Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 40 815
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
O. Basilicum, много благодаря!
В същност пише хиподенсна лезия в 4 сегмент 10/6, не знам ако е мета не се ли описва като мета. Ще се радвам за телефона в Исул.
Не, лезия не значи метастаза, а увреждане, нарушение на тъкан. Виж в нета. Някой път се използва в смисъл разпространение на нещо. Писали са ми отдавна за пневмонията с лезии вдясно. Зависи, какво се разпространява...

# 91
  • София
O. Basilicum, много благодаря!
В същност пише хиподенсна лезия в 4 сегмент 10/6, не знам ако е мета не се ли описва като мета. Ще се радвам за телефона в Исул.

Писах на лични!

# 92
  • София
Може би всеки трябва да усети за него си,с кое му е добре и с кое не.Алкохол,сладко и тесто за никого не са добре .Аз бях голям фен на сладкото и ден не е е имало без да си хапна.Лятото узото и джинчетата по 2-3 големи се пиеха ежедневно.Сега минах на вино и биричка .
  Аз лично без някои от храните се чувствам много добре - корема не ми се подува,няма газове.
 А синьото сирене го обожавам,но в "мухъла " му има естрогени,освен че е мазно.

# 93
  • Варна
Момичета и момче... скоро не ви бях мрънкала... имам нуждата обаче да ви помрънкам и ако може някоя имала подобен проблем да ме опъти накъде да потеглям и къде причините да търся. Вече 10 дни имам ТРАЙНА загуба на чувствителност на почти цялата дясна китка (уж само квадрант и само 8 възеа в дясно ми изрязаха и всичко по учебник правих и какво ли не спазвах, но...) Аз си имам предистория - полиневропатия. Тогава беше просто ВРЕМЕННО - малко като масажирам, малко като пораздвижа, малко магнезийче като пия, подходящите пози като заема минаваше всичко, ВЕЧЕ НИЩО не помага. Явно много голяма беля съм направила и някак си, с нещо си нервите съм си поразила, моля за споделяне на опит ако има такива сред вас. Аз така или иначе и на лекар ще отида... но ми се ще ако можете да ме насочите към какъв точно докторо да се насочвам. Още преди да ми открият диагнозата РМЖ невролог ми откри полиневропатията, понеже пръстите на китките ми спонтанно се схващаха сякаш както на тях им скимне и в какви ли не пози всякакви се вкоченясваха. Тогава ми изписаха едни лекарства като Бриека, Магне В5... и още някакви имаше, не помня вече какви. Благодарение на тях всичко мина и замина и почти бях забравила за този проблем. Върнах си контрола над ръцете, НО след като започнах химиите и другите му там приеми на медикаменти ми ги намалиха (някои дори забраниха) и сега пак се върнаха същите симптоми, че и по-дразнещи психически от преди.

# 94
  • София
Спирит,аз пия тиоктова киселина - дават я и на диабетици с полиневропатия.
 Сега лятото от жегите и при мен е кофти усещането .Постоянно ходя и се гледам дали са ми еднакви ръцете ,усещам я все едно е отекла и ми тежи.У нас ако си седя ,си е добре.

# 95
  • Plovdiv
Моите ръце не са еднакви. Още след първата химия имаше червенина около сгъвката на лакътя от вътрешната страна на ръката. Мазах с Троксевазин, раздвижвах, вдигах нагоре. Уж се пооправи, ама после пак така.......и сега на две места си е подута. Имаше моменти когато и пръсти имах подути - те се оправиха.
Всяка сутрин правя гимнастика за ръцете. За подуване не знам дали помага, но ако не раздвижвам, подмишницата се схваща и ми опъва. Надявам се, като мине повече време, да не се налага. Горната част на ръката още я усещам леко изтръпнала, но беше мноооого по-зле. Гърдата след операцията беше сплескана и “избутана” навън, към ръката, беше и доста твърда. Сега изглежда доста по-добре. Оперираната ми е по- голяма и стегната. Странно!!! Единия доктор каза, защото се задържа лимфа, а другия - от лъчето. Не им съвпадат мненията, но аз вече свикнах, че за това заболяване е трудно да получиш адекватно обяснение за каквото и да било.
Зори, мислиш ли, че ако пия Лимфомиозот, има шанс да се оттече ръката. Кажи повече. Лекар ли ти го препоръча?

