Първокласници. Тема 1

• 21 129
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Такова ветрило купих от книжарницата - около 4 лв май беше. Излишно ми се струва, както и цифри, букви и пръчици, които също бяха в списъка, но ги купих. Не исках детето да се почувства зле, ако само той няма.

# 556
Здравейте, момичета!

Синът ми откри в събота учебната година и в българското училище. Започна с омразните му ченгели Simple Smile Ще учи по учебниците на Булвест 2000, по които аз имам известни забележки, но училищното ръководство е избрало тези, така че ще работим по тях.

По въпроса за цветята на 15-и септември - имам прекрасни спомени от моето детство и от този ден. В Белгия не откриваме нищо и не закриваме нищо. Няма тържества, нито цветя. Първият учебен ден е просто учебен ден - отиваш и оставяш детето. Липсва ми празничността, затова в българското училище занесохме и цветя, и бонбони за учителката.

За езиците съм на мнение колкото по-рано, толкова по-добре. Опитът ми показва, че децата не смесват езиците или ако, това е много рядко и с течение на времето изчезва. В ежедневието си синът ми е изложен на четири езика. И така са всичките му съученици и приятели. Но всеки преценява за собственото си дете.

Пожелавам ви успешно доподготвяне за първия учебен ден!

# 557
  • Варна
Я кажете са математическото ветрило. Класната ни даде шаблон, по който да си изрежем от картон (аз мисля от ЕВА хартия). Но си мисля, че бързо ще се скапят. Гледам, че продават онлайн и по книжарниците пластмасови. Кое е по-удачно според вас?
пластмасово готово. 2,50 струва, как ли няма да тръгна да чертая, режа и рисувам от картон.

# 558
Аз съм за всичко, което не се налага да правя сама - гласувам за пластмасово от кинжарницата.

Зле съм с фината моторика Simple Smile

# 559
Такова ветрило купих от книжарницата - около 4 лв май беше. Излишно ми се струва, както и цифри, букви и пръчици, които също бяха в списъка, но ги купих. Не исках детето да се почувства зле, ако само той няма.

Никакви такива неща нямаме в списъка.

# 560

Никакви такива неща нямаме в списъка.

# 561
И аз не държа на език в първи клас, просто ми се струва загубено време да се пеят песни един срок. И не смятам за хвалба, че детето ми знае двете азбуки, че то това е нищо. Но в този форум дори и най-елемнтарното нещо се счита за хвалене, простете, че забравих.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 14:03 от Анонимен

# 562
  • София
Да, по програма чуждия език в 1ви клас е ИУЧ и затова не присъства в плана на всички училища. Нашите ще учат, засега не са ни казали от кога ще пишат. Но по спомени от големите деца, не го правеха, докато не минат бг азбуката (някъде към края на ноември вече са я взели). В 60 лв, които ни събраха за помагала влизат и учебник и уч.тетрадка по езика.
Излишно е наистина да се спори, всеки изказа мнението си и нека няма конфронтация. Децата са различни и всяко е със своите таланти и способности. Ето моето момиче е само с няколко дена по-голямо от сина на Lady, но не знае две азбуки. Знае българската да я казва, да я пише печатно; не чете и не пише ръкописно. И въпреки това не я смятам за изостанала, а такова  е мнението и на педагозите рабитили с нея досега (специално съм се консултирала, защото големите ми деца се развиваха по друг начин и сега си имах малко притеснения).
Та, моля, мир ! Hug

# 563
ОК, с уточнението, че никога не съм казала, че дете, която не знае азбуката е изостанало. Както моят син не е гений със знанието на 2 клети азбуки. Да уважаваме всички апелирам и аз, без иронични подмятания.

# 564
  • Варна
Никой не говори за хвалби и за изоставане. Споделяме мнение, защо постоянно противното мнение трябва да се счита за конфронтация не мога да разбера.

# 565
  • София
Съжалявам, Lady, че така виждаш мнението ми. Няма никаква ирония. Явно не се изказах достатъчно ясно - сравних децата ни само защото са близки по възраст, но различни по знания и пак са си чудесни деца и двете. Това исках да кажа.
Чета от години форума, срещала съм много твои мнения в различни теми и винаги съм ги намирала за премерени и ясни. Съгласна съм напълно с последното изказване на Месечинка.
Не исках да засегна никого.

# 566
Аз бях вчера. Защо питаш?

Питаха ли ви на какви допълнителни дейности ще запишете децата?

# 567
Нас не са ни питали за допълнителни дейности. Тези по математика и български не помня точно как ги водят, но при нас са задължителни за всички.

# 568
Аз бях вчера. Защо питаш?

Питаха ли ви на какви допълнителни дейности ще запишете децата?
Ако имаш предвид като в градината - танци, английски, карате, футбол - няма такива неща в училище Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 569
  • София
Напротив, има. При нас на РС предложиха танци и английски. По време на занималнята взимат децата и след това ги връщат. И при голямата (2007) до 4 клас имаше.

Общи условия

Активация на акаунт