Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 859
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 205
Не съм съгласна. Има подфорум за самотни родители и за деца с увреждания, чисто практически съвети можеше да получиш там, от хора в подобна ситуация
Ти пусна темата в световноизвестния подфорум за сеир и локуми...два пъти...и нарочно го разпалваш...Wink

# 2 206
Локуми, Локуми..
Най-масовият съвет, Даскалке, не беше да се разведеш, ама.. четеш само това, което ти изнася май

# 2 207
Искате единствено и само да изпратите детето при майката, при положение че нямате думата за това.

E как да няма думата?
След като тя осигурява парите в къщи и мъжа работи в нейната фирма - тя командва парада. На нейно място отдавна да съм командировала детето при бабите. За издръжката са отговорни родителите, не новата жена. Но след като парите са в нея - тя ще избере кой да живее с нея.
И няма не искам тук.

# 2 208
  • София
Пак ли прехвърляш вината на другите, че темата е станала боза?
Стига вече, погледни се най- сетне в огледалото за миг.

# 2 209
Даскалка, аз също съм пускала тема отностно бившата приятелка на мъжа ми и детето им, но 90% също бяха негативни коментари, както във ВСИЧКИ подобно теми пускани тук (смея да твърдя, че съм изчела всичко което съм намерила във форума по тези казуси) , разбрах и причината - повечето момичета тук са от другата страна на “барикадата”, те са разведени с деца и прехвърлят личния си опит от техните връзки и раздели, винаги смятат, че не казваш цялата истина, че очерняш бившата нарочно и прочие. За съжаление едва около 10% от потребителите реално се опитват да помогнат с адекватен съвет.

# 2 210
Искате единствено и само да изпратите детето при майката, при положение че нямате думата за това.

E как да няма думата?
След като тя осигурява парите в къщи и мъжа работи в нейната фирма - тя командва парада. На нейно място отдавна да съм командировала детето при бабите. За издръжката са отговорни родителите, не новата жена. Но след като парите са в нея - тя ще избере кой да живее с нея.
И няма не искам тук.

Някои житейски реалности много "бъркат в здравето" на част от аудиторията.

Ако бях мъж нямаше да звучи толкова шокиращо, но при нас като двойка има драстично и обърнато социо-икономическо неравенство. А и се мери малко с двоен аршин. Хем не мога да кажа "копче" на никой, хем имам всякакви задължения, само защото съм взела мъж с дете, хем прекратеното семейство си оставало такова за цял живот... Направо се чудя на моменти в кой свят живеят част от дамите.

# 2 211
  • София
Даскалка се е влюбила. Колкото и прагматична да е, видяла е нещо в селския михлюзин , което я задържа и до ден днешен. Това е наистина хубаво.
Поради тази причина се е решила да приеме детето му като свое. И понеже е боец, има силата да се изправи срещу всичко и всички. Толкоз за момента на влюбването.
Сега, понеже е на път да го разлюби, разбира, че нищо не е такова, каквото е трябвало да бъде.
Авторке, рупаш, че майката не е майка и замиташ всичко останало под килима. А, цялата ти същност крещи - защо си го причинявам?! Потребителките къде остро, къде разумно ти обясниха, че съпругът ти е разковничето. С мекушав и нерешителен мъж е доста трудно. Твоят е и подкован с традиции и възпитание, които са много далеч от цялата ти същност. Той е инертен и винаги ще си остане такъв, няма да го промениш. Но не, ти само леко повдигаш юргана изпод него и пак го завиваш с - ама да, той такъв, ама МАЙКАТА каква МАЙКА Е! Другите съдиш. Другите са за съдене, но не те са ти обещавали нещо.
 Как да накараш майката да поеме отговорност? Ами, никак. Няма да можеш. Никога няма да може да накараш някого да върши нещо, което не иска.
Друго. Казваш, че си имала договорка \ разбрали сте се\ и после си чакала да се спази. Да, ама ти си чакала години. Теб си те правят на маймуна от години, не е от вчера. Защо не парира всичко овреме? Лесно е да се пениш и доказваш категоричност тук във форума. Но си мисля, че действително нямаш тази категоричност в отношението си със съпруга. Защото, някак плахо разбираш, че ако го настъпиш ще разбуташ кошера. Както е станало след посещението при психолога. Поставяш дълги и протяжни срокове с някакви некатегорични ултиматуми, колкото да вдигнеш малко левъла и да си спомниш, че и ти си човек. Еми не, нищо не правиш. Плашиш гаргите и вдигаш пушилка във форума.

Благодаря ти, че пазиш добрия тон и не се оставяш на провокации.

