Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 207
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Според мен професионализмът не оправдава лошото отношение и нормалното държание с пациента не би трябвало да е въпрос на характер, а част от длъжностната характеристика. В софийските частни болници нещата сигурно се променят към по-добро, но аз например съм в потрес от отношението на сестрите в Онкото във Варна. Сигурно Спирит ще дойде сега да обясни, че всички са прекрасни, но, уви, не са. Не знам заплатите ли са им ниски, проблемът е генерален и виновна е цялата система, но резултатът не е в полза на пациентите. Не може да се държиш така с хора с такава диагноза, които и без това не са на себе си.

Уви! На 100% не позна! За първото категорично права си - "Спирит ще дойде да обясни". Ей мЪ нА! Тук съм! Да обясня дойдох Simple Smile За остатъка уви в голяма грешка си. Какво значи "всички са прекрасни"!? Кога съм го твърдяла така категорично сякаш решение на 1 + 1 = ? давам? Хм???
Да! Признавам! Скачала съм остро срещу обобщения от рода "всичките ни лекари са боклуци" И ще продължа да скачам, щото НЯМА КАК ВСИЧКИ да са боклуци. Eмма миличката май най-сериозно го отнесе тогава, дори нещо като спасително островче си намери в друга тема, където се е жалвала колко сме злобливи, но в крайна сметка се оказа, че нито тя, нито аз правилно сме се изразили и в правотата си и грешно сме съдили и двете. Важното е, че успяхме да напипаме и двечките златната среда. Емма, още веднъж прости ако съм те засегнала или обидила изкарвайки възмущението ти от някои (не всичките) лекари безпочвено...

# 271
Аааа, Emma1_, ще многоизвиняваш, ама не само младите са суетни. Аз съм на 57 и все още въобще не смятам да сдавам самочувствието си на "първа убавица". И за коса рева, и само да минат химиите и лъчето, ще си направя нова цица със собствени тъкани, и изобщо не се давам! Пък ако знаете, заради оределите мигли и вежди, като опънах едни татуировки на вежди, пък като налепих едни изкуВствени мигъли, лелеее, каква мацка станах! Толкова се харесвам, че и като се окосмясам отново, мисля пак да си слагам мигълите. Дето викат - от лимона лимонада, та сега се кефя, дето не се налага да скубя краци. И на 100 да стана, пак ще се гримирам, и косата си ще правя, и никога няма да се дам! И никакви раци не могат да ми стъпят на малкия пръст! Даже и да се наложи да мра, ще мра като жена, не като плюнка!
Нали? 😊 Точно така!

Мидко, добро утро и мерси за кафенцето🤗

Аз няма да давам отчет. Вие знаете какво се случва. Точа дренажи, лежа и пъшкам. Те това е в буквалния смисъл🤣

Емма, аз ще покажа цици, но ще изчакам да заприличат на цици и тогава, а това може да е след месеци.....доста месеци. Сега не приличат много на цици - мечта🤣

Зори, не са "Ментор" протезите. "Мотива" са.

Само да добавя, че съм много радостна, че за почти 40 годишния ми живот не съм имала операции😁 Определено не ми харесва да съм така и много бързам да се оправя😊

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 09:14 от marittaa

# 272
Мили дружки, влезнала съм в мед.център Аско Деница в Монтана. Тук е пълен коридор със жени. Преглежда Гаврилов. Така че не сме единствени...има и тук пълен коридор такива като нас...болни, съмняващите, че са здрави. Ще взема тук едни бележки на регистратурата.

# 273
  • София

Емма, аз ще покажа цици, но ще изчакам да заприличат на цици и тогава, а това може да е след месеци.....доста месеци. Сега не приличат много на цици - мечта🤣

Maritaa, ще ти се наложи да почакаш поне два месеца, но ще си заслужава, да знаеш. Найш ли кви цицести цици ми се бяха образували на мен след първата операция. Ени такива вирнатички, дето от след раждането преди няколко века не са ми били. Много им се кефех. Мойто силинонче беше Ментор. А на теб какъв ти е разреза? Моят беше направен около ареолата, та като заздравя белега, остана само като тъничка чертичка да се вижда, трябва да се загледа човек, за да я види. И имплантите ми бяха поставени под мускула.

# 274
Здравейте, и аз съм оперирана и с реконструкция като някои от вас. Въпросът ми е към тези от вас които са с превантивна мастектомия.След изчистване на жлезите и поставянето на имплантите нормално ли е пигментацията на ареолата да падне и да почне отново да се възстановява? Разрезите през ареолата ли са били и запазена ли им е нормалната форма.Ще се радвам ако споделите.

