Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 045
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм здравно осигурена , но в момента не работя и не съм вземала болнични след операцията.

# 646
Да, явно затова са те пенсионирали предсрочно. Но, който е на трудов договор и на добри осигуровки е на далавера да взима болничен, не пенсия...

# 647
  • София
Аз сега за пръв път ще ползвам от тях болничен за два месеца. 180те дни ми изтекоха на 26 юли. Подадох в ТЕЛК на 16 юли и днес отидох до там, защото още не съм получила заветното писмо. Било пратено, но ми дадоха все пак датата и какво да нося. Та 9 септември ми е датата за явяване за първите два месеца, които са до края на септември. Та от средата на септември пак трябва да минавам същата процедура за следващите 2 месеца... Sad

# 648
  • София
Тинтири, заради отпуската на ТЕЛКа е. Но ще ти изплатят веднага 60 дни наведнъж и после всичко отначало. Това е при всички през лятото. Аз също чакам. Не забравяй Производствена характеристика. Ако ТЕЛКът ти е в Онкото, много са любезни и разбрани. Те също разбират, че с нашата диагноза си седиш вкъщи и правиш процедурите, което си е месеци наред.

# 649
  • София
Във втора градска съм

# 650
  • Другата България
Аз сега за пръв път ще ползвам от тях болничен за два месеца. 180те дни ми изтекоха на 26 юли. Подадох в ТЕЛК на 16 юли и днес отидох до там, защото още не съм получила заветното писмо. Било пратено, но ми дадоха все пак датата и какво да нося. Та 9 септември ми е датата за явяване за първите два месеца, които са до края на септември. Та от средата на септември пак трябва да минавам същата процедура за следващите 2 месеца... Sad
Не знам дали си спомняш, но ти обясних преди време, че ще стане така. Наведнъж ще ти изплатят после и за двата месеца, неприятното е, че тъкмо ще се оправиш с едните два, и ще дойде време да подаваш за другите два. Надявам се да се регулират нещата с нормалното работно време на ТЕЛК комисиите.

# 651
  • София
Да, помня, разбира се! Затова и не съм учудена Simple Smile

А колко отпускат след края на лъчето? Има ли поне някакво време за възстановяване, преди да трябва да почна работа? Честно казано хич не се чувствам готова за работа Sad

# 652
  • София
Тинтири, ТЕЛК дава 3 пъти по 60 дни ,така че ще можеш още време да почиваш.
 Аз се чудя дали да ги ползвам тези.За лъчето ми трябват,но после не знам.Аз и по време на химията си работех между вливките .Странното е ,че сега съм по-уморена,отколкото по време на ХТ.Явно се натрупаха .Просто много ми се доспива,не друго.
  Моите 180 дни изтекоха вчера, но личният ми лекар и лекарката от ЛКК бяха отпуска преди това и чак на 8-ми ще са ми готови документите ,така че най-рано тогава ще ги подам.Не знаех,че може и по-рано от датата на последния болничен.Това с парите е много кофти.На мен и без това много ми ги бавят.Още не са ми платили този,дето изтече на 17.07,а то и следващия изтече вече.
Обаче се надявам да не ме викат преди 11.09,че искам да мръднем някъде на почивка .

Люба,мен това с маркирането ми го направиха вече,сега съм с 3 мишени и лепенки върху тях .😁В четвъртък започват и стрелбата.

# 653
  • София
Тинтири, ТЕЛК дава 3 пъти по 60 дни ,така че ще можеш още време да почиваш.

Да, това е максимума, но предполагам, ако ти продължава лечението. Моето ще приключи към средата на вторите два месеца от ТЕЛК. В този случай ще ми отпуснат ли трети път?

# 654
  • Варна
Здравейте, момичета. Моля да ме насочите къде мога да разгледам упражненията с точилката, които прилагате? Разцъках за клипчета, но не намирам. На една от вратите в отделението, в което съм сега, има инструкции някакви, но те не са за крайно глуповатички като мен - "със зигзагообразни движения разтръскайте ръката нагоре и надолу, махайки с пръсти". Картинки ми трябват. Като за идиоти. Или най-добре клип - за мързеливи идиоти. People Massage People No Good People Ok Woman
Благодаря предварително за споделеното!

