да се е смъкнало...
Иначе заради проблемите с кръвотока искат да ме индуцират малко преди термин, та дано дотогава тръгне само. В 38 седмица съм, 2700 е и почвам всички методи за предизвикване или поне разкритие- секс, разходки, чистене,  малинови листа някакви...
На мен шийка и разкритие ми проверяват с пръсти ,бебето се вижда на ехографа къде е застанало .Ти би трябвало да го усетиш ако е в малкия таз ,аз го усещам като почне да си върти главата , леко болезнено е и малко неприятно .

# 117
Честито и от мен на новите мами!
В 37 г.с. вече много ми тежи. Коремът ми е огромен, краката отекли... Днес на прегледа лекарката каза, че няма признаци за скорошно раждане, а беба тежи 3100. Явно си отглеждам слонче 🐘😃

# 118
Момичета, на 4-5-тия час след секциото взе да ми се повръща. Слагаха ми деган - не помогна. Повърнах синя вода, на някоя случвало ли се е подобно повръщане толкова време след операцията

# 119
Момичета, на 4-5-тия час след секциото взе да ми се повръща. Слагаха ми деган - не помогна. Повърнах синя вода, на някоя случвало ли се е подобно повръщане толкова време след операцията

А какво ти казаха лекарите за повръщането? С каква упойка беше секциото?

Общи условия

Активация на акаунт