Първокласници. Тема 1

• 21 100
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
А защо във ФБ не беше полезно?

# 121
  • Варна
Някои хора нямат фейбук, това идва ли ви на ум?

# 122
Пусто хич не се въздържам да пиша в темата Simple Smile
Приятелка която твърдо отричаше фейса,  започна да ползва от миналата година след като детето й стана първи клас. Оказа се, че госпожата пуснала информация в групата, че стола няма да работи два дни. Моята дружка разбира се, че не разбрала и първият ден детето престояло гладно. Същата вечер цъфна във фейса.

# 123
  • shumen
Нашата госпожа каза,че и група ще си направим във фейса,но и в тефтерите ще пише.Ще видим като започнат училище как ще е.

# 124
  • Варна
Ами има някои неща, които са необходими, 21-ви век сме, една регистрация във ФБ не отнема часове, нито изисква висше образование. Специално в случая пък съм ЗА ФБ, колкото и някои да се инатят и да ритат срещу него. Ми направо си представям как госпожата пише едно и също в 20+ тефтера! И защо? Кому е нужно, след като може да го напише веднъж и родителят да го прочете моментално! Същото може да се постигне и с група във Вайбър примерно, ама писане в тефтери...

# 125

Защото няма да е индивидуално.
Няма как там да напише "Петърчо да упражнява изписването на буква а и б." Или " П. има затруднения с четенето или диктовките"...
А мен ме интересува как МОЕТО дете се справя.
Във фейса се пишат общи неща - носете листа от дървета, носете прежда за мартеници и подобни глупотевици....

Месечина пише за написване на нещо общо..което касае всички 25 деца. Мен ме интересува конкретно за моето дете информация ..как то се справя. Тази инд.информация липсва..а тя е важна.

# 126
  • Варна
Ми какво пречи да ти пусне индивидуално съобщение? Нали има и месинджър към фейса за лични съобщения!

# 127
Същото което й пречи да го напише и в тефтера.

# 128
Аз смятам, че е нужно да пише лично, само ако има проблем.

# 129
  • София

Защото няма да е индивидуално.
Няма как там да напише "Петърчо да упражнява изписването на буква а и б." Или " П. има затруднения с четенето или диктовките"...
А мен ме интересува как МОЕТО дете се справя.
Във фейса се пишат общи неща - носете листа от дървета, носете прежда за мартеници и подобни глупотевици....

Месечина пише за написване на нещо общо..което касае всички 25 деца. Мен ме интересува конкретно за моето дете информация ..как то се справя. Тази инд.информация липсва..а тя е важна.

За това има консултации с родители, които са всяка седмица. Отделно ако вие искате да разговаряте по телефона с класния ръководител, можете да се свържете по телефона, или в краен случай както са писали по-горе, комуникация по Месинджър.

# 130
Аз смятам, че е нужно да пише лично, само ако има проблем.

Не знам за нуждата. Ти попита защо не ми е полезно по фейсбук и ти отговорих.

# 131
Не, че нещо, но не е сериозно, ако детето има проблем, госпожата да те търси по Фейсбук. Нашата твърдо се обяви против тази социална мрежа, не схванах какво я бърка, ако родителите искат група, за да комуникират помежду си, ама хайде, всеки с мнението.

# 132
  • Варна
Години наред нямах фейсбук и не ми липсваше. Направих си тази година, точно заради предстоящия първи клас на детето. Три години водих обречена битка в детската градина, където всичко живо висеше във фейса и често информацията не стигаше до мен, а мигаха на парцали като им казвах, че нямам регистрация там и е нужна точно минута като взимам детето за да ме уведомят очи в очи какво що. Е, няма и няма. Госпожите свикнаха да говорим чак последната година, макар че и те не бяха кой знае колко запалени в нета, доколкото чух. Не желая да си причинявам този гърч отново, така че си направих регистрация. Сега трябва да надвия себе си и да се приуча да го проверявам редовно, защото тая помия на телефона си няма да я инсталирам. Явно ще трябва да свикна всяка вечер да го поглеждам по някое време. Ще видим как ще потръгне с госпожата... За мен комуникация по важни въпроси в социална мрежа е несериозна. Важните неща се говорят в очите. За обикновени съобщения може би ще е полезен.

# 133
В ДГ го водех и вземах аз. Имах личен контакт и с двете госпожи. Всеки ден.

В училище го води и взема баща му с колата, аз не съм шофьор. И пак имаше недоразумения - госпожата не предала, или ММ не разбрал..по-скоро първото де, но имаше няколко случая да пропуснем какво трябва да се носи за следващия ден.

# 134
  • Варна
Не, че нещо, но не е сериозно, ако детето има проблем, госпожата да те търси по Фейсбук.
Естествено, че е несериозно, ама също толкова несериозно е и за важни неща госпожата да пише в тефтера. За важни неща предполагам че се говори очи в очи. Тук става дума за неща от рода на "утре няма да работи столът", "на Васко му свърши гланцовото блокче" и прочее съобщения, не виждам каква е разликата дали ще се напишат в тефтера или в интернет. Не виждам и защо някой трябва да се инати и нарочно да се обяви против електронните комуникации, заместващи тези на ХАРТИЯ, а не живия контакт. Точно инатене си е, ще ме прощавате и гръмки лозунги от рода на "Аз тая помия няма да си я сложа". Ми не, не е помия! ние дето я ползваме не сме боклукчии, много благодаря! Това е средство за комуникация! Колко от вас дето сте толкоз против ФБ имате още домашни телефони и пишете писма на хартия? Много ми е интересно да разбера. Ама иначе ФБ бил помия, брейййй....

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 09:17 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт