🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 82 283
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Гостите с различни чинии ли бяха или ми се е сторило? На актрисата беше бяла, а на Ивана и Уош сякаш бяха бежови. newsm78

Да, първо си помислих, че сервизът е такъв, но бяха различни и като модел. А Биляна говори като анимационен герой.
Уош колко прилича на баща си Simple Smile

# 166
Впрочем, някоя жена от вас да е пробвала рецептите на Йотовска? 

# 167
На мен вечерята не ми хареса...не обичам тон, суха ми е, пюрираните храни също! Не харесвам елда, киноа, чията също, но по я приемам. Това не значи, че ям боклуци...обичам си нашата свежа истинса храна, не транспортирана с дни от не знам си къде... приготвям я вкъщи всеки ден, български плодове, зеленчуци, яйца, млечни, свежо месо. Не мога да водя живот като на Биляна прекалено голям лукс ми е да вися по биомагазините и над тенджерата по цял ден, време нямам! Мъжът й ми е много неприятен, а тя прекалено лигава! Хареса ми актрисата, добронамерена, мила и Уош също!

# 168
Аз имам книгата и, пробвала съм няколко неща и вкъщи всички ги харесахме, но ние ядем и по-странните за някои храни Grinning

# 169
Аз имам книгата и, пробвала съм няколко неща и вкъщи всички ги харесахме, но ние ядем и по-странните за някои храни Grinning
Струват ли си парите, че ми е интересно, но ако трябва постоянно да купувам био продукти и специални храни... Има ли неща, които може в ежедневието да си готвиш?

# 170
Прав беше Манчев снощи като я бъзикаше как говори за био и еко и взима ягоди мутанти и папая от девет долини в десета дошла. Много по - здравословно е да се храниш сезонно и местно, отколкото със супер храни пропътували половин свят. И аз обичам екзотична кухня, и авокадо и киноа, но за нищо на света не бих ги заменила с розови домати, боб и сирене. Имаше една приказва, че киноата била "гориво" и супер храна за инките, ама колко пък да е била супер-дупер, при положение, че нито един инка не е доживял да ни разкаже. 😁

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 14:21 от Emiliana V55

# 171
Прав беше Манчев снощи като я базикаше как говори за био и еко и взима ягоди мутанти и папая от девет долини в десета дошла. Много по - здравословно е да се храниш сезонни и местно, отколкото със супер храни пропътували половин свят. И аз обичам екзотична кухня, и авокадо и киноа, но за нищо на света не бих ги заменила с розови домати и боб и сирене...
Нещо пакетирано ли е, пропътувала половин свят...не ми го хвали...и бая химикал си трябва, за да се запази от вредители...лично мнение...да не се обиди някой! Wink Всеки е в правото си да се храни според личните убеждения...!

# 172
А и къде са живяли инките и какви други храни са имали и отглеждали сред планините и скалите...
Аз също съм голям привърженик на идеята да се яде местна и сезонна храна. Предимно! Не единствено, щом имаме възможност да опитваме различни неща, ще ги хапваме, разбира се, но основно в менюто ни трябва да бъде наше си, расло по нашите си земи.
Засядам да изгледам вчерашния епизод и после пак ще дойда Wink

# 173
Споделете за тахана моля. Сусамовият ми горчи, иначе е много ароматен и подсладен става.
Другите имат ли тази горчива "жилка".

Малиии...лешников яла ли си. Чу-ден. Скъпичък е обаче. На Тръндеви съм яла и ми се накъдря мъха в ушите от кеф.

За кето хляб не бих го хабила.

Биляна - не знам що се изживява като просветител и месия и проповядва нейното си хранене. Сякаш мен ме интересува. Досадно е за останалите. Интерекно е само за нея.
То и аз съм на мазния режим от тодини, но ми е неудобно било да го налагам или говоря за него.
Който го интересува Бибиното или Пенкиното хранене, сам ще потърси инфо. Но така да се налага и то като единствено правилно, е нелицеприятно и досадно....

# 174
Всяко залитане в крайности е странност. Аз като пиша, че ги ям тези неща, не означава, че се храня вманиачено като Биляна. Просто ми харесва този вкус и за моя организъм това е по-удачната храна. Не мога да ям прясно мляко, а обичам - замествам го с ядковите. Не мога да ям картофи, боб, леща и става по-зле, ако ги смесвам с други храни, затова ги избягвам в крайна степен. От тестени храни с бяло брашно също не ми е добре на стомаха, а са ми вкусни и съответно хапвам рядко или по 2-3 залчета, колкото да усетя вкуса им.
Според мен, повечето хора, които ядат неща, които масово не са възприемани добре, не го правят само защото е модерно да се храниш странно или пък се правят на интересни. На тях просто им харесва да се хранят така! Въпросът е, че разтягат локуми и говорят неща, за които не са съвсем наясно. Просто, за да заявяваш такава компетентност за немасово и различно хранене или трябва да си много добре информиран и наясно с тези храни, или не трябва да говориш много, защото обикновено казаното не е вярно.

# 175
Лешниковият тахан е божествен...мога да изям буркана наведнъж!

# 176
Малиии...лешников яла ли си. Чу-ден. Скъпичък е обаче. На Тръндеви съм яла и ми се накъдря мъха в ушите от кеф.

И на мен така ми се накъдря от всякакъв тахан. Сусамовият ми е особено любим, нито ми горчи, нито нищо... Как пък едно мазно и калорично нещо не се е появило, което да не ми хареса.Joy
Пробвайте и ореховия, уникален е.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 14:52 от Анонимен

# 177
О...и от ореСи ли имало....

# 178
Бадемовият също е много вкусен Simple Smile

# 179
Не понасям мириса на бадеми. Горчивия оня...

Общи условия

Активация на акаунт