Мека мебел - тема 8

• 138 222
  • 899
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
...

Именно, това е то. А "П-образен" е най-добре. Два отделни дивана и само ще седиш на тях.
Оооо П-образен! Мечта! Мн обичаме да се изтягаме заедно.
Ако са 2 трябва да са 190 см полезна площ без подлакътник.

# 451
Мен много ме сърбеше за П-образен, но исках и да имам голяма масичка (75 см) и ми трябваше "дупка" между двете лежанки от поне 130 см, а ги нямам. Затова второто рамо го правим с подвижна табуретка.

# 452
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Даже не разбрах, че моят диван е с тази обсъждана площ за спане 😀. Не съм обръщала внимание, защото си имаме спалня и ми трябва само при нужда. Още като ми го доставиха се наложи да го използвам за спане, че се карантинирахме, не е като голяма спалня, но не ми се вижда и толкова тясно. За постоянно спане няма да е удачно сигурно. Харесва ми, че като падне облегалката не се образуват неравности. Старият ни диван се издърпваше отдолу като чекмедже и беше ужасен за спане дори еднократно.

Аз съм виновницата за това обсъждане на площта за спане. Като цяло ми хареса дивана, но ми се иска да е по-широка площта за спане, независимо че рядко ще се ползва.

# 453
Колко е необходимата площ за спане, според мен, зависи от това как са свикнали да спят хората, повече, отколкото от масата им (килограмите). Laughing Някои спят като войници по гръб, не се въртят много, не мятат ръце и крака, други - на кравай, надупени, трети се местят насам-натам, на диагонал дори се местят. Навици различни, няма правилно и неправилно, индивидуално си е.

# 454
  • София
Никакъв проблем с 140 см - достатъчни са ни. В нашият случай от 160 сменихме на 140. На 160 и дете (малко) можеше да спи при нас.
За гости имаме и 120 см, ползвали сме го, събираме се и там, но инцидентно за 1 нощ. Децата обаче редовно спяха там с някоя баба.

# 455
Спя на 120 сама и ми е много добре, не мога да си представя и някой друг да се настани на тая площ. Но аз много се въртя и се разпервам, никой не може да спи с мен.

# 456
  • София
Ние с ММ си спим на 120 в момента без никакъв проблем, но ние спим много гушнати, че дори има място и за кучето при нас. Но искаме да вземем по-голям, за да има място от време на време да взимаме беба като се роди. Затова и търся 150-160 ширина спална площ диван,което оказва се е много трудно. Диваните с елементи две углови легла са най-вки, но нямаме място за такъв за съжаление.
И затова продължавам да гледам и умувам.
Инапе сега спим на един еникомски клик клак, твърдичък е, но на нас ни е удобен дори без топматрак, защото аз не понасям да спя на меко, потъвам и не ми е никак ок, това явно също си е до човек. Плюсът на тов кликклак е, че се оправя сутрин и вечер буквално за секунди, но сега искам някой с лежанка, за да се събираме повече хора на него, за да му ползвам раклата и най-вече за да е с повече площ за сън както казах.

# 457
  • Варна
Като този се оказаха с най-голяма площ 160/190 за спане, но на него може да полегне в неразтегнато състояние невисок човек с подгънати крака Simple Smile Другият половин седи на стола и жално гледа тв, дори релакс кресло е компромис.

# 458
  • София
Ааа, Doris, моламола, аз съм висок и, фигуративно казано, рубенсов тип женски човек с дълги крака, ама се излягам чудесно, та дори и заспивам мощно пред тв-то на моя диван, който е само десетина см по-дълъг от този Laughing
До семейни навици е - вкъщи половинката не сменя за нищо люлеещото си кресло, в което може да откара и цяла нощ в як сън пред работещ телевизор. Той пък, ако ще да сме с най-гигантския възможен ъглов диван, винаги предпочита кресло с повдигнато място за крака пред опцията "двама на дивана".

# 459
  • Варна
Ааа, Doris, моламола, аз съм висок и, фигуративно казано, рубенсов тип женски човек с дълги крака, ама се излягам чудесно, та дори и заспивам мощно пред тв-то на моя диван, който е само десетина см по-дълъг от този Laughing
До семейни навици е - вкъщи половинката не сменя за нищо люлеещото си кресло, в което може да откара и цяла нощ в як сън пред работещ телевизор. Той пък, ако ще да сме с най-гигантския възможен ъглов диван, винаги предпочита кресло с повдигнато място за крака пред опцията "двама на дивана".

В стаята на сина ми бяхме сложили нещо от сорта на този, който показах, реално за спане е ок 160/190, но той е височък 190 и на площ 160 см като си изпружи краката и все върху подлакътника. А понеже се разтегля напред и е 190, тогава пак му висяха краката навън, все пак има и отстояние от възглавницата.

Аз съм не мн висока - 167 и като легна настрани с подвити крака става, но не можех да се опъна както си знам Simple Smile

Наистина е въпрос на лични навици и това определя избора на меката мебел.

# 460
Hetera, в събота взехме нашия диван от Иввекс. Модела е Спирит. Много удобен се оказа и понеже го нямаше в мострена зала ,се прекръстих и го взехме така- само по картинка ,дет се вика...хахха. Механизма за спане е Пума и го определиха като най-удобен и стабилен. Наистина е така .  ...тестван е вече. Стария ни диван от преди 10г. беше пак от тях.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 15:31 от rozalini

# 461
  • София
Hetera, в събота взехме нашия диван от Иввекс. Модела е Спирит. Много удобен се оказа и понеже го нямаше в мострена зала ,се прекръстих и го взехме така- само по картинка ,дет се вика...хахха. Механизма за спане е Пума и го определиха като най-удобен и стабилен. Наистина е така .  ...тестван е вече. Стария ни диван от преди 10г. беше пак от тях.
Със здраве да си го ползвате и аз там бвх харесала един диван, но още мисля😀

# 462
  • София
Нашият диван е в такъв механизъм, но до днес не му знаех името. 8 година вярно служи, но е от Тедива.
Когато казахме, че държим на е удобен за сън, ни препоръчаха този тип.
(Ризалини, много е хубав цветът на паркета)

# 463

И аз съм се спряла на техен диван, но се чудя с каква дамаска да го поръчвам, че имам котка. Вашата дамаска каква е?

# 464
В Иввекс имат няколко картела с дамаски.
Нашата беше от фирма Бибтекс. Едноцветното го даваха , че задържа капка вода... в смисъл ,че ако излееш нещо не попива бързо надолу.

Общи условия

Активация на акаунт