Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 872
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 015
Само дето реалният живот е това, което ни се случва, докато си правим планове.
"Кажи на господ плановете си, за да ти се изсмей."
От две години с близки роднини се случиха такива неща в сферата на здравеопазването,
че даже и на сън не съм "предполагала".  smile3518

А Nevena Virolan е написала само отенъци,
които, ако се четат непреднамерено са много полезни.

ПП Това дете не е ли заварено?
Кога е доведено и кога е заварено?

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 09:18 от Анонимен

# 3 016
На мен ми е интересно как и откъде авторката е толкова убедена за начина по който ще се развият нещата ако има бебе. И то при положение че не е имала свое дете. То ние всички преди да родом може би сме си мислили как ще е, но не мисля че някой е бил толкова категоричен. Защото обикновено нещата изобщо не са така както си ги представяме.

# 3 017
Което сигурно й звучи като заяждане, но всъщност е казано съвсем добронамерено от всички тук и не само тук.

Разбира се, че е нормално да се дискутира наследство и имоти на евентуално бъдещо дете. Това е едно от малкото  неща, които се знаят горе долу с някаква сигурност. То това е даже най-лесното. От там насетне обаче почва трудното. Изобщо не е това проблема.

Съвсем наскоро приятелка без деца, и то не млада, ми каза" Ти си добре, поне си имаш децата да те разсейват". Доста се смях. Какво да й обяснявам изобщо...

# 3 018
Неволята, дами, е най-добрият начин за промяна на един мъж.

Като няма кой друг, няма мама, няма тъща, няма избор да не се включва. Прозаичният бит е вездесъщ. Ще стане ли от него всеотдаен баща, който си заделя целия уикенд за децата и т.н? Категорично не. Но тук ли е, няма как да се скатава като е правил преди, просто няма на кой са подаде топката.

Разделим ли се се съмнявам, че ще намери чак такава бяла птица, която да го вземе хем с първия, хем с нашето, което като се има предвид коя е майка му няма да е от най-лесните за гледане също 🤣🤣🤣. Но ако има такава, ще се погрижа детето ни да се държи с нея подобаващо. Не мисля, обаче, че ще се натовари с още едно малко дете, няма да може да се справя с две. Той с едно не се оправя сега, та с две ...

# 3 019
  • София
Неволята, дами, е най-добрият начин за промяна на един мъж.

Като няма кой друг, няма мама, няма тъща, няма избор да не се включва.

Ами то нали и сега е така? Каква ще е разликата?

# 3 020
  • Paris, France
Невена, ожесточението, с което въртиш и сучеш вода от триста кладенеца срещу това да имам дете от мъжа си, чак до подробния списък по-горе, е озадачаващо.

По ред на номерата:

1. Едно 11 и едно 1 годишно няма как да правят еднакви неща. Спокойно може да отиде да кара колело с първото и да се разходи в парка с второто, как не е седнал 11 годишен с нас по пейките... Освен това планиране му е майката, с малкото може да се занимава докато голямото е на училище, без да му се "набутва в лицето", че тате е излязал с малкото, а "с мене не е правил така", а на големия да се обърне повече внимание уикенда.

2. Няма как да знаеш каква съм аз в истинския си живот, особено каква ще бъда като майка. А колкото и да е "пасивен" той, това дете ще се гледа по съвсем различен начин и до голяма степен и от мен зависи колко ще е ангажиран.

3. И това има отношение към нашия случай как? Той си е знаел, че искам дете още преди да се съберем, никой не си е сменил мнението впоследствие и да му извива сега ръцете.

4. Много неща ще му бъдат първи. Той никога не е къпал малкия, не го е хранил, нищо, бил е жива кукла, на която се е радвал между влизанията/излизанията си вкъщи и до ден днешен поддържа този формат на демонстрация на грижа. С наше ще му се наложи да полага и преки грижи, защото сме сами. Говоря не за поредност на децата, която е абсурдно да се оспорва, а за бащинството като преживяване. И недей разсъждава как няма да пипне нищо и тук, елементарен пример, за да се изкъпя най-малкото ще трябва да го поеме той, като ходя на пазар (пазарувам в голям магазин веднъж седмично, няма как да бутам детска и пазарска количка едновременно) и т.н.

