Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 991
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 765
Тя ли изтри поста за излизането? Намирам го за меко казано детинско, ако е тя.
Силен характер, който не седи зад думите си, а пише и трие, само защото коментарите не са очакваните или поредното доказателство, че детето е злодей не се приема.

# 766
  • Варна
Птица, връзваш се една идея повече от нормалното. По-кротко го карай, авторката е стабилна и непукист, няма да й накривиш на шапката, само ще се ядосваш ти.

# 767
  • Насред хаоса
Буквално са помогнали да се утвърди и изгради един малък деспот, ама като по учебник. Когато детското его е оставено да се разтегне до тирания без абсолютно никакъв отпор. И понеже тази възраст е премината, а точно тогава се създават базовите граници за норма, добро/лошо, позволено/забранено, правилно/неправилно, а при това дете вече има изградена негова си морална система, съм дълбоко скептична, че ще може да се промени. Даже по-скоро мисля, че е невъзможно. Но може да се поработи поне да спазва границите на другите или поне да се съобразява частично с тях и над самоконтрола му.
Абсолютно.
С това отношение от страна на авторката и непрекъснатото "АЗ, АЗ, АЗ, АЗ не търпя това, АЗ не търпя онова, не понасям панаири, не съм облужващ персонал, АЗ го отделих в друга стая, АЗ..." и аз да съм на детето и аз ще я правя дива и щастлива.
И със собственото си дете ако се отнася като към куче, което трябва да бъде дресирано така че да не й пречи и да не й нарушава комфорта и то ще се бунтува...
Докато не проумее какъв е проблема, никога няма да го реши.
Авторката сама по себе си проблем няма. Освен че е единствената, която се е заела да се занимава с това дете и да поправя грешките, описани от Базила по-горе, понеже родителите му вятър ги вее на бял кон. А тя не е и длъжна. Така че, като иска, детето да продължава "да я прави дива и щастлива", пък като го зареже и тя, тогава да усети какво е да нямаш никого. Ще вика на възрастен "румсървиз", как не. Такъв румсървиз ще види, ако е към мен това, че няма и да си помисли втори път да пробва. И мое дете да е, няма значение - при такова поведение се действа на момента. И, понеже знам какво ще последва - не, дори не намеквам за бой и насилие.
Много честа практика е да се нарочи набързо следващата жена в живота на таткото като източник на всички проблеми, а на кусурите и характерът на детето да се пренебрегват. И нежеланието на самия татко да си погледне детето, да се стегне и да оправи проблемите, като иска нов живот с друг човек.

# 768

HighSpeed, ядосвам се заради детето, за него ми е болно. Авторката въобще не ме интересува. С нейното характерче, тя си е попаднала на точното място и точните хора! Като дупе и гащи са си паснали. С простотиите, магиите, гонениците, изхвърлянето на багажа, плюенето и всичко останало...

# 769
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.
Това не прави една жена добра майка непременно.

# 770
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.
Разбира се, просто така я усещам аз.

# 771
Разбира се, просто така я усещам аз.
Разбира се, всеки има различни усещания.
На мен лично не ми харесва тона на авторката, може и да не е такъв човек в реалността, но начинът по който пише, на мен не ми е приятен. Знам ли, аз разсъждавам и от позицията на майка, която също няма много време за себе си, за излизания (които НЕ ми липсват), но не бих се изразила, че детето прави сцени, трябвало да остава само, да яде само, знам ли, неприятно ми е. Така ги виждам аз нещата, не обвързам никого с моето мнение.
Нека поне да каже на кого оставят детето, докато те си ходят на date night.

# 772
Имаше няколко последователни поста, които бяха модерирани.

Изобщо не ме интересува какво иска, дете вечер след 9 работа по заведенията няма. Утре може и кола да поиска да шофира, нищо, че няма книжка. Да се мисли за голям колкото си ще, но фактически не е така и определено няма да се защитавам тук за това, че под моя покрив детето е дете и ще се държи като такова. Ще си гледа детския живот - училището, спорта, извънкласните, ще играе навън с децата, ще се храни и спи под режим. Ако някой иска да бъде отглеждан по различен начин, лошо няма,  може да го вземе и да го гледа за постоянно.

Да, Алина, АЗ, МОЯТ ПОКРИВ и т.н. Пиша за себе си, моята гледна точка, какво съм правила, какво мисля. Това не е сапунена опера, да рева и прочее. Излагам казус, излагам го сухо, представа си нямате какво представлявам наживо, фантазирате си и изопачавате брутално какво съм написала, само и само да изляза аз проблемът в цялата работа. Ми сори, ама не съм.

Колкото до мое дете, много пък знаете каква ще съм 🤣🤣🤣. Излагате се, хора. Като "ревна" от мое дете, тогава, на бебе в проект не се упражнявайте да прогнозирате.

# 773
Ок, разбрахме, че си разпределите кой къде ще стои, какво ще прави. Кажи кой гледа детето като сте на кръчмата.

# 774
Много грозно впечетление правиш с умишленото прескачане на въпросите. 100 пъти те питаха при кого остава детето когато излизате. Ясно е, че не отговаряш умишлено ама може да метнеш една лъжа от сорта на, че е оставян при близки, при приятели и тн.

# 775
Авторката така и не отговори при кого е детето когато те излизат.

Тя авторката не отговаря на смислени въпроси, които биха помогнали в решаването на казуса. Единствено повтаря колко е перфектна и как всички трябва да й козируват и отговаря на въпроси, свързани с роднините на детето - майката, бившия затворник и свекърите. Тъй като целта на темата е да ги оплюем и да й признаем на нея колко голяма работа е. Пък хич не си дава сметка, че ако беше така изобщо нямаше да се забърка с подобни хора...

Дасклака, разбрахме всички, че въобще не те интересува какво иска детето, това е ясно от първите постове. Не се чуди тогава защо те прави на луда калинка и ще продължава. Както виждаш и родителите му грам не ги интересува какво искаш ТИ и си правят планове зад гърба ти (както сама казваш). На теб не ти е кеф от това и пускаш тема след тема. Ами така и на детето не му е кеф от твоито държание и намира начин да ти го върне. И ще продължава.

# 776
Дете на 9г. няма място в кръчмите. ОК. Има достатъчно приятни заведения,в които можете да седнете, вечеряте, общувате, сближавате, създавате спомени. Детето не е животно, все пак.
Дете на 9г няма място само в къщи. В никоя страна.

# 777
Отговорила бях, изглежда беше в модерираните постове.

Не е бил оставян сам, но въпреки всичко имаше циркове всеки път.

# 778
Отговорила бях, изглежда беше в модерираните постове.

Не е бил оставян сам, но въпреки всичко имаше циркове всеки път.
Това разбрахме. Но при кого е стоял.

# 779
Обаче според мен, като попрочетох назад, авторката от справяне с всичко е придобила маниер да изисква и командва, без да се постарае грам да убеди някого в правотата си. Не я обвинявам, но доста ми прилича на баща ми
Скрит текст:
- той обича да командори и въпреки че впоследствие се оказва прав, липсата на съпричастност и емпатия ли, не зная какво точно, може да откаже човек да го слуша. Грижлив е, но някак го възприема като задача за изпълнение, а пази Боже да заговориш как се чувстваш...
[/quote]
Обърках цитата.
Като цяло съм съгласна, Куку.

Добре, да приемем, че животът я е очукал и научил на този маниер.
Само че, нормалният човек се усеща и коригира, особено като му се каже от друг.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 12:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт