ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 243
  • 688
  •   1
Отговори
# 120
Днес в 00:01 след много бързо раждане се появи второто ни детенце момче  в 38г.с. 3200 и 50 см. още не сме решили името 😀 Успех на всички дето чакат 😊

# 121
Днес в 00:01 след много бързо раждане се появи второто ни детенце момче  в 38г.с. 3200 и 50 см. още не сме решили името 😀 Успех на всички дето чакат 😊

Честито, бебче !

# 122

Честито! 💐💐💐
Жив и здрав да е бебока!

# 123
Честито на всички родили. Живи и здрави.
Яренце искам във Facbook групата. Миглена Ефтимова на кирилица. Много благодаря.

Ни вече сме на 12 дни и почнаха колики. Кърма така и не ми дойде . Ще ядв NAN и така. Иначе е много послушен и баткото ми помага и за сега нямя ревност. Дано да я караме така. Забравих да питам доктора. Кога мога да ходя на минерални басейни като съм секцио. Някой знае ли?

# 124
Честито на новите мами ^_^

И аз съм сред чакащите и се надявам да остана така до следващата седмица, за когато ми е планирано секциото. Вчера бях на тонове и решихме да го проверим дали случайно не се е обърнал - е, не, няма как да стане, врата му е омотан и си ме бута с глава в ребрата Simple Smile Иначе ми каза, че може да получа изтичане на води, заради това че е седалищно и ме е разтегнал долу ниско?!?
А на някоя да са й казвали, че трябва да си взима някакъв колан за след секцио или нещо подобно?

# 125
Честито на новите мами ^_^

И аз съм сред чакащите и се надявам да остана така до следващата седмица, за когато ми е планирано секциото. Вчера бях на тонове и решихме да го проверим дали случайно не се е обърнал - е, не, няма как да стане, врата му е омотан и си ме бута с глава в ребрата Simple Smile Иначе ми каза, че може да получа изтичане на води, заради това че е седалищно и ме е разтегнал долу ниско?!?
А на някоя да са й казвали, че трябва да си взима някакъв колан за след секцио или нещо подобно?

Не на мен нищо подобно не са ми казвали. Само казаха, че не трябва да имам лак на ноктите и днес или утре ще ходя да ми го махнат..

# 126
  • София
Честито на новите мами Simple Smile да са ви живи и здрави бебчетата и бързо възстановяване на вас!

Имам въпрос към момичетата, които носят очила - случайно на някоя от вас да са изтъкнали това като проблем за нормално раждане? Аз при консултацията ми с анестезиолог питах и той ми каза, че няма проблем, само не трябва да съм с лещи. Но съм чела, че някои ги пращат на преглед с офтамолог, за да им измерят налягането. Понеже съм с голям диоптер и не съм го обсъждала с АГ и сега се чудя дали 5 дена преди термин въобще да повдигна въпроса.

# 127
Честито на новите мами Simple Smile да са ви живи и здрави бебчетата и бързо възстановяване на вас!

Имам въпрос към момичетата, които носят очила - случайно на някоя от вас да са изтъкнали това като проблем за нормално раждане? Аз при консултацията ми с анестезиолог питах и той ми каза, че няма проблем, само не трябва да съм с лещи. Но съм чела, че някои ги пращат на преглед с офтамолог, за да им измерят налягането. Понеже съм с голям диоптер и не съм го обсъждала с АГ и сега се чудя дали 5 дена преди термин въобще да повдигна въпроса.

Аз нося очила и имам висок диоптер. Лично си поисках направление от личната ми и отидох на преглед. Препоръчително е да се мине на такъв преглед както се казва за всеки случай. При мен въпреки диоптера не се налага секцио Simple Smile

# 128
Честито щастие! Да ви е жив и здрав и да расте с много късмет! Gift Heart

# 129

Аз носех очила, бях с висок диоптър и астигматизъм, но преди две година ми направиха лазерна корекция. Консултирах се и бях на преглед при докторката дето ми прави операцията и се установи, че имам оперколум и при напън може да има отлепяне на зеницата. След това бях на още един преглед при друг доктор и той същото каза...

# 130
  • Пловдив/София
При стандартен диоптер, без други проблеми, рядко има риск. Но преглед не пречи да се направи.
Предната бременност правих, сега не...Така и не записах час, а и е доста неприятно, разширяват зеници и т.н. Според АГтата едва ли може да има проблем, а и трудно бих се навила на секцио само заради това.
Препоръчително е да се напъва със затворени очи съм чувала, важи за всички.

# 131
При стандартен диоптер, без други проблеми, рядко има риск. Но преглед не пречи да се направи.
Предната бременност правих, сега не...Така и не записах час, а и е доста неприятно, разширяват зеници и т.н. Според АГтата едва ли може да има проблем, а и трудно бих се навила на секцио само заради това.
Препоръчително е да се напъва със затворени очи съм чувала, важи за всички.
Задължително се затварят очите при напъните! Аз се чудех защо, но моето раждане доста се проточи(8-часово раждане с индукция) и за същинските напъни имах чувството, че ще ми изскочат не очите, ами цялото лице. А и като са затворени с избягва риска от кръвоизливи не само в очите, но и по лицето.

# 132
Аз също съм с късогледство и астигматизъм, но тъй като ще съм секцио си планирах да си отида на операцията с лещите..анестезиологът нито ме е питал дали имам диоптър, нито дали нося лещи, нито нищо. Това с лещите по каква причина би било? Искам да си гледам пък, не искам да съм като къртица....

# 133
Кои от Вас щяха да бъдат другата седмица в Майчин дом? Моето секцио е за края на седмицата и мисля да бъда на 7ми етаж ...

# 134
  • София
Минах на тонове и консултация и АГ ме изпревари даже за въпроса - сега ще ходя на консултация при очен лекар за становище. Дано да няма проблем за нормално раждане, нямам операции, но съм с късогледство и диоптер -4. Стискайте ми палци в последния момент да няма промяна на плановете Sad

Общи условия

Активация на акаунт