# 96
  • София /Абсурдистан
Спиритче, ако ти трябва кадърен невролог, мога да ти дам коолдинати на една от най-добрите в страната, но е в София, в ИСУЛ. От миналата година обаче не работи с касата вече.
В други ден, във вторник ми е последната вливка и може да се каже, че издрапах  Peace
А отделно, аз съм го закъсала здраво с артрита и с гръбнака съответно. Болките в ставите са страшни и нищо не помага. На 23-ти влизам за няколко дни в ревматологията да видят какво ще ме правят  и да назначат лечение, съвместимо с диагнозата ни. Вече почти не излизам от къщи, не ме държи гърба. Да му се и невидяло ...

# 97
  • SHOOT ME 10 $
Кураж Лейди ще се оправиш. На финала си! До сега щом не те е затрило...те и твоите тегла не са едно и две. Но ти си Дявол за гадовете.
Това е независима оценка.😘

# 98
  • София
На 23-ти влизам за няколко дни в ревматологията да видят какво ще ме правят  и да назначат лечение, съвместимо с диагнозата ни. Вече почти не излизам от къщи, не ме държи гърба. Да му се и невидяло ...

Unknown_lady, специално на артрит и ревматизъм помага много лечение с ниски дози Налтрексон, то е мощен имуностимулатор и помага за изработването на собствени ендорфини и енкефалини, които от една страна подтискат болката, а от друга подтискат хроничното възпаление и го лекуват. Но не трябва да се прилага едновременно с химио. Ако те интересува, мога да дам линкове, да четеш. То помага и на огромно множество други заболявания, включително рак.

# 99
  • София
Detelistna, и друг път си писала за Налтрексон. И аз го закъсах с раменните стави (още на първата сцинтиграфия, която правих преди 19 години ми написаха, че имам хиперфиксация в раменни и сакроилачни стави), започнаха да ми изтръпват пръстите и да изпускам.
Ще съм ти благодарна ако дадеш линк. Kissing Heart
Лейди, и на теб- за координати на добър невролог. Kissing Heart

# 100
  • София /Абсурдистан
Мите, благодаря  Mr. Green Гърмян заек сам аз, ама сега се сдухах.
Приключвам с Хецептин-а. Таблетки за сега нямам заради алергия. Тепърва ще се решава какво може и какво не.
Детелинка - дай да видим линовете за това нещо. Аз за първи път научавам. Другата седмица ще ми донесат Имунофан, ще опитам  и това. Пих протеолитичните ензими, за сега голяма полза нямам. За артрит никой не е измислил ефикасно лечение, много е мъчително и лекарствата са му изключително тежки и с много странични ефекти.
Ани, пиша ти на лични за невролога.

# 101
  • София
AnyHr, точно за твоя проблем със ставите не знам дали ще помогне, защото ефекта от ЛДН е върху заболявания на автоимунна основа, какъвто е ревматоидния артрит. Не искам да ти давам безпочвени надежди, но пък нищо не пречи да опиташ, в края на краищата. Аз самата имам ревматоиден артрит, и през периода, когато го приемах, ставите си не ги усещах изобщо, в смисъл, че ставах, сядах и се движех без абсолютно никаква болка. И смятам като приключа химиото, да го продължа. То ми повлия и на Хашимотото, направо се усещах друг човек. Който има Хашимото, знае какво имам предвид. Сега да видим как ще пратя линкове от телефона, че всички са ми букмаркнати на компа, а от него мамата ме е блокирала.
https://zdravivsekiden.com/naltrexone-lekarstvoto-za-koeto-lekar … lo-da-vi-e-kazal/
Ето ви един съвсем общо познавателен линк, но и вие самите като гуглите ЛДН или Налтрексон, ще ви излязат материали за четене. Ако не успея да ви пратя линкове от телефона, ще го направя, като се прибера в Бг за малко, а това ще стане след 3 седмици. Все ще ме изчакате до тогава. Прави ми впечатление обаче, че вече се множат материалите за Налтрексона, преди две-три години бяха съвсем оскъдни. Явно и нашият народ се отваря за него. Дано, заслужава си.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 20:29 от detelistna.4etirilinka

# 102
  • София
Е, те тая независима оценка на Мидко ме изкефи максимално !
Никой от нас няма да се сдуха, тъй да знаете.
Снощи си мислех, че умирам, ама пак ме пропуснаха / е може и тази нащ да е /.
Страхотна кашлица, задушава ме. Ама нали съм много добър лекар, чакам да ми мине. Мразя антибиотиците.
Днес се сетих, че имам АЦЦ. За пореден път ще го похваля- вълшебно е. Пак покашлям, ама не е чак толкова зловещо.