# 655
  • София
На първа страница на тази тема най-подробно е обяснено.

# 656
Аз правя тези :
https://sport.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0% … D0%B8%D1%86%D0%B8

https://amoenabg.com/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B8/ … 0%B4%D0%B5%D0%BC/

Имах подуване на ръката преди няколко дни, и с ежедневно правене на тези упражнения по няколко пъти на ден изчезна .

# 657
Аз идвам да се оплача- понеже прекарах предиобеда в лъче-то...Отне почти три часа да ме приемат и да ми вземат кръв(не стана от другата страна и се наложи да ме бодат от оперираната, та сега ме боли ръката). Но, с чакането съм свикнала.....в случая съм много неприятно изненадана от отношението- никой, нищо не ти обяснява. Получаваш само кратки команди от типа на " Съблечи се", " Облечи се" и " Чакай". Вярно, че има доста хора......но някак не мисля, че е редно да си пестят думите- поне основни насоки може да дадат...Иначе ми направи впечатление, че време за мохабет помежду си- намират...Ама, явно съм разлигавена от химиотерапевта, дето всичко ми обясняваше предварително и ми отговаряше на въпросите. Ще пробвам утре пак да попитам, дано като е в по-късните часове, да са малко по- сговорчиви.
И, да питам- тия лепенки ме побъркват.....сърби, боли, зачервила съм се. За тях попитах- махнаха ми само една, дето бях много червена под нея, но за другите ми казаха, че " не можело", щото щели да се изтрият маркерите и нямало да могат да работят. Та, ако знаете някоя магия и я споделите, ще съм ви признателна цял живот.

# 658
Аз идвам да се оплача- понеже прекарах предиобеда в лъче-то...Отне почти три часа да ме приемат и да ми вземат кръв(не стана от другата страна и се наложи да ме бодат от оперираната, та сега ме боли ръката). Но, с чакането съм свикнала.....в случая съм много неприятно изненадана от отношението- никой, нищо не ти обяснява. Получаваш само кратки команди от типа на " Съблечи се", " Облечи се" и " Чакай". Вярно, че има доста хора......но някак не мисля, че е редно да си пестят думите- поне основни насоки може да дадат...Иначе ми направи впечатление, че време за мохабет помежду си- намират...Ама, явно съм разлигавена от химиотерапевта, дето всичко ми обясняваше предварително и ми отговаряше на въпросите. Ще пробвам утре пак да попитам, дано като е в по-късните часове, да са малко по- сговорчиви.
И, да питам- тия лепенки ме побъркват.....сърби, боли, зачервила съм се. За тях попитах- махнаха ми само една, дето бях много червена под нея, но за другите ми казаха, че " не можело", щото щели да се изтрият маркерите и нямало да могат да работят. Та, ако знаете някоя магия и я споделите, ще съм ви признателна цял живот.
В онкологията след като ни маркираха стояхме с лепенките около 2 седмици докато започнем процедурите. Първия ден махнаха лепенките и ни начертаха други черти на различно място и ги повтаряха веднъж седмично да не се изтрият. Никой не е стоял с лепенки от първата до последната процедура. Искаха да се къпем само с вода и да не ползваме сапуни и др.  на това място. За косата може да се мие с шампоан и да се стича по тялото. Никой не съм чула да се оплаче от реакция от лепенките -купуват се специални от аптека. Не се изтриват лесно маркерите (голямо търкане падна след края на лъчето докато изчезнат).

# 659
Първият път на лъчето винаги се чака по много. След това ти определят час , който се спазва + - 15 мин.  Поне при мен така беше.
REN, аз съм била с лепенки от първото до последното лъче-25 броя.Сменяха ми лепенките и повтаряха с маркер , само ако лепенката тръгне да пада. Отделно аз си бях купила лепенки за лъчетерапия и ако се случеше събота или неделя, сама си укрепвах маркировката, без да махам тяхната лепенка, ми така отгоре. После като отида при тях и ме дооправят.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 17:34 от kacha

Общи условия

Активация на акаунт