Професионални серии за коса 127

• 56 952
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, споделете, моля каква четка за коса ползвате? Все още нямам профи четка, но се чудя има ли смисъл да се дават толкова пари за пластмаса или силикон?

Аз използвам ето тази https://www.arlen.bg/product/6023/profesionalna-chetka-za-eksten … nsions-large.html
Много съм доволна. Нищо общо с четките, които съм ползвала преди. Не скубе, не къса косата и разресва много добре.

# 196
Здравейте момичета! Върнах се назад и поизчетох доста от минали теми. Prinzesata беше споменала, че като за начало 2 протеинови, 2 хидратиращи и 2 балансирани серии са ок.
Отидох вчера набързо в мола да проверя какви серии предлагат във фризьорските салони. Аз не съм в България и за съжаление част от продуктите, които обсъждате не се предлагат масово тук. Ще продължавам да търся!
Та вчера купих: Joico Moisture Recovery шампоан и балсам (сините), Joico K-Pak Intense Hydrator [- това е като маска, може да се използва ис някакъв по-силен продукт от серията K-Pak. Не разбрах дали е приуош или се слага след миене на  косата. В момента ми е на главата на измита коса, ще видим какъв ще е резултата.
Взех също CHI Keratin Leave-In Conditioner Това чудо си представям, че се води финиш, при положение че не се мие, но не съм сигурна.
Бихте ли коментирали продуктите, ако сте ги ползвали? Прочетох че протеинова маска може да се слага след всякакъв вид шампоан, но хидратираща маска трябва да е след хидратиращ. Или обратното беше... И как да определя в коя категория попадат продуктите: протеин, хидратиращ или балансиран.В Джойко-то синьото видях, че има Hydrolized Keratin - в линка на първа страница за състава го има и хидратиращите и в протеиновите съставки.

И последно, ако има момичета в Северна Америка, откъде пазарувате - все си мисля, че би трябвало да им някой сайт с добри цени. Преди съм поръчвала от lookfantastic.com, но доставката е от Великобритания и отнема повече време. Благодаря ви:hibiscus:Gift Heart

# 197
  • Добрич
От Епруваж за обем, шампоана какво да очаквам, протеиново усещане, или?

Поръчах го вече, но да знам как да го комбинирам.  Косата ми не е увредена, да не ми утежни се надявам.

# 198
  • Варна
 Hris4o ти си в меката на тая индустрия  Laughingпри вас по суперите има Алтерна и Марокан,Ливинг Пруфф и,и,и всичко,за което се сети човек като класна козметика.
 Сините Джойковци са много харесвани от момичетата в темата и са си хидратация добра.

Joico K-Pak Intense Hydrator не го познавам,но като гледам е от серията K-Pak та вероятно си е откровен протеин. Използва се като маска,но задължително след протеинов шампоан.

След хидратиращ шампоан се ползва само хидратираща маска,след протеинов до балансиран може и двете.

Няма как с думи прости да се обясни кое е хидратация и кое протеин  newsm78. В  общи линии като загледаш нещо питай първо тук за мнение. С времето се свиква и се научават нещата.

И...не бих си позволила да препоръчам за старт на начинаещ цели 6 серии по 2 от вид  Laughing...ще ме линчуват девойките тук.
 Като бюджетен старт обикновено препоръчвам хубав балансиран шампоан с балансирана маска,Еластисайзър и някоя и друга ампула за терапия. Тия продукти в повечето случаи са напълно достатъчни ако не е съвсем трагично положението.

Sneakers Епруваж за обем е балансиран с осезаем протеин. Не мисля,че сам по себе си би ти утежнил. Хубав е шампоана.

# 199
  • Пловдив
Здравейте, момичета! От две години не съм писала в тази тема, понеже тогава се заринах с всякакви продукти и не исках повече да се изкушавам.
Сега обаче запасите ми свършиха и имам нужда от рязка промяна в нещата, които ползвам за косата си.

Първо да кажа, че косъмът ми е много дебел, краищата са изключително остри и твърди, косата е чуплива. Боядисвам се от 20 години, основно в кафяви цветове.
Продуктите, които съм ползвала са всички серии на Керастаз, на Joico, на Лореал, повечето на Philip Kingsley, Napura, Aphogee, Oright, всички серии Pro Fiber, Macadamia, Lakme, Matrix, Wella, Morrocanoil, Alterna, Keune, Marrakesh.

Всички тези в течение на времето станаха тежки за моята коса, дори напоследък в корените косата ми стои като немита и мазна.

Единственият шампоан, който страшно харесвам, но вече няма откъде да купя, е Intense repair Loreal. Много харесвам и Еластисайзъра.

В момента сме на море и косата ми е повече от отвратителна, особено връхчетата, въпреки че от години използвам крема на Маракеш, както и СС крема на Керастаз.

През зимата правя маслени маски, но без кокосово масло, защото от него косата ми се разхвърчава страшно и с дни не мога да я среша и укротя.

Та препоръчайте ми нещо, от което сте много доволни  Simple Smile - шампоан, маска. Олиа имам доста, така че за момента не търся такива финиши.

Нищо не съм пробвала на Lanza и Olioseta - какви са тези марки, как усещате техните продукти, как ви се отразяват?
Разбира се ще се върна да прочета последните 1-2 теми, но поне ми се иска да получа някакви насоки и от вас.

