"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 32 237
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • София
[video][/video]
А ако отида в Пирогов или не е ок тая идея.
В АГ болниците имат спешен кабинет. Бившата Тина Киркова, Майчин дом, Шейново.
Ако кървиш няма да те върнат. А и който и да те прегледа ако има кървене ще види от къде е.

Искат 70 лв.в Шейново..не им дадох вчера.Ще пробвам в София Мед
Е ти ако не може да дадеш 70лв. за един преглед, как смяташ да го гледаш това бебе /ако има такова изобщо, защото силно се съмнявам след цял месец кървене да се е задържало нещо/. На предния преглед как точно те прегледаха, изследвания пуснаха ли ти, поне ЧХГ??? Много безотговорно постъпваш със здравето си. Съветът ми е днес да бягаш на спешен и да обясиш на лекаря как цял месец кървиш. За този месец поне 1-2 кръвни можеше да пуснеш.

# 646
Също съм на мнение да пусне ЧХГ.  Едно днес и друго в понеделник ще покаже дали расте и дали има жив ембрион някъде.
       Някъде по-назад в темата бях написала че след положителен тест и настъпило кървене/менструация след това , е важно да се провери дали нивата на ЧХГ-то падат, за да е сигурно че няма растящ ембрион някъде по тръбите. Ама и ЧХГ-то пари струва  Thinking

# 647
Чхг не е пускано, а кървенето сама казва, че е от около месец вече- черта на теста все още има, а в матката нямало нищо като е ходила на преглед. Като нищо да е извънматочна и ако изчака още малко ще я приемат и оперират по спешност. Няма да се налага да плаща за операция, ама дано да не е късно.

# 648
  • София
Кристина, прегледа в Майчин дом струва 45лв, ако не си спешен случай. За тези пари не си заслужава да рискуваш здравето си!

# 649
Момичета моля за мнение. 2 ден закъснение и два положетелни теста с бледи черти и сутринта розово зацяпване. Гърдите спряха да ме болят също. Какво да правя, още сигурно е рано за ехограф, не знам дали вече не си е отишло или мога да направя нещо, за да го задържа ако не  е късно. Ако пусна ЧХГ ще стане чак в понеделник, трябва да ходя до София, за да ми излезе днес.
Обърни се към гинеколог. Толкова рано обикновенно оставят организма сам да реши дали е качествено. Ако нещо не му е наред, организма го изхвърля. Нарича се биохимична.
Напълно възможно е да се задържи. Много бременности започват с кървене. По принцип може да има много причини за самото кървене, но трябва да погледне доктор. Тук няма как да се каже еднозначно какво се случва. Може да е от съвсем простичка причина до нещо, което застрашава бременноста. Вземай мерки и бягай на спешен. Едно ЧХГ ще докаже само, че има наличие на бременност, но ссмо толкова. При второ ЧХГ може да се правят някакви изводи, а отнемат време. За първо време доктор да погледне какво се случва

# 650

Ходих в Пирогов.Увеличен ми е левия яйчник..който и ме болеше..чакам резултата..и пак да отида да му го покажа..Но май не са ми направили за бременост..друго пише..

# 651
Това е тестът за бременност, но още не е излязъл. Изчакай малко. Не ти ли казаха кога ще е готов?
Какво друго казаха за яйчника?

# 652
  • София
да знаеш, че в Рамус се бавят много.... два пъти пускам и го чакам след 20ч

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 22:14 от shantall

# 653
Здравей те  много  Моля за съвет  и според  вас дали съм бремена при теста  уринарни  положителни  днес бях на лекар при 6 дни закъснение  вече  и нищо  не  се видия на прегледа с вагинален  ехограф моля ви споделете вашето  мнение  благодаря  ви предварително

# 654
Здравей те  много  Моля за съвет  и според  вас дали съм бремена при теста  уринарни  положителни  днес бях на лекар при 6 дни закъснение  вече  и нищо  не  се видия на прегледа с вагинален  ехограф моля ви споделете вашето  мнение  благодаря  ви предварително
Рано е да се види. Иди в края на другата седмица пак, като тогава ще има, евентуално плоден сак, но пък ще питаш защо няма пулс 😁.
За пулс - след 7 г.с., за по-сигурно.

# 655
  • София
Бременна си, на е-ф се вижда след 10 дена закънение, може и малко по-късно. Не знам защо изобщо те е гледал само с 6 дена закъснение, вероятно за да види дали не е било ранна О или да ти угоди. За пиши си час за ден, който ще ти се пада 15-16 закъснене, по-рано ако няма проблем /силни болки, кървене/ няма смисъл. И четито!

# 656
  • София

аз съм с 3 пикливи положителни и два кръвни, и все още леко кървя, нищо не се вижда на ехограф все още. Пусни си бета чхг, контрола след 48 часа, когато стойността му стане над 1000 трябва да се визуализира.

# 657
  • Пловдив
Какъв е смисълът светулка да пуска кръвен?

# 658
  • София

аз съм с 3 пикливи положителни и два кръвни, и все още леко кървя, нищо не се вижда на ехограф все още. Пусни си бета чхг, контрола след 48 часа, когато стойността му стане над 1000 трябва да се визуализира.
Не е вярно това, не подвеждай момичето. Стойността ЧХГ-то няма връзка с това дали ще се види или не. При всяка хормон се вдига до различни нива, при иначе едни и същи дни закъснение. А и тя няма нужда от кръвен при закъснение и  3 + теста?!?! За какво й е да се боде и мъкне по лаборатории излишно?

# 659
Ако е до час..два трябва да отида пак в Пирогов и да ми изпишв нещо за яйчника..а ако съм бременна не знам

Общи условия

Активация на акаунт