# 2 212

E как да няма думата?
И няма не искам тук.

Ако бях мъж нямаше да звучи толкова шокиращо, но при нас като двойка има драстично и обърнато социо-икономическо неравенство. А и се мери малко с двоен аршин. Хем не мога да кажа "копче" на никой, хем имам всякакви задължения, само защото съм взела мъж с дете, хем прекратеното семейство си оставало такова за цял живот... Направо се чудя на моменти в кой свят живеят част от дамите.

Напротив, ако беше мъж, щяха да те сръфат и нападнат още по-бързо. Нямаше да имаш и малкото подръжници, които имаш сега.
Ще дойде новия ми мъж да ми нарежда къде да си пратя детето, докато ми натяква, че дома и парите са от него. Моля??? Joy

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 17:06 от tuali

# 2 213
Напротив, нямаш задължения. Но нямаш и правата, които си приписваш.
Хем се хвалиш с парите, които изкарваш и наливаш, хем не искаш да си решиш въпроса с пари
Ако ролите са обърнати в икономически аспект- ти изкарваш пари, то обърнете ги и в социален- мъжът ти да се грижи за детето СИ и да осигурява уют и спокойствие Simple Smile
В случая ти се гърбиш с всичко, което е предпоставка за неудовлетворение и проблеми дори и в най-стандартното и безпроблемно семейство

# 2 214
  • Somewhere in the World
Даскалка, аз също съм пускала тема отностно бившата приятелка на мъжа ми и детето им, но 90% също бяха негативни коментари, както във ВСИЧКИ подобно теми пускани тук (смея да твърдя, че съм изчела всичко което съм намерила във форума по тези казуси) , разбрах и причината - повечето момичета тук са от другата страна на “барикадата”, те са разведени с деца и прехвърлят личния си опит от техните връзки и раздели, винаги смятат, че не казваш цялата истина, че очерняш бившата нарочно и прочие. За съжаление едва около 10% от потребителите реално се опитват да помогнат с адекватен съвет.
Да, а голяма част от негативните коментари са и от дами  с разведени родители и драмата им става още по- голяма ! И мен ме оплюха , че изисквам да се спазват правила в моя дом, но аз изключително подкрепям Даскалката във всичките и битки - признавам си, аз нежелая и не бих положила толкова усилия, на ситуацията ми е различна! Успех пожелавам!

# 2 215
Касио, всеки пречупва през себе си, вижда се и от самолет, няма драма. Аз и затова не се обиждам и гледам малко над нещата, както виждаш. Все едно нажежен остен им забих на някои, но ... Всичко има в този живот.

Ще ти бъде ли проблем да постнеш тук линк към твоята тема?

# 2 216

E как да няма думата?
И няма не искам тук.

Прекратеното семейство си е прекратено. Те остават родители на детето, но не и семейство и който не иска да го приеме е негов проблем. Не си представям мъжа ми да каже аз съм семейство с бившата, ти ако си семейство с нея тя няма да е бивша. Въобще не виждам вариант, в който те двамата ще решат детето да живее с мен и ММ, разбира се, че ако се налага това да се случи ММ ще пита първо мен, какво е моето мнение. И разбира се аз мога да не приема това, защото като кажете “взела си мъж с дете” ... Да взела съм го, но това дете не живее с него и с ръка на сърцето и пред ММ съм признавала, че ако детенце живееше с него нямаше да се омъжа за него. Просто всеки човек е различен и трябва да знае до къде се простират възможносттите му. Моите не стигат до там да гледам малко дете, което не е мое 24/7 и съм си го казала, в нечии очи може да съм лоша, но искам да съм откровена, което не искам и не мога да направя си го казвам.

Прити мама, да и това го има. Аз също имам близка приятелка с разведени родители, която ме упреква за мисленето ми, но все пак всеки сам избира как да си живее живота и как да процедира.

Едит
Даскалка, не знам как да я изнамеря, не съм много на “ти” с технологиите, но ще проверя по-късно. Моят казус беше доста по-различем от твоя.

# 2 217
  • София
Касио, ти си заявила съвсем точно и ясно.
Авторката се носи по течението години наред, нещата са неизказани и нерешени в зародиш. Сега се е сетила и не вижда колът в своето око | половинката|, ами оглася до Кралството и обратно.

# 2 218
"моят дом", та "моят дом", "моите правила"... Този дом не е дом за мъжа и детето.

# 2 219
  • София
Ще ти бъде ли проблем да постнеш тук линк към твоята тема?
Надявам се Касио96 да не е против, че пускам линк към нейната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1106042.msg38490112#msg38490112

Общи условия

Активация на акаунт