# 200
  • Варна
  lili_78 Едва ли има нещо,което да те учуди из новостите  Laughing. Ланза и Лалга са върха на айсберга последната година. Олиесета е добра полудрогерийна козметика,която обаче работи колкото и да не е за вярване. Бих ти предложила да пробваш бляскавата серия от тях другите определено ще са ти тежки,но с еластисайзър за преуош редовно защото иначе може и слабичка да ти дойде.
 Иначе ако инаш път към рибата задължително си поискай мостри на Лалга. Тия продукти не престават да ме удивляват от година насам.

Магнолия похвали новите сини Профайбъри също тъй,че и те са ти вариант.

# 201
  • Пловдив
Благодаря ти за бързия отговор! Точно към Лалга и Ланза се бях насочила-от един час чета последните теми и само тези марки се споменават Simple Smile
А има ли някоя конкретна серия от тези двете марки,която да е с най-впечатляващ ефект?
Ще имам път към края на седмицата към Златна рибка и ще помоля за мостри.

А за Олаплекс какво ще ми кажете? Сигурна съм,че на всяка страница се споменава,но още ми е трудно да се ориентирам какво точно ми е необходимо.
Виждам отзиви за 1 и 2, какво е това и какво да очаквам като действие? Предполагам,че в домашни условия може да се прави.

# 202
За Ланза съм напълно съгласна, почти всичко на марката ме грабна, единствено Healing Volume Zero - термото ми е прекалено и ми сплесква зверски косата. С Лалга обаче така и не се разбрах и е тоталното разочарование за мен, имах късмет да се отърва от ампулите, сега се прецаках с Lalga.SEACURE маската, която е тоатално разочарование и с марката спирам до тук. Някой ако я харесва да ми пише на лично да му я дам.

# 203
  • Варна
 Лили топ серията на Ланза е Ланза кератин. Олиото ми е супер любимо и няма аналог за моята коса. Маската е супер богата и супер ревитализираща. Шампоанът също е хубав. Тая серия ми е на кантар с Лалга не мога да реша кои харесвам повече. Иначе са балансирани продукти и то много добре балансирани. Често възникват спорове защото много момичета ги усещат хидратиращи.
 На ланза имам още Шампоана с бял чай
 https://www.zlatnaribka.com/lanza/strenght-podhranvane-na-iztosh … white-tea-shampoo . Откровен протеин,но не остъргващ. По скоро уплътняващ сериозно както и нийм плант срумът от тая серия. Той е аналог на Маракеш за връхчета,но за разлика от него не дава плътност и не китосва толкова осезаемо както и не дава усещане за сухота.
 Днес получих и противокосопадните ШиБ,но още не съм ги пробвала. Имам и серумът за скалп-много свеж,тотално не утежняващ даже обемообразуващ. Скалпът се чувства чудесно с него.

На Лалга имам Ш,М,Б,хидратиращото термо и възстановяващите ампули. Действат ми вълшебно винаги. В началото когато ги взех цял месец умишлено мих само с тях и бях като тотално пристрастена  Laughing Имай предвид обаче,че косите ни са доста различни. Изрусена съм на ниво 10. Косъмът ми е сравнително плътен и здрав за изрусен,но все пак не е жив като твоят. Сухотата на връхчетата сега лятото я боря с тройно китосване  Laughing.

За Олаплекс....ох тук е цял роман ще стана досадна  Laughing. Ползвам го близо две години вече на всяко боядисване и чат-пат терапии. В общи линии държи косата ми здрава. Наскоро се сдобих и с Олаплекс 6 финишът. Ползвам го на суха коса за оформяне на чупките. На първа страница в описанията на продуктите има линк към протокола на Магнолия за терапия у дома. Не е сложно погледни го.

# 204
Значи аз съм действала точно по грешния начин😊 измих си косата с хидратиращото Джойко синьото и се наклепах с К Пак интензивен хидрататор, който май е протеин. Ще търся хубав "протеинен" шампоан сега😊

# 205
Мисля че може лесно да се намери при Вас Редкен Екстрийм или Себастиан профешънъл  Пенетрейт. И двата са протеинови доколкото знам.

# 206
От Епруваж за обем, шампоана какво да очаквам, протеиново усещане, или?
Поръчах го вече, но да знам как да го комбинирам.  Косата ми не е увредена, да не ми утежни се надявам.
За мен това е един от най-гадните шампоани, които съм ползвала. "Остърга" и заплете яко косата. Предполагам е протеинов. Балсамът също нищо не направи. Но може на теб да ти хареса.

# 207
  • Добрич
Уф, че се разколебах сега с мненията за Епруваж.  Реших да пробвам марката заради състава - стоволовите клетки, но само този шампоан беше наличен, изграждащия беше изчерпан. Пък и голяма поръчка пуснах, комбинираме се с една колежка, не върви да я откажа. Ще видим.

# 208
На мен балсама на Епруваж за обем ми хареса. Може пък да си зависи от косата и нс твоята да е ок Simple Smile

# 209
Досега 2 шампоана на Епруваж се оказаха неподходящи за косата ми: подхранващият и този за обем. Първият я смачква и омазнява. Вторият я заплита, а обем няма.
Ако има значение, косата ми е с мазни корени и нормални дължини, фин косъм, нормално гъста.

Днес се сдобих със шампоана на Ланза против косопад. Първите ми впечатления са усещане за свежест и чистота на скалпа и мека, подредена коса, без да е сплескана.
Надявам се с този шампоан по-бързо да преборя и пораженията от скорошно постригване при случаен фризьор.

Общи условия

Активация на акаунт