ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 059
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
И аз пия сорбифер и хемоглобинът ми се вдигна от 103 на 108.
Сега пък ми е изпъкнала някаква вена на крака и от една страна не ми се иска да звъня на лекаря за глупости, от друга има много време до следващия преглед...
Аз получих разширени вени тази бременност и във вторник ще ходя на консултация със съдов хирург. Имам не само изпъкнали вени, а и няколко топчета по тях. Та ще ходя на проверка за мое спокойствие.

Хемоглобинът ми преди 20 дена беше 118. Нищо не пия. Към 10 август ще видим как е.
С нисък хемоглобин никой няма да ви остави да родите нормално. Тогава е по-добре да е секцио.
Ама има време още. В деветия ще го мислим.

# 496
аз съм на Сорбифер дурулес 2х1+ билкова кръв 1х 20мл, ям месо, млечни, цвекло и каквото се сетите. Вече не знам какво да го правя. Нямам Таласемия. Имам тромбофилиям но тя не мисля, че влияе на падането на хемоглобина.
Трябва да намеря начин да го вдигна поне на 100 да седи.
Не искам да ми преливат кръв, в Бг май на хемоглобин 60 се кръвопрелива.
А желязото как ти е? Моето падна и хемоглобина ми се намали.
Пия също Сорбифер и билкова кръв по схема, Сигридов каза че ако с това не стане ще включим и Тотема.
Наплаши ме че с такива нива е опасно и трябва да се вдигнат до раждането, защото ако останат така, даже и да искам няма да мога да родя нормално.
И моето е ниско, точно на долната граница и Сигридката ми увеличи дозата на Сирбуфер, нищо не ми каза за Тотема.
Ще взема сама да си я включа.
Мисля да започна да пия чай от Коприва.
За билковата кръв ми каза да я пия само по веднъж на ден.
Аз мисля обаче, че нещо не ми се усвоява добре това желязо в тялото.

# 497
И аз мисля че не ми се усвоява,разбрах че съм правила грешка пиейки го след кафето,сега пък разбрах че не трябвало да се пие заедно с магнезий...

# 498
  • Пловдив
Тука в Австрия са силно "За" естествено раждане. Не се притесняват от моя 95 хемоглобин. И от 85 също не се тревожат. Аз сега да се тревожа ли. Вярно в Бг не дават естествено така лесно, секцио е доста пробутвано, но пък и то жените станаха с доста проблеми...дано оцелея, панирам се на моменти!

# 499
Билковата кръв я поя 2х10мл, сутрин и вечер.
Сорбифер ми каза между 15 и 21ч, като приема му да е със билклвата кръв.
Ако тази схема не проработи до 10 дни, Сорбифер ще се смени с Тотема.
Има и 3ти вариант, ако предните не подействат и той е венозно вливане на желязо.. Надявам се да не се стига до там.
Хемоглобина на мен ми е 110, желязото е 6..

Иначе днес купих кошара за бебето Hug
Последните дни полудях по пазаруването 😆

# 500
Моя хемоглобин беше 112 2 месеца пих ферофолгама  не се покачи. Б 12 ми е на долната граница, а желязо още не съм изследвала. Сега ми спряха ферофолгамата и пия имуно лактон.  Доктора ми каза, че ако спадне другия месец ще ми пусне система

# 501
Момичета, на листовките към желязото си пише, че ако се приема на по-малко от час разстояние с магнезия не се усвоява (магнезия пречи), така че на тези като мен, които пием и двете - АГ ми е казало желязото сутрин и вечер 1 час преди храна, а магнезия 1 час след храна. Отделно, че и кофеина и млечните пречат на усвояването на желязото, така че между желязото и кафето също е хубаво да има времеви интервал. Витамин Ц пък помага за по-лесното усвояване на желязото, така че по едно фрешче портокал примерно ще е полезно. Дано съм била от полза и аз 😊

# 502
Assia абсолютно си правя, аз само добавям, че желязото е добре да се пие след 16 часа.
Ако трябва да се взимат по две таблетки, може в 16 и в 19. Нещо такова. Също така ако приемате Еутирокс, два часа след него не трябва да приемате желязо.