5. Пометнатите близнаци как се появиха според теб, източила съм му семенна течност докато спи и съм си я вкарала ли? Човек, на който 1 му е предостатъчно, без значение дали мъж или жена, не прави опити за второ.

6. Майка ми си е в София и още работи, а с неговата не съм се виждала от април 2017та и това няма да се промени само защото съм родила. Та кой, казваш, ще повика да помага?

7. Децата общи имоти няма да имат. Това е проговорено и решено как ще бъде. Това, че и двамата са негови наследници не означава, че нещата не могат да се регламентират преживе. Общото ни дете ще наследи в пъти повече, така че това отдавна е отчетено и проговорено, по моя инициатива, именно, за да не стават панаири като си отиде някой от нас.

Мъжът ми може да има деца, аз също, иначе нямаше да забременея изобщо. Помятането изобщо не е рядко явление, много жени са помятали и после са родили. Защо така неистово се опитваш да ме убедиш, че наше общо дете няма да има?

То бива, бива, но това вече ...

Какво ожесточение срещу имането на деца видя? Аз съм на хиляди километри и от мене нищо не зависи. Не казвай, че заради мене досега нямаш деца.

1) как ще ви остава време да правите нещо спокойно с този психопат, магиите, лайната и пикните. Те няма да свършат с появата на бебето, а напротив, отпорът ще стане по-силен.

2) доста майки ти писаха, че едно се мисли, а друго става. Такъв филм да е незаинтересован от възпитанието на първото дете и изведнъж да се ангажира с второто няма. Може да ти обещава да се ангажира, но това не значи, че ще го направи. Той сега те ангажира с чуждо за тебе дете, с твоето ли ще се занимава? Познавам провинциалния български манталитет и съм израстнала в провинцията, а не съм паднала там на дърт г*з

3) И майка ми така казваше. Наложи и се да впрегне родителите си и да плаща на детегледачки. Отгледа ме сама.

4) Нищо няма да му е ново и интересно, защото за такъв вид мъже къпане и дондуркане на бебета не са мъжка работа и съответно не са част от бащинството. Аз си ходех сама на пазар, с бебето в количка. Просто нямаше на кого да го оставя. Вързвах си го на гърба, пълнех количката и така се прибирах с метрото. Ако първото дете е било жива кукла второто ще е манекен от витрина.

5) Пометнатите близнаци не са се появили никак. Мир на праха им. Много мъже не мислят изобщо. Топят чушката и каквото стане.  Някои си казват, че щом до сега не е станало може и да не стане. Че ако стане ще кюта някак си, баби, жената. Той е единствено дете и си няма представа от гледането на две, пък били и с голяма разлика. Теслимил ти е първото, като преди това са го гледали баби. Така очаква да се гледа и второто, нищо че кима с глава като му плещиш за къпане и бавене. Баща ми и той така правел.

6) сама виждаш, че няма на кого да разчиташ. Платена помощ 2-3 пъти седмично за по 1-2 часа, колкото да се изкъпеш и напазаруваш и готово. Да ти подскажа, че новородените само спят и ядат и ще имаш много време да се къпеш. После може да го оставиш в кошарата. Може и в банята на пода, на хавлии, но само докато не се изправя. А може и заедно да се къпете.

7) Общото ви дете засега не съществува и може и никога да не се роди. Засега наследник на мъжа е реалното му, единствено дете. Как детето му може да наследи по-малко от несъществуващо дете? А и нищо чудно майка му да се опаричи. Знаеш ли колко самотни десета с къщи за по милион и отгоре биха взели засуканата му майка в Лондон?

