"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 32 344
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Болезнени гърди има и по време и след овулация защо аз не знам.Факт е,че аз имах болезнени гърди предният цикъл а бременност нямаше и този в който забременях.Болката при първият утихна два дни след настъпване на менструацията а във вторият ме държа 3 месеца.През другото време нямам такива аномалии дори ПМС липсват,нечуствително добиче съм.😆😆

# 496
  • Варна
Болезнени гърди има и по време и след овулация защо аз не знам.
Заради прогестерона, който така или иначе се увеличава във втората половина на цикъла независимо има ли оплождане или не.

# 497
Привет и от мен, прекрасни момичета!
Исках да споделя с вас това-онова за да ме ориентирате в някои изчисления. Тъй като М цикъл не ми е редовен - за изминалата година само веднъж ми е бил на 28 дни, по принцип варира между 30-36...та 2 пъти за изминалата година е стигал и до 45 дни. Малко се чудя относно овулацията и се канех да си взема лентички да я засичам. Изминалия месец Юли получих  за кратко цистит. След като премина след антибиотик започнахме с опитите за бебе, но някъде 8 дни преди М цикъл. Съответно ми дойде на 29 Юли (Юни и Юли цикъла е към 35 дневен), по принцип ми трае около 6 дни  и на последния ден когато вече почти няма нищо си продлжихме с опитите. Днес е ден 14 от М цикъл и от вчера имам болки в кръста, които по принцип получвам винаги само по време на менструация и също така в слабините като предмеснтруални. По всяка вероятност навлизам в овулация, тъй като днес имам и леко бяло течение. Чудя се дали да не пропусна този месец лентичките, понеже е първия месец от бебе правенето и не искам да се филмирам и вглъбявам, но нещо не очаквах такива симптоми по това време и мислех, че овулация ще настъпи малко по-напред заради нередовния цикъл, защото друг път при овулация ми се подува само корема и ме болят гърдите, докато сега нямам такива неразположения, а по-скоро все едно ще ми идва.
Ще ми препоръчате ли все пак да взема лентички или да си карам този месец без тях, предвид симптомите и горе написаните данни?
Благодаря ви и пожелавам на всички чудото да се случи възможно най-скоро!
Според мен овулацията ти ще е след няколко дни. По принцип цервикалната слуз предхожда овулацията. Аз бих си живяла живота и бих си правила кефа, не е нужно да се вманиачаваш от сега, освен ако времето не ви притиска.
Също така е време да отидеш при АГ да си пуснеш профилактични изследвания и да видите защо цикълът ти е толкова нередовен. Време е и да започнеш да пиеш фолиева киселина.

# 498
    Болезнени гърди има и по време и след овулация защо аз не знам.
    Заради прогестерона, който така или иначе се увеличава във втората половина на цикъла независимо има ли оплождане или не.
    Да аз не съм се уточнила знам,че е защото се повишава прогестерона,но не знам защо така избирарелно при мен де не е всеки месец.

# 499
    Нашите организми не са машини, така че не може да се очаква всичко да е еднакво всеки месец. Понякога нямам никакви болки в гърдите преди М, друг път още след овулацията започват страшно да ме болят. Няма смисъл от такова вторачване във всяко нещо.

# 500
    Нашите организми не са машини, така че не може да се очаква всичко да е еднакво всеки месец. Понякога нямам никакви болки в гърдите преди М, друг път още след овулацията започват страшно да ме болят. Няма смисъл от такова вторачване във всяко нещо.
    +1 всеки месец е различно. Понякога поредни месеци може да е еднакво, но после се променят симптомите. Да не говорим, че преди да започна да се вглеждам и обръщам внимание имах само силни менструални болки. После забелязах/появиха се и цервикална слуз, болки в гърдите и закономерности в настроения. Който търси, намира.

# 501
    Здравейте,
    Спешно се нуждая от личен телефон на доктор Петранка Димитрова.
    Беше ми го дала, но не го нося със себе си, а съм в чужбина.
    Ще съм изключително благодарна, ако някой ми го даде!

# 502
    Здравейте мами и бъдещи мами от 2 месеца правим опити за бебче... И имам следния въпрос кога трябва да се почне приема на фолиева киселина?

# 503
    Здравейте мами и бъдещи мами от 2 месеца правим опити за бебче... И имам следния въпрос кога трябва да се почне приема на фолиева киселина?
    От моментът, в който решите да правите опити.

# 504
    • Бургас
    Хубаво е даже и малко преди това.

# 505
    Лекарите съветват фолиева киселина да се пие поне 2-3 месеца преди забременяване. Hands V

# 506
    Здравейте. Нова съм и се извинявам предварително ако въпросът ми не е за тук. Та.. С мъжа ми правим опити за бебе и засега все неуспешни. Трябваше да ми дойде днес, но всъщност от вчера имам едно розово-кафяво течение, съвсем слабо, а днес почти вече нямам нищо. Нямам болки както обикновено, само гърдите ме болят и ми прилошава от време на време. Може би е рано за тест, но си направих. Резултатът обаче не ми е ясен изобщо. Контролната лента си е ярко червена, а другата линия, която излезе някъде около 4-тата минута, е съвсем леко оцветена, едва забележима. Бях подложена на прекалено голям стрес този месец и се чудя дали всичко това, което ми се случва и като усещания не е от напрежението. Така или иначе, ако не ми текне нормално, ще направя още един тест, ще ида и на лекар, но ви моля, ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно, да ми отговори.

# 507
    • Dope Reach
    Изглежда е положителен, тихичко честито! Simple Smile

# 508
    Честито положителен е и моя беше така

# 509
    • Варна
    Gers,
    тестът е много положителен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт