"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 32 649
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Що за глупости пишеш?Изобщо знаеш ли какво е овулация и кога настъпва?Или си мислиш,че един път секс и хоп бебето готово?
Разбира се, че знам, коя жена не знае, но винаги има вероятност от забременяване, дори и адски минимална, и в менструация можеш да забременееш...

няма такова нещо. ето, прочети тази статия, за да разбереш как става забременяването и кога е възможно.

http://www.zachatie.org/bibliotekata/reproduktziya-pri-choveka/7 … D0%B5%D0%BA%D0%B0

# 106
  • Велико Търново
Аз съм имала такива симптоми, всеки път преди държавен изпит! Беше ужасно!

# 107
Не знам тали е за тук, но преди да отида на лекар ще споделя. Може пък някой да се е сблъсквал с подобни неща и ще дъм много благодарна за мнение. Те типично за моят МЦ е че ми дойде с 1 ден закъснение, ако може да се каже закъсневие на 32-ри ден, което никога не се е случвало. Близо 3 седмици се чувствам много зле, ама много. Световъртеж, гадене, отпадналост, наспивам се бързо, (което също не е типично, предвид че обичам да спя по много). Вечер хапвам, а сутрин се будя зверски гладна и ако не ям имам чувството че ще припадна. МЦ е оскъден. Подут корем.. често опиниране, рядко щастие (както се казва) почти постоянно, подут корем, болезнени гърди. Дали е нещо от времето не знам, но ме притеснява това че ми дойде на 32-ри ден за 3 дни, оскъдно. Опити за дете от Януари. Благодаря

# 108

П.С. Най-добрата ми приятелка забременя от първия опит със съпруга си, 100% е сигурна защото след акта е бил извън страната. Всичко е възможно.
Не е невъзможно забременяване от 1 опит. Невъзможно е останалото, което описваш.

# 109
  • София
queenoflove
Големината на яйцеклетката е около 130микрона, а сперматозоида е  55-60 (със все опашките)
Няма как нещо което не се вижда с просто око да причини каквито и да е усещания.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 09:56 от Nandin

# 110
queenoflove не си луда, ненормална, необразована или каквато там искат да те изкарат. Напълно нормално е да се чувстваш различно. Сега цялото ти същество очаква и търси признаци на промяна. Аз също се чувствах различно след първия ни опит. Забременях след година и нещо, но това е руг въпрос. Реално съзнанието ти търси симптоми и дори е способно да ги създава. Но това не са симптоми говорещи за зачеване. Има жени които до втория месец нямат никакви признаци освен спрелия цикъл, други пък прокървяват при имплантацията. Истинските признаци започват след имплантацията, когато хормоните започват да се променят. Тялото реагира по различен начин. При мен например беше неотминаваща болка в зърната, при други има умора, свръх обоняние, световъртеж, гадене. Но най-често признаците са абсолютно същите като при наближаваща менструация. Та като съвет от мен - наслаждавай се на времето което прекарвате в опити. Не превръщай тези моменти в график по задължение и в мания за тестове на десетия ден от секса.

# 111
Възможно е част от симптомите да се дължат на О.

# 112
Да, напълно възможно.

# 113
Аз не кавам, че съм бременна, не е възможно толкова рано, а че усещам, че се случва нещо там долу и не изключвам и това да е бъдеща бременност.
Самата аз не знам кога съм в овулация, цял живот съм с нередовна менстуация. Януари ми дойде на 16, февруари на 23, март на 26, април на 29, май на 30 и след това юли на 2, извинявам се не било на 30 юни... подвела съм се по празната графа на юни на календара.

Имаш дълъг цикъл, което значи че овулацията ти настъпва късно, т.е. при последна менструация на 2.07, все още не си имала овулация, камо ли да си забременяла. Можеш горе долу да изчислиш кога да очакваш овулация, защото тя настъпва между 12 и 16 дни преди следващата менструация, защото такава е нормалната дължина на лутеалната фаза. Ако вземем предвид последния ти цикъл, който е бил 33 дни, това означава, че тогава овулацията е била някъде между 17ти и 21ви ден, т.е. това е късна овулация. Не е нужно от първия месец да се вманиачаваш и да следиш овулацията, но е добре да знаеш горе долу в кой период да я очакваш за да зачестите тогава контактите.

Относно симптомите на бременност, не е като по филмите. Grinning Първите симптоми се появяват около закъснението, но те са като при предстояща менструация и, особено при първа бременност, трудно могат да се различат. Гадене, умора и други неразположения се появяват по-късно(ако изобщо ги има). Общо взето, заради гледане на филми и разни градски легенди, повечето си внушавате симптоми, които не са характерни за ранна бременност, или които изобщо ги няма през бременността. Типично за начало на опитите е да си внушаваш разни признаци на бременност.

Съжалявам, че ще те разочаровам, но засега не си бременна, защото още не си имала овулация. Правете редовен секс, но през това време те съветвам да прочетеш повече за женския МЦ и ще ти се изяснят много неща.

# 114
Ето днес имам усещане, че съм в овулация, не знам дали и при вас е така, но има 2 дни в месеца в които се овлажнявам доста без да има причина и днес е така. Преди 2 години точно в този период стана така, че съвпадна с часа ми при гинеколог и ме прегледаха и казаха, че съм в овулация. Реално погледнато не би трябвало да е сега, а най-вероятно е. Понякога организмът е мистерия...

# 115
  • София
Ето днес имам усещане, че съм в овулация, не знам дали и при вас е така, но има 2 дни в месеца в които се овлажнявам доста без да има причина и днес е така. Преди 2 години точно в този период стана така, че съвпадна с часа ми при гинеколог и ме прегледаха и казаха, че съм в овулация. Реално погледнато не би трябвало да е сега, а най-вероятно е. Понякога организмът е мистерия...
Няма мистерия. Овлажняването е от покачващите се естрогени, а овулацият настъпва 2-3 дни след това.

# 116
За овулацията съм съгласна, че се усеща.

# 117
Здравейте,имам един въпрос...може ли о да настъпи на 7 8 9 ден от цикъла от вчера имам едно прозрачно течение болки като преди цикъл напрежение в кръста подувава ми се кореми и всичко това идва за мин и после минава така е от вчера и ми се прави с..к😁 бт е ниска още 36.3 36.4

# 118
Здравейте,имам един въпрос...може ли о да настъпи на 7 8 9 ден от цикъла от вчера имам едно прозрачно течение болки като преди цикъл напрежение в кръста подувава ми се кореми и всичко това идва за мин и после минава така е от вчера и ми се прави с..к😁 бт е ниска още 36.3 36.4

Може Simple Smile

# 119
По-скоро след 2-3 дни ще е, след като свърши течението и температурата се покачи, но ако спазвате график, може от сега да започнете.

Общи условия

Активация на акаунт