ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 535
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Аз ще взема повече с дълъг, все пак октомври тепърва започва захлаждане...
С късо ръкавче ще са по-малко, ще ги слагам отдолу или ще е само по него ако времето ни изненада и остане топло.
Аз сега в края на месеца ще започна с покупките, ще взема по основните неща.

# 121
А като размер какви мислите да взимате тези които са за новородени са сууупер малки  .тези които са 56-62 подходящи ли са

# 122
Момичета, добро утро - има ли майки студентки сред нас редовно или да са били с друго бебенце? Да споделите опит, много ми е интересна организацията , искам да запиша сега магистратура задочно , но лекциите ще са точно в периода , когато ще раждам и остава като вариант редовното , но пък не знам ще мога ли да съвместявам нещата Blush

Аз мисля да записвам редовно, но ще изчакам догодина..В началото абсурд да се справя с новородено и лекции, които са задължителни. С първото ми дете бях студентка магистратура задочно, но беше по-голяма. Тогава се справих без проблем.

# 123
А като размер какви мислите да взимате тези които са за новородени са сууупер малки  .тези които са 56-62 подходящи ли са

Аз предния път взех само 2 бр за новоредено и останалите 0-3 месеца (56-62см), защото вървяло едро бебе. Роди се 51см и въпреки килцата буквално плуваше в дрешките до 3 месеца. Наложи се веднага след изписването да се обзаведем от най-близкия магазин с още дрехи размер новородено.
За това този път ще взема само дрехи до 56см. При някои марки се водят размер новородено, при други се водят до 1 месец или първи размер. Ориентирайте се по сантиметрите, защото често има големи разлики между размерите на различните марки.

На майките-студентки пожелава кротки и поспаливи бебета, за да можете да учите.

# 124
За размера - 56 е горе-долу добре, но 62 ще е големичко, особено ако бебенцето не е едро. Ако е комбиниран размер 56-62 може би е нещо осреднено, като разровя на каката бебешките ще сравня и ще споделя, че нещо взеха да ми убягват тия подробности. От моя личен опит, обаче, гащеризончета с цип отгоре до долу не ми бяха удобни, защото за всяка смяна на памперса трябваше да разголвам цялото бебе. Предпочитам с копчета между краченцата (има и с дълъг ръкав такива).

# 125
Ако е комбиниран размер 56-62 може би е нещо осреднено.

Не е осреднено въобще. Тези 56-62см са точно 62 см, а тези до 56см са точно 56 см и между двата размера има цели 6см разлика като ги наложиш един върху друг.

# 126
За сега не съм взимала дрешки за новородено. Взех няколко бодита и ритънки за 1-2 месеца.
Ако се роди мъничка, таткото ще изтича до магазина за най-малкия размер Stuck Out Tongue

# 127
Здравейте, момичета! От скоро ви следя и днес реших да се включа! Това ми е втора бременност с термин 19.10. Първата за съжаление приключи в 16 седмица и сега все още ми е постоянно притеснено и на последния преглед ми казаха че бебка изоставала с 1 седмица, но да не съм се притеснява. Да бе да. Гледам, че сте започнали с покупките - аз си взех люлка, слинг и кошарка от тези, които се прикрепят за леглото на родителя. Имам питане за помпите на томи пипи, защото съм харесала техните шишета от новата серия с тръбичката. Ако може някой да сподели мнение. За количка съм се спряла на kiddo jazz. Не ми се дават много пари и по впечатления около мен всички бебета много рано спряха да искат да се возят и седят. Има ли някоя мама, която се следи в Шейново и ще ражда там? На мен ми подариха пакет ЖК и раждане, но нямам впечатление от нито един доктор, а все в един момент ще трябва да си избера екип.
Утре ще правя обременяване с глюкоза и ми казаха, че трябва да стоя през цялото време в лабораторията - как беше при вас?

# 128
Ако е комбиниран размер 56-62 може би е нещо осреднено.

Не е осреднено въобще. Тези 56-62см са точно 62 см, а тези до 56см са точно 56 см и между двата размера има цели 6см разлика като ги наложиш един върху друг.
Права си, че не е усреднено. 56-62 си е 62.  Но тези размери показват до каква височина на детето могат да се носят. Тези 6 см разлика са във височината на бебето, не разлика от 6 см от един размер  до друг. 😀Разликата от един размер до друг при дрешките е около един до два пръста. Друг въпрос е, че дрешките не винаги си отговарят на размера и ще трябва и на око да гледаме. ☺
56 размер е за първия месец, освен ако бебето не е родено много голямо или малко. 62 ще е много голям размер за първия месец.
Извинявам се, че се намесих, това ми е първо дете и със сигурност имате повече опит. Но понеже имам голям опит в магазин за детски дрешки и не се стърпях. 🤗

# 129
djesi8567, ще ти снимам да видиш как разликата е точно 6 см между двата размера. Нямам представа ти какви дрешки продаваш, но от опита ми с баткото и от новите ми покупки това е реалността - 6см по-дълги крачоли, 6см разлика от дъно до дъно на пантолините и 6 см по-дълги ръкави, около 1-2 см ралика в ширината.

# 130
Pampers,  ако момченцето ти е по- големичко, не знам на каква възраст е, но при по големите деца разликата при дрешките може и да е по голяма. За това казвам, че размерите показват височина на детето, а не см на дрешките. 
Когато едно дете порасне с 6 см на височина , не му расте всеки крак с по 6см или всяка ръка, а цялото тяло. Иначе всички щяхме да сме много дългокраки.
Производителите като цяло добре предвиждат размерите на дрешките спрямо височината на децата.
Това са ританки 56 и 62 размер. Няма как да имат разлика от 6 см. Разликата е 3 месеца за детето. Краката му не са 6 см по-дълги, а цялото тяло. И когато всяка част от облеклото се удължи с по малко см, тогава дрешката е добре. 

# 131
  • София
Днес бях на преглед. Бебка е 960гр. в 26г.с. с дълги крака. Обаче пъпната връв овита един път около врата. Доктора каза, че няма място за притеснения, защото е около врата без да е затегната или нещо подобно, но аз сега и за това се притеснявам. Има ли и други бебчета в такава ситуация? Хвана ме страх да не вземе пък сега да се задуши... Иначе шийката е напълно затворена и е над 4см. Предложи ми в началото на август като се върне от отпуска за помисля за вариант да ме приемат за кортикостераидна терапия, за да може бебка да е добре ако тръгне по рано. Мисля обаче пак да го обсъдим, защото ако нещата си вървят добре както досега не ми се иска да ме приемат и да се правят излишни неща. Какво е вашето мнение?

# 132
Дрешките които взех днес бяха с размер (56-62) аз си помислих, че стават от 56 до 62 см сега видях, че пише от 4,5 кг което значи че ще са големи първоначално.

# 133
Интрига,мъжът ми се е родил с два пъти увита връв около вратът,и това при естествено раждане ,80те години когато не са били толкова подготвени,

# 134
Дрешките които взех днес бяха с размер (56-62) аз си помислих, че стават от 56 до 62 см сега видях, че пише от 4,5 кг което значи че ще са големи първоначално.
Първоначално ще са големи 62 размер, освен ако бебето не се роди много голямо. Дори 56 може да са малко големичка първите дни, понеже бебетата се раждат около 50, 51 см. Но много бързо ги израстват. Така че моят съвет е да си вземеш 56 за началото,но не  копувай много неща, защото бързо ще станат малки.( около един месец)

Общи условия

Активация на акаунт