Провалих си живота

• 8 452
  • 192
  •   1
Отговори
# 15
Ориентирай се към друга специалност с химия и биология. Кандидатствай още тази година.Като започнеш работа е по-трудно. Непривично е за съвсем млад човек да работи по 8 часа и да учи след това, вие не сте свикнали на такива натоварвания и е възможно догодина пак да се провалиш.
Изкарай колеж, после пак можеш да пробваш медицина, ако толкова те влече.

# 16
  • Агент под прикритие
Здравейте, мами и не само, момиче на 18 съм и моля за съвет. Тази година кандидатствах медицина, но на единия изпит имам 2, тоест няма как да ме приемат.. Ходех на уроци, готвех се, но.. Мислех, да се готвя 1 година още и догодина да опитам пак с медицината, но майка ми казва да се откажа. Нямало смисъл и т.н. Казвам и, поне да опитам, тя е категорична, че няма да се справя и да забравя за медицината. Не ми говори вече седмица, даже не ме поглежда. Казва ми да започвам да си търся работа и това е. Объркана съм и не знам какво да правя.. Провалих ли си живота, едва на 18 съм.. Не мога да кандидатствам друго, защото по всичко друго имам 4ки а само по химия и биология ( които ми трябват за медицина) имам 6. Дипломата ми е ниска-4ка.. Не знам какво да правя с живота си, чувствам се като провал, нямам към кой да се обърна, да споделя, не спирам да плача и не излизам от стаята си тези дни.. Моля ви помогнете ми, мили хора Sad
Навремето майка ми щеше да получи удар, когато разбра, че съм подал документ на всички други места, само не и там където ТЯ искаше. Е, преживя го, и твоята няма да е много по-различен случай (ако случая е такъв).
Водещото за това какво ще учиш би трябвало да е това, което те влече и ти харесва, не това, което някой друг настоява, че трябва да е !!! Сигурен съм, че не само медицината е това, с което би могла да се занимаваш, има още много други професии. Сама трябва да си прецениш какво усилие би било да се захванеш с нещо и дали ще ти е по силите.
Успех!

P.S. 18 години ?!? За какъв провал говориш?

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 13:13 от AgentProvocateur

# 17
Аз кандидатствах медицина като завърших и ме приеха,но така и не се записах.Ако можехме да си разменим местата,супер щеше да е.Но не можем,затова стягай се,огледай други специалности,кандидатствай.Ако те приемат супер.Ако не,работиш и се подготвяш за догодина.Не драматизирай толкова,светът не е свършил.Обаче дипломата ти е много ниска,трябва да си съобразиш и това.Мисля,че може да се явиш на някакви изпити ,за да си повишиш оценките в дипломата?Проучи го това.

# 18
  • София
Не си се провалила, случва се на изпит.
Но заради дипломата аз съм ЗА медицински колеж.
Има хубави, търсени специалности там.
Или за нещо друго с химия и биология.
Ако не започнеш да учиш от есента аз също бих те изпратила на работа.
Няма да попречи на подготовката за догодина.

# 19
Противно на повечето мнения, ще ти кажа, че дали ставаш или не за медицина, никой тук няма капацитета да ти го рекне и да е сто процента вярно и съотносимо към теб.
Майка ти е разочарована, че нещата не се нареждат както в мечтите й и реакциите не са особено зрели, но свиквай, без да го приемаш твърде навътре. Порасналите хора не са в мнозинството си зрели и умни и във всяка изненадваща ситуация да успяват да дават най-доброто от себе си. Обикновено показват най-неугледните си характерови особености и акъл.
За работа, да, трябва да си потърсиш, но успоредно с това, ако имаш желание за развитие, учи и кандидатствай отново.
На 18 човек не си е прецакал живота с една двойка на изпит. Всички пътища са пред теб, но се искат и усилия.
Успех!

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 09:03 от luna

# 20
Поработи година-две, сама ще усетиш в коя посока те влече живота.

Колкото до това, че си била слаба ученичка в гимназията и затова си нямала да се справиш с висшето - пълни глупости. Аз също не бях добър гимназист, но пък като студент (инженер) бях първенец на випуска. Решиш ли, с какво искаш да се занимаваш нищо няма да те спре, дори това да включва година за да поработиш друго, докато узрееш интелектуално и придобиеш житейски опит, защото си млада.

