Професионални серии за коса 127

• 56 936
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Със същия чувствителен скалп със дерматит съм и облекчението е често миене.

# 421
Моят скалп беше така  и за 2 3 миенета се оправи с шампоан Здраве Simple Smile Не е професионален естествено, но косата ми стана мека, лъскава  и от първото ползване ми махна огненото парене в скалпа.

# 422
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За скалпа съм доволна от Биокленс на Меди. Страхотен е и поне при мен имаше мигновено резултат. Разбрах за него от Принцеса.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 18:51 от iv.elina

# 423
Здравейте, момичета!

Имам нужда от съвет, но преди това ще споделя и своя опит Simple Smile

От няколко години използвам професионални продукти за коса. В началото започнах с продуктите на Kerastase, след което, по причини, които вече не си спомням, смених с продукти на Alterna, които ми харесаха, но според мен бяха твърде агресивни за скалпа ми - започна да ме сърби и да се лющи. От около две години ползвам и шампоан и балсам на milk_shake, прави дължините прекрасни, но все пак проблемът със скалпа остава.

Та, накратко - косата ми е права, дълга и гъста, дълго време боядисвана с Kydra, последно я боядисах в моя естествен цвят и от тогава не е пипана. Омазнява се сравнително бързо, но успях да я докарам до миене 2 пъти седмично. Като цяло проблем с дължините нямам, обичам да са мекички, но драмата е със скалпа - на трети ден след миенето започва да сърби и се отделят малки досадни люспички. В момента ползвам само Ш + Б и маслото на Moroccan oil в краищата, защото те са сухички.

Дали някой може да предложи облекчение за скалпа? Grinning

Може да погледнеш серията на O`right - https://www.zlatnaribka.com/oright/mazni-koreni-parhot-i-chuvstvitelen-skalp

# 424
  • София
Благодаря ви, момичета! Heart

Определено доста предложения има, но ще е приятно да ги изпрабвам всичките Grinning

# 425
момичета един бърз въпрос относно сешоар- Валера или Парлукс?

# 426
  • Пловдив
За скалпа използвам шампоан Здраве отвреме навреме, когато се появят люспи или шампоан за чувствителен скалп на Дюкре.
И двата ми действат страхотно. Дъщеря ми също ги използва, защото е в пубертета и се появи доста пърхот.

# 427
  • Street of Dreams
След второто ползване на Еликсир Ултим ми утежни косата. Възможно ли е да е виновен и еластисайзъра, който използвах преди това ? Сигурно не са съвместими. Ама нали имам крещяща нужда от хидратация и реших да сложа от всичко..

Моята коса е супер лесна за утежняване и като съм ползвала серията ми се е отразявала страхотно - но никога не съм си позволявала да я повтарям, защото щеше да стане същото.

Освен това съм ползвала само шампоан и икономично от маската - без олио, балсам и каквото друго има от серията. Моята коса не търпи много продукти.

Моя скалп го оправих с Филип Кингсли ябълковия. Винаги съм била убедена, че проблемите със скалпа ми се дължат на Керастаз, но вече няколко месеца това е единствената профи козметика която ползвам и все още нямам проблеми. Или сама съм си въобразявала, или някъде нещо съм прочела(а е било от други марки) , или са променили формулите. Имам един стар Хрома Каптив, трябва да пробвам с него как ще е, че ми е много любим.

Бях питала преди време как намирате новата версия, но май имаше само един (негативен) отговор. Вече пробваха ли я повече хора?

# 428
  • Пловдив
Моят скалп започна да се бели след продължително ползване на Керастаз. Още на първата година видях, че започва да се появява, косата ми също се утежняваше.
Сега имам останали продукти, но ги редувам с други и нямам проблеми.

Като цяло Еликсир Ултим ми дойде твърде маслена и много ми смачкваше косата.

# 429
Искам да попитам тези от Вас които се боядисват, след като отмиете боята, миете ли косата с шампоан. Прочетох вчера в един сайт където съветват да не се мие с шампоан, а следващото миене да е след 3-4 дни и тогава с шампоан защото така по добре прониквала боята, която действала и в дните след боядисването. Ще се боядисвам с Мажирел амонячна, ако има значение.
Благодаря Ви

# 430
  • Пловдив
Аз я боядисвам в салон, но винаги ме мият с шампоан. За пръв път чувам да не се мие. Следващото ми миене е след 3-4 дни.

# 431
  • Street of Dreams
Обсъждали сме го - повечето мием с шампоан, аз самата - два пъти.

Не бих оставила остатъци от агресивна вредна боя по косата си дни наред, освен това всеки фризьор ще ви каже, че процесът на боядисване е до 45 мин и след това колкото и да държиш боята - цветът няма да се насити - тя губи способността си да боядисва. Тоест представлява една вредна мръсотия по коса и скалп.

# 432
Този въпрос беше коментиран съвсем скоро. Ако се разровиш назад в темата ще намериш. Не се зачетох много.

Принцеса, благодаря ти! В такъв случай не е толкова интересна 😄. Мислех, че става и за терапии.

# 433
Благодаря, в такъв случай ще я отмия с шампоан.

# 434
момичета един бърз въпрос относно сешоар- Валера или Парлукс?
Имах Валера, хубав сешоар е, но Парлукса е по-добър определено. Препоръчвам ти него. Моят Парлукс е този модел
https://www.notino.bg/parlux/advance-light-seshoar/p-585375/

Общи условия

Активация на акаунт