Това, че си забременяла от Мунчо не означава, че ще успееш да износиш бременност до живо раждане. Никак не е рядко явлението помятане и с напредване на възрастта става все по-често, особено когато и бащата е по-възрастен.

Не се опитвам да те убедя, че няма да имате ваше дете, а че може и да нямате ваше дете. В момента вероятността да нямате е доста по-висока от вероятността да имате. И че вероятността да нямате също трябва да се предвиди

# 3 021
Невена, останем ли заедно сега, дете ще има. Колкото и да се опитваш да ме убедиш в обратното.

Едит: Бърди, има, по-точно имаше Даскалка. Само че на Даскалка й врътнаха номер зад гърба, който промени нещата. Останат ли тук изобщо няма да е както досега

# 3 022
  • Варна
Тя не те убеждава в обратното, а просто допуска и друг вариант.

# 3 023
Не, Хай. Просто проектира личния си опит върху мен и мисли, че моят "Мунчо" ще е като нейният.

# 3 024
Какво ли има да тегли първото( оставеното) след като се появи или ако се появи евентуално  новото не мога да си го представя Тотален егойст си чак ми призля

# 3 025
Ама, в тази тема започнаха да лъсват много особени неща. Извън казуса дори.
Не ви ли е малко неудобно пред вас си като майки да натяквате през пост на кажи речи прясно абортирала жена, че никога няма да има деца и влакът й е заминал?
И без номера от сорта на: "Ама ние за нейно добро й казваме, че може и да няма деца". Няма нищо добро в това да натискаш такива болезнени, незараснали рани на човек след такова преживяване.
Малко размисъл над това как звучите отстрани ще да е добре дошъл, защото откакто я зачеквате на тази тема ми е много трудно да разбера в каква деспотичност и тирания я обвинявате, ако вие самите стигате дотам, за да закрепите мнението си във форум.

# 3 026
Даскалка, направи ми впечатление, че другите две жени, чиито мъже имат деца, ги наричат "сина  ми". Ти чувстваш ли детето на мъжа си като част от семейството? Попитах те няколко пъти, ако то остане да живее дългосрочно с теб и баща си, какво реалистично си представяш, че ще се случи? Ти какви компромиси би направила? Мъжът ти в момента има доход под 600 лв. Ако имате общо дете, той как би участвал финансово в отглеждането и на двете?

# 3 027
Не е въпрос за влакове последни предпоследния и т. н. Всеки сам прави избора да роди кога и от кого. Не един е случаят в който жени на 45и са раждали въпрос на човещина е

# 3 028
На мен ми е интересно как и откъде авторката е толкова убедена за начина по който ще се развият нещата ако има бебе. И то при положение че не е имала свое дете. То ние всички преди да родом може би сме си мислили как ще е, но не мисля че някой е бил толкова категоричен. Защото обикновено нещата изобщо не са така както си ги представяме.
Аз определено някъде към двайсетте си години страдах от тая глупост, че и бях убедена също като авторката, че моето ще бъде ей така, а не онака.   Joy   Реалният живот е единственият цяр за глупостта. Гледаш червения котлон, виждаш многото напарени и си викаш "Аааа, аз съм специална. Мен няма да ме изгори." и смело лепиш цяла ръка, нищо че са те предупреждавали... Laughing  Все ти е било смешно онова, хорското несправяне, преди да дойде до теб, самата. Тогаз вече представите се сгромолясват по-близо до реалността.

# 3 029
Невена, останем ли заедно сега, дете ще има. Колкото и да се опитваш да ме убедиш в обратното.
Дай Боже да има. Но човек предполага, господ разполага. Не можем да контролираме всичко.

Забелязваш ли обаче категоричността на изказа си? Точно тя настройва дори възрастни хора да ти опонират. Какво остава за едно малко дете? Ето тук е един от основните проблеми на твоя подход към детето. Ако не направиш промяна, провалът е неизбежен.

Общи условия

Активация на акаунт