# 103
  • София
Леле, почувствах се пак жива! Толкова хубаво изкарахме, хич не ми се тръгва утре. Покиснах се, поплувах и релаксирах на воля! Щастлива съм, че няма никакви двигателни проблеми или неприятни усещания в ръката. Мислех, че вече никога няма да мога да плувам като преди, но всъщност няма никаква разлика. Вече нямам търпение за морето!

# 104
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите. Лейди, ако може прати и на мен координати на този невролог.
Тинтири, радвам ти се от сърце, че един на друг с Живота не само сте се погледнали лице в лице, но и с усмивка сте си метнали по едно закачливо намигване. За морето... дали помниш последно какво ви споделих, когато бяхме на Шкорпиловци не знам (ще споделя в скрит текст), но и ти като мен не пропускай за нищо на Света поне един плаж по изгрев да направиш.

Скрит текст:
Явно съм усетила, че удрям дъното и си казах: "Край! Моме Христино, стига вече!!! Ставай! Размърдай се!" Беше подметнал идеята да отидем за една вечер на Шкорпиловци, беше готов поредното ми оправдание да приеме и аз наистина на ръба бях за пореден път да се оправдая с противопоказното слънце и пак затворени вкъщи да си останем, но ми писна вече и гузно ми стана, че и него превръщам в заложник на някакъв тъп апартамент покрай тия мои капризи. Та вместо с моите оправдания, реших насреща да му рипна с ползите от този излет, отдавна не сме го правили, ще са там приятели, с които дълго не сме се виждали, в тандем кога последно палатката мечта сме разпъвали не помним, в полеви условия вкусна храна как може да се приготви, хитри, побългарени, гениални почти изобретения за борба с комарите в група кога сме мислили... Grinning Grinning Та даже го убедих, не за една, а за две вечери да останем. Добре наистина, че се амбицирах и не съжалявам, въпреки, че в началото ми се струваше, че насила някак си го правя, не по желание, а от гузна съвест към Половинчо. Беше адски весело, приятно, разпускащо. Естествено искри и сакатлъци имаше. Веднъж се размрънках, веднъж му се озъбих, веднъж несправедливо върху него яда си излях, като не ме оставиха едни съседи по лагер да спя цяла нощ (малко в детски стил истерясах - как така не си ти виновен, че шум вдигат!? що не отидеш да ги набиеш!?), но пък и думи и демонстрации ми се ще обратно да си върна, щото в крайна сметка тия "шумни добруджански селяндури", както ги нарекох, оставяйки ме будна цяла нощ и преборени от алкохола се трупясаха и млъкнаха в един момент в малките часове без да подозират са ми подарили едно от най-приятните усещания и феноменално красиви гледки. Въпреки, че вече 10 години съм във Варна изгрев ня бях гледала, не и такъв най-натурален. Слънцето директно от притихналото и гладко като огледало море се подава, не иззад сгради, прашни строежи или оголени чукарести хълмове, като взуков фон само тихите вълнички, без клаксони, без тропане, лопане, стържене, отекваща тупса-лупса електронна музика от денонощни крайбрежни барове... пъъъълно спокойствие, магнетична дори атмосфера. Светло е и се вижда идеялно много преди изгрева. Поне час преди да се покаже Слънчо не ти трябва ни фенер, ни челник, идеялна си е видимостта, слънцето все още не се вижда, но лъчите му вече се отразяват от облачетата и морската повърхност и осветяват нежно, усещането е феноменално. Едни нюанси от синьо, лилаво, жълто, червено... трябваше да снимам и да ви покажа, ама реших да се замъкна до брега като най-обикновен абориген, без техника, без никакви удобства, без кърпа или шезлонг, а и стимул да ви е ако не сте виждали и усещали такъв изгрев да го видите със собствените си очи, а не на снимка. Направих си между другото първата морска баня, цопнах се в морето, знам, че не трябва ама... изкуши ме, после полежах на пясъка и продължих да чакам същинския изгрев, като тръгна да се показва кълбенцето се цопнах пак за последно, хем пясъка полепнал по мен да поотмия и като изгря нацяло се запътих към лагера, който бяхме разположили почти в гората и се скрих на сянка преди да е започнало "злобно" за препича.

Общи условия

Активация на акаунт