# 275
Хахахааа Детелинке, ти си мой човек! 👍🏻 Отдолу са ми разрезите. В гънката под гърдите, но на мен не ми пука от такъв тип белези. Над мускула са моите. Дискутирахме го преди операцията с доктора и той каза, че така се напасвало по- добре според статистиките му. Незнам....аз му се доверявам. Гледам обичат го жените тук и се води добър доктор. И аз го обичам, ама ме видя в абсолютно натурален вид вече, а ако съм и подпръдвала на операцията (от химиите бая се разпърдях последно време) едва ли имам шанс с него🤣🤣🤣🤣 Нищо...аз обичам и гаджето си. Вчера ми дойде тук на свиждане направо от бизнес среща костюмиран, та ми спря сърцето като го видях....какъв ми е два метра. Абе дайте ми мъже на мене и не ме мислете🤣🤣🤣

Бонибобо, за пигментацията незнам, но моята в момента е лилаво - синя брррр. Ти защо питаш и какво имаш предвид? Още ли сакатлъци има да ни се случват? 😁

# 276
  • София
При мен зърното на проблемната гърда има участък без пигментация .То беше съсирена кръв там и аз само я човърках ,та като обелих кората и остана бяло .
 И при мен е през зърната импланта .

Мен от вчера ме цепи глава и се чудя дали може да е от Золадекса,яйчниците също ме болят.

Детелинке,а ти изобщо ли нямаш мигли?Мен ме е страх ,ако залепя изкуствени към останалите ми мигли,като ги махам,да не паднат и моите.

Скрит текст:
Да се похваля с новият ми летен маникюр 🙂

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 19:31 от zori_g_n

# 277
    maritta
, благодаря ти. Много наистина искам да видя, как изглеждат гърдите след реконструкцията. Може и Леди да покаже 😄😄😄, ако е навита. Спирит, наистина форумът е бил пълен със закачки относно постовете ми и личностните обиди, което не е редно особено в този форум да се случва. Но ето че тук, за големи съжаление, са се появили нови никове, нови хора, които са се разведрили обстановката и атмосферата е станала много топла. Моля да ме извиниш, че те обиждах за постовете ти, че са досадни - писала съм го от яд, а иначе съм ги чела със желание. Благодаря на всички, които са ми спомогнали да участвам в темата, да продължа да пиша, защото съм една от вас. И когато приключи лечението ви, искам да си пишем тук пак, както го прави Хули, Спирит, DZ и други. Нещо не пише Al....

# 278
Ал, и аз я мисля......проверих- не е влизала от 10-ти. Дано просто да не и стига времето за компютър или да няма нет  Praynig
Ема, ти си чиста душа, непринудена.......каквото ти е на сърце, това ти е на пръстите и бъди сигурна, че тука си ни много симпатична.....Само, като вземеш да ги "редиш" подред докторите, малко  се поизнервяме... че, нали пусто на тях ако нямаме вяра и не мислим, че ще ни излекуват- закъде сме?
А, за суетата- ми млади сме, още......То, ясно- вкопчили сме се в живота, ама то ако само  вегетираме и оцеляваме, то живот ли е? Аз, лично си искам стария див живот- с концертите, с купоните, с пътуванията......Днес, като се обърнаха няколко чичовци на басейна, дали не ми стана благо на душата....Женена съм, мъж ми не трЕбЕ, ама друго си да видиш, че "още хващаш  окото". А и за мъжа и за децата, стреса е достатъчен, та искам да имат най- хубавата мама и булка... И, се кефя на Марита и Детеличката, щото ми дават стимул, да  се "покифлея". Пък, за на Зори маникюра, мога само да завиждам. само да спрат ноктите да се цепят по дължина, ще видите Вие, кака Ви какви нокти ще пусне. И сега без лак не оставам, ма то компромисна работа......изнасилена.... Embarassed

# 279
Емма, ти си верно много "блага" 😊 И Зори, и Лейди имат цици за показване и ти предлагам да ги нагръчиш малко по- настоятелно, че ако ти покажа моите сега ще оплюеш чак швейцарските доктори ха ха хааа
На мене едната ми е под мишницата още, но се предполага, че ще се намести.

Зори, маникюра ти е готин, но нямаш ли поражения на ноктите от химията? И аз искам маникюр, но чакам да израстнат поразените нокти. Вече по-малко от половината са увредени.

Люба, и ти си от наща - кифленска партия😊 Ми кво? Жена съм и не се срамувам, че искам цици и мигли. Щом докторите казват, че може значи може.