# 21
Откъде си? В Бургас откриха медицински факултет, в университет "Проф. д-р Асен Златаров", преди няколко дни стартира приемът на документи, ако не греша. И таксите не са високи, а университетът има и общежитие. Защо не опиташ, може пък да успееш. При мен нещата никога не се получават от първия път, понякога е нужен втори и трети, но не бива човек да се отчайва още при първата трудност.
От Бургас съм. Няма как да стане там, защото съм се готвила само за Варна, а в Бургас изпитите са други. Sad

# 22
За мен е странно двойка на изпит, за който времето за подготовка е било неограничено и материала е дъвкан през годините. Повече няма да пиша, че може и да прозвучи грубо.
Ако интересите на авторката са твърдо в посока здраве, в медицинските колежи има приятни специалности.

И кога минаха редовните изпити по биология и химия?
Този график гледам http://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 09:25 от Блу

# 23
За мен е странно двойка на изпит, за който времето за подготовка е било неограничено и материала е дъвкан през годините. Повече няма да пиша, че може и да прозвучи грубо.
Ако интересите на авторката са твърдо в посока здраве, в медицинските колежи има приятни специалности.

И кога минаха редовните изпити по биология и химия?
Този график гледам http://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1

Само по биология мина, по химия е на 8ми, но не мога да се явявам с двойката от биологията. Времето ми за подготовка не беше неограничено.. Започнах подготовката малко по-късно и дори не остана време да науча целия материал.

# 24
Нищо не си провалила, имаш ЗЛАТНА възможност да разбереш какво наистина искаш. За тази една година можеш толкова много неща да свършиш, че ти е бедна фантазията. Можеш да работиш - тук или в чужбина, да изкараш курсове, които да ти влязат в професионална или лична употреба, да пообиколиш малко "свят", да видиш нещата не от ъгъла на ученическата скамейка, а от позицията на работещ и независим млад човек!

Призовавам не само теб, но и всички, неприети медицина, които мислят да се пробват отново догодина - станете санитари или болногледачи в някоя голяма многопрофилна болница. Обяснявам защо - много голям процент от кандидатстващите и записващи медицина живеят в розовия мехур на медицинските сериали, с които са облъчвани през годините. "Ежедневието" и "професионалните отговорности" на лекарите в медицинските сериали нямат нищо общо с действителността, хеле пък в България! Отидете на място и вижте, доброволствайте ако щете, бъдете в екшъна за няколко месеца дори. Много, ама много важно е да имате и досег с пациенти! Изкарайте така 1 година и ако реалността не ви откаже, кандидатствайте смело отново!

Мисли извън кутията, момиче! Дерзай! Само от теб зависи как ще си подредиш нещата занапред. Тази една година може да ти бъде изключително ползотворна и в същото време абсолютна загуба на време и всичко зависи от това какви действия ще предприемеш през нея. Успех!

# 25
Медицината не е за теб. Жалко за теб, че не си се преценила. Намери си друго професионално предизвикателство и се пробвай там.

# 26
  • София
Редовната кандидатстудентска сесия на МУ върви точно в момента. Пързаляш ли ни, или те домързя да отидеш на редовните изпити? Само на едно място ли кандидатства?

# 27
  • София
Ти сигурна ли си, че ИСКАШ медицина или го правиш заради оценката и заради майка си?
Успокой се, помисли си какво наистина искаш и се подготви и кандидатствай.

# 28
Ти сигурна ли си, че ИСКАШ медицина или го правиш заради оценката и заради майка си?
Успокой се, помисли си какво наистина искаш и се подготви и кандидатствай.
Вече го правя заради оценката, само по химия и биология съм със 6-ци. И да искам друго не мога да кандидатствам, с тези 4ки.. :/

# 29
Редовната кандидатстудентска сесия на МУ върви точно в момента. Пързаляш ли ни, или те домързя да отидеш на редовните изпити? Само на едно място ли кандидатства?
Никой не пързалям, редовния по биология мина. Там изкарах 2. Кандидатствах и в Пловдив, но през малкото време, което имах се готвех само за Варна, а в Пловдив изпитите са други. Ясно ми е какъв ще ми е резултата и там.

Общи условия

Активация на акаунт