# 503
Еххх ако знаех ...може и затова резултата да е такъв ...

# 504
Момичета, имате ли впечатления за количката на Сам taski sport? Колебая се между нея и Esso Roan? Двете нямат нищо общо, но ми харесват. До края на месеца има 15% намаление и ми се иска да се възползвам.

Ние се възползвахме точно от намалението и купихме Cam Taski Sport. На мен много ми хареса модела. Лесно се сгъва и е лека, неща, които за мен са важни.
Позната от май месец ползва същия модел и е доволна от количката. Каза, че е доста маневрена, лека и компактна.
Това мога да споделя за момента. Simple Smile

# 505
Аз го спазвах товя за времето между магнезий и желязо , също изчаквах няколко часа от кафе, чай млечни и пак за месец се покачи от 112 на 113 ..  (отделно си пия чай от коприва, ядки месо, цвекло)
 До сега май не сме коментирали темата за книгите за отглеждане на бебе  купихте ли си вече и какви  (ако някой е намерил онлайн може да сподели)

# 506
Аз щях да си купувам но ме отказаха имало всички отговори в интернет,вие ще ползвате ли упойка при раждането?

# 507

До сега май не сме коментирали темата за книгите за отглеждане на бебе  купихте ли си вече и какви  (ако някой е намерил онлайн може да сподели)
Аз си взех две от великденските намаления още.
1.Как да отгледаме здраво и щастливо дете - д-р Ира Маркова - много ми хареса. Стегнато и кратко е минато през всички теми. Прочетох я на един дъх още в 4 месец. Сега ще я прегледам отново към края. Напълно отговаря на нашите условия и стандарт! Препоръчвам!
2. Моето бебе от 1 ден до 3 години - Ан Бакюс - не ми допадна особено. Написана е някак отнесено. Иначе имаше добри отзиви. Така и не съм я дочела. Не бих я препоръчала!

# 508
И аз се канех да ви питам за по-интересни книги Simple Smile
1. Аз в момента чета: "Бебе made in France". Харесва ми, въпреки че повечето неща се припокриват с тези от други места има някои добри съвети. (Например когато бебето се разплаче, докато спи не трябва да го взимаш на ръце веднага, а да изчакаш малко да видиш дали не проплаква в съня си, тъй като при новородените се случва често. В противен случай, без да искаш има вероятност да го приучиш да се буди по-често.) Това го бях забравила. С баткото също го бях чела някъде и го тествах и наистина действаше- понякога само проплакваше, аз не правех нищо, чаках или само леко го погалвах по гръбчето и той си продължаваше да спи още няколко часа.
2. "Близо до бебето" на Василена Доткова- Хареса ми.
3. "Моето бебе от 1 ден до 3 години" - Ан Бакюс- И на мен не ми хареса- и аз не бих я препоръчала.
4. "Какво те чака през първата година на детето"- Имаше тук там полезни неща за кърменето и раждането, но не е кой знае какво. Повечето информация е разделена по месеци какво трябва да умее бебето на определена възраст. Помня, че я четях и сравнявах всеки месец може ли бебето ми да прави описаните неща.
5. Още в първите теми ви бях споделила тази книжка на Дънов:
https://duh.bg/kniga-vazpitanie-na-deteto-v-utrobata-na-maikata.pdf Тук е на PDF, а който иска може да си я поръча в сайта https://duh.bg/. Разпространява се безплатно. Simple Smile

Друго, което ме вълнува напоследък са филми за раждането. Помня, че бях гледала преди, но нищо не помня. Ако някоя от вас знае, да споделя Simple Smile

# 509
Здравейте момичета, исках да ви попитам посещавате ли лекции за бременни, за раждането, кърменето и разни други неща. Много се чудя дали да не посетя някоя, но не знам до колко ще ми бъде полезно после и ще се радвам ако имате опит да споделите Blush

Общи условия

Активация на акаунт