Оф аз се освестих малко чак от днес на обяд. Бях труп. Тия две упойки зле ги понесох. След първата операция си бях супер, но втория ужас ме събори. Дано утре съм още по-добре. От кога ви позволиха да се къпете? Чак като напълно заздравее ли?

# 280
  • София

Детелинке,а ти изобщо ли нямаш мигли?Мен ме е страх ,ако залепя изкуствени към останалите ми мигли,като ги махам,да не паднат и моите.

Абе има там едни косъми, ама са като изщипани от гъска. Същото е и с косата ми, оредя яко, но все още има какво да вържа на опашка.
Ами лепя си миглите, а вечер просто намазвам с бебешко олио Джонсън, и след 15-20 мин. с леко дръпване падат, без да скубят моите. Оставям изкуствените за през нощта с олиото на тях, за да размекне лепилото. На сутринта каквито има остатъци от него почиствам с пръсти, после мия миглите с препарат за миене на чинии и после плакна яко. Един комплект ползвам вече 1 месец. Лепилото е "Wimprl", купих го от ДМ. Шишенцето му е като на очна линия, с тъничка четчица на капачето. Ако нещо съм пропуснала, питай, с кеф ще ти отговоря.

Maritaa, един съвет: ако някъде по шева се е захванала коричка, да не си посмяла да я чоплиш, ще си направиш белега по-голям! Тя, когато й дойде времето, ще падне сама.  Ама ти нещо ми изглеждаш особено впечатлена от докторчето, ще да е яко лъскаво. Не се притеснявай от пръцкането, точно не си им първата, всеки ден го наблюдават тоя ефект, а освен това докторите са наясно с органичните работи.
Я кажи, а докторчето пули ли се в твоя посока😉

# 281
Марита, пиле.....къпането, като махнат дреновете. Дотогава- квото можеш ще замиваш, където не можеш- с мокри кърпи.....Аз, откарах двайсетина дни и накрая не можех се понасям, а беше уж по- хладно, времето. Добре, че поне коси и косми нямаме, че тогава щяхме се вмиришем яко...
И, мерси, че ме писахте и мен при кифлите. Сега отивам си сипя едно испанско вино и почвам се дуя  Mr. Green

# 282
Хахаха Детелинке, докторчето е много любезно с мен и ми прави реверанси. Нямах право по каса на двойна мастектомия, но той "улови" насоките ми (сигурно е видял, че съм леко кифла) и ми го издейства, после ми изтегли операцията напред по желание, оная нощ като стана сакатлъка с цицата дойде лично от тях си по нощите да ме поправи и аз очаквах да се събудя без една цица, защото тук преглеждащите ме и "бавачките" ми докато дойде той ми казаха, че май ще извади импланта и няма да го слага веднага, а друг път, но като се събудих си бях с цици. Някак имам чувството, че ми играе по гайдата, но незнам. За разни работи с него и дума неможе да става де. 1. Май е по-млад от мен и 1000 пъти на по-високо ниво от мен, 2. Доктор ми е и 3. Аз си имам сериозно гадже. Абе само се бъзикам с докторчето. Напиши в гугъл: dr. Dedes unispital zürich и виж там при "екип" докторите. Той и брат му са в раздел oberärzte или oberarzt. Ако не ме лъжат очите даже са близнаци😊 Демек двоен пич🤣
Моите мигли растат, но на едното око са значително напреднали пред тези на другото🙄

Бегай си сипи и заради мен, Люба😊 Мислех да се замивам, но докато стигнах до вратата и си представих колко бъхтене е и се отказах Още съм немощна.

# 283
  • София
Ще потърся утре в DM и без това мама има РД и ще има купон,да се барна.😉

Марита,ноктите ми не са мръднали пу пу .Нито цвета са сменили,нито са се отлепили.

Къпането - мен ми позволиха чак след махането на конците  .Преди това мъж ми ми къпеше гърба ,аз от пред позамивах,ужасна работа.

# 284
Ще потърся утре в DM и без това мама има РД и ще има купон,да се барна.😉

Марита,ноктите ми не са мръднали пу пу .Нито цвета са сменили,нито са се отлепили.

Къпането - мен ми позволиха чак след махането на конците  .Преди това мъж ми ми къпеше гърба ,аз от пред позамивах,ужасна работа.

Мда....явно ще се осмърдявам лекинко😊
Браво за ноктите. Моите също не пострадаха ужасно, но им се отрази.

А какво казвахте, че неможете да си мърдате ръцете? Аз мога. Даже вече мога и да ги вдигам леко и бавно нагоре. Странно....

Общи условия

Активация на акаунт