Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 178
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 890
Скрит текст:
От написаното става ясно, че всъщност детето е попило някакви лоши черти и поведение от баба си и майка си.
От семейството със СОПа. Joy Joy
Да, а баща му къде е бил като го е правил? Да го беше поръчал като него. Даскалката нейните ги е поръчала перфектни.
Спал е някъде, а сигурно ли е, че е му е на 100% баща? Joy

Намерихме обяснение за твърдението на авторката, че бившето дете на бащата няма да бъде брат на нейното.Sunglasses

# 4 891
  • Куциндрел
Скрит текст:
От написаното става ясно, че всъщност детето е попило някакви лоши черти и поведение от баба си и майка си.
Да, а баща му къде е бил като го е правил? Да го беше поръчал като него. Даскалката нейните ги е поръчала перфектни.

Намерихме обяснение за твърдението на авторката, че бившето дете на бащата няма да бъде брат на нейното.Sunglasses
Дали ще го накара да направи един ДНК тест? Ей така, за всеки случай.

# 4 892
Скрит текст:

Е как, налага се да направи днк тест. Наследството от бабата магьосница и дядото с нарязаните гуми, нали, това са важни неща. А той щял да наследи много - така писа напред, нищо, че сега му се подиграва какъв е безимотник и в никакъв случай не трябвало да създава семейство.
И така нейното дете вече гарантирано ще наследи много повече от бившето.

# 4 893
  • Куциндрел
Скрит текст:

Е как, налага се да направи днк тест. Наследството от бабата магьосница и дядото с нарязаните гуми, нали, това са важни неща. А той щял да наследи много - така писа напред, нищо, че сега му се подиграва какъв е безимотник и в никакъв случай не трябвало да създава семейство.
И така нейното дете вече гарантирано ще наследи много повече от бившето.
Тя да му направи, то детето вече е припознато.

# 4 894
  • София
За мен майка ми е била водеща, просто се е занимавала с повече битови дреболии, които сближават хората.
Но нещо чудно, че у мен си има все повече черти от баща ми, като нетърпимост към дудненето като форма на изпускане на пАрата. Аз съм от по-радикалните хора. Но като маман съм по-неоправна и разсеяна.

Ако детето приличаше на баща си, щеше да е кротко и безволево. Ама не е, колкото и да искате да оправдаете майката.

# 4 895
Cuckoo, изобщо не я оправдавам. Казвам, че на чело с авторката всички са един дол дренки. Тя затова и се е набутала там.

Детето е взело по нещо от всички тях. Както казваше баба ми - гарга гълъб не ражда.

# 4 896
Мъжът ми обяснява своята пасивност с това, че малкият просто си е такъв и едва ли не възпитание нищо няма да промени. Казва, че е точно като майка му (съгласна) и като 600-лв бабата (не знам, не съм живяла с нея), с които цял живот говори и промяна няма. Бившата тъща се държала точно като малкия (по повод заяжданията), многократно го е провокирала за скандали, случвало се е включително да излиза от стаята, а тя да го следва и да скача като петле в лицето му да се разправя и т.н. Цитирам, "Знам го, че не е стока, но не мога и аз да го изоставя". Изобщо не го интересува за ученето, като не пипвал да ходел в селскостопанския поне да вземел книжка. Едва ли не, какво да се напъвам да го възпитавам и да искам да се развива, толкова си може, да го избутаме там да порасне, пък каквото ще да става.

Психоложката му каза, че не е коректно да сравнява възрастните с детето и че дори да носи техни черти на характера, това не означава, че възпитанието не може да му повлияе. При което получи отговор, че ето, Даскалка колко се старала и т.н. и пак нищо, не ще да прави някакви неща и това си е. Нямало какво да се мъча повече, да го оставяме там "да рупа" и това е.

При което последва отново съвсем резонният въпрос какво става при следващия цирк, при следваща обида, интрига и т.н, как да процедирам като съм сама, да се изтрепваме взаимно ли? Щял да се опита да го постресне и постегне, да ме бил оставел на мира, да не се стига пак до ексцесии. Предстои "да разпишем" какво що за различните ситуации, защото в нещата, които малкият прави има повтарящи се модели на стартиране и водене на конфликт.

От написаното разбирам, че мъжа ти мисли от днес за утре, но няма никакво дългосрочно виждане за детето си. Чудя се, как може да е толкова лежерен в това отношение. Тя и моята майка със злоба ми е казвала "Ами като нещеш да учиш, ще станеш метачка по улиците.", но не ме е оставяла така на течението, явно не съм й давала сериозен повод за това.
Не че има нещо лошо детето да завърши селскостопанския.Комбайнерите и без това са кът. Лошото е, че мъжа ти не схваща, че с това нехайно отношение, детето му един ден не само, че ще е необразовано, но и няма да може да си намери и работа, заради поведенческите си странности. Тогава на баща му ще му се наложи да го хрантути цял живот и ще си тегли каруцата, като магаре.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 15:27 от Lea_Lea

# 4 897
  • София
Cuckoo, изобщо не я оправдавам. Казвам, че на чело с авторката всички са един дол дренки. Тя затова и се е набутала там.
Ами от двете крастави магарета не зная маргинално или образовано е по-малката злина.
Има прости, но хитри и интуитивни хора, както и образовани балъци, на които логиката и възпитанието им играят лоша шега.

# 4 898
Цеце, тя ще му намери колая, бъди сигурна.
Какви решителни жени има, когато трябва да се разкара бившето дете от картинката, за да не бъде "ощетено" тяхното...

# 4 899
На мен от темата вече ми се изясни, че това дете ще се възпитава само.
Дано има късмет, докато израства и щом е природно интелигентно, животът да го постави пред благоприятни ситуации, че да си даде сметка кое ще му е от полза и кое не.

# 4 900
На мен от темата вече ми се изясни, че това дете ще се възпитава само.
Дано има късмет, докато израства и щом е природно интелигентно, животът да го постави пред благоприятни ситуации, че да си даде сметка кое ще му е от полза и кое не.

Защо "ще"....? Simple Smile

# 4 901
За хора, претендиращи да милеят за малкия, изписахте доста помия и за двете деца, и за него, и за нашето бъдещо общо.

Само тази простотия с ДНК теста липсваше, сега ще дойде нов участник в дискусията и ще почне да пита "Ама то детето не е негово ли?" 🤣🤣🤣.

# 4 902
  • Куциндрел
Ще ти се някой друг, освен теб, да излее помия връз малкия.
Кво сега? Идеята с ДНК теста е страхотна, ако излезе резултата в твоя полза, то вече майката няма на къде да ходи  - ще трябва да си вземе детето.

# 4 903
Едва ли очакваш нещо по същество
Мъжът ти разтяга локуми, ти не приемаш съвети
Общо взето освен за забавление в протяжния петък, темата за друго не става

# 4 904
Нв виждам нищо странно в ника Даскалка, жената е учителка (била, то няма бивши учители).
Точно затова този ник предполага самоирония, а самоиронията от своя страна, предполага поне минимум самокритичност. Две качества, за които не виждам и намек в постовете на Даскалка. Досега не е оставила впечатление на човек, кото би се самоиронизирал.

Седемдесетарският ѝ речник пък навява съвсем други мисли. Ей такива пукнатини в иначе внимателно изграждания образ.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 16:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт