С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 494
  • 713
  •   1
Отговори
# 105
Мерси, ще ѝ предам Joy

# 106
Много снахи четат темата и им се иска и те с нещо да се оплачат от свекървата. И като няма какво, търсят наистина под вола теле. Така е и с пожеланията за здраве. Моята свекърва казваше "Намерило та зашло, но си вири рогата".

Уиш,  някои са  неспособни  да разберат  това, което им се казва.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 22:29 от K.A.G.

# 107
Аз също пожелавам на всеки най- вече здраве, защото като липсва то, нищо не е важно....моята свекърва също това ми пожелава основно след проблемите ми, пък никога не съм си помислила тая сега какво иска да ми натрие носа пак...

# 108

Ами няма как свекървата да им чете мислите какво може и какво не може. Изчистила е по молба на сина и по нейна представа
Ми явно и в твоите представи чистенето е едно и също нещо с пренареждане на интериора и разместване на мебели.
Но от мен да знаеш,не са.
Някой ден,ако ти се наложи да помогнеш у дома на снахата,имай го предвид.
Щом така си го разбрала, аз защо да изяснявам?

Някой да е казал,че трябва!?!

# 109
На мен свекървата и баба му нищо не ми пожелават /хубаво/. Всяко включване от тяхна, страна е за да се заяждат или да ме обвиняват в някакви глупости... И да ме обиждат. Бременна съм в седми месец, последното  им включване беше, че "Не съм човек" след като не ги поздравих за празниците. Баба му живее в другия край на БГ, майка му извън. И пак са готови за скандали. Веднъж не чух да се поинтересуват как съм, как върви бременността. Дори само мъжа ми да питат, аз нали не съм човек Grinning
Относно човещината ми... Преди тотално да почна да ги отбягвам, бяха скандали и вмешателство защо сватбата ни била такава, колко пари за  нея са дали нашите, ама с точност! Бях в болница, знаеха, не питаха как съм, на  рожденни дни не ме поздравяват. Но виж от друга сърана съм абсолютно длъжна да ги уважавам, пък и на Прошка трябвало да звъня.
Та по повод пожеланието за здраве, радвайте се.

# 110
  • София
Ами то и аз да се оплача! Моята свекърва за рождения ми ден ми пожелава да съм обичала хората и разни такива. Гледам и мигам по телефона или се обаждат на мъжа ми да честитят моя рожден ден! Баща му за 11 години веднъж ми се е обадил, а за деня на жената никой от тях!  Не обръщам внимание, защото те са неспособни на уважение към друг човек. За щастие мъжът ми е доста различен от тях. Милият, много е измъчен от майка си! Когато се скараме, често ме обвинява в качества, които не притежавам, но характерни за майка му. Старая се да не му обръщам внимание, но понякога ми писва да излива детските си травми върху мен! Общо взето доста неприятни хора!

# 111
Аз пък да кажа че предпочитам да не ми се обажда, още по- малко да идва през ден... Нито я грее как съм нито пък мен ме интересува тя как е.. Не е лош човек ама ми е писнало от как си? !!

# 112
Броените пъти, когато са ме поздравявали за рд, е било с всичките приказки да ги уважавам. Нали на мой празник ми се напомня. Егати поученията. На последната обида и такова подмятане им казах, че уважението се гради от двете страни и няма да го получат от мен след като те са оперирани от елементарни обноски.

# 113
Откакто контактите им с мен са забранени се чувствам много добре. За съжаление знам, че е временно. Скоро ще родя и ще има пак приказки за уважения, задължения да ги каним и така нататък. Нищо че нито  веднъж не съм усетила заангажираност и съпричастност. Длъжни сме били нали, кръв.

# 114
Откакто контактите им с мен са забранени се чувствам много добре. За съжаление знам, че е временно. Скоро ще родя и ще има пак приказки за уважения, задължения да ги каним и така нататък. Нищо че нито  веднъж не съм усетила заангажираност и съпричастност. Длъжни сме били нали, кръв.
Аз скоро родих.. Сега през ден идват на визита на бебето.. Направо полудявам..

# 115
Аз скоро родих.. Сега през ден идват на визита на бебето.. Направо полудявам..

Честита рожба! Съветвам да ограничите контактите с бебо поне в началото с външни хора, били и роднини. Чисто от здравословна гледна точка, не за друго.

# 116
Ай, драмата с името на бебо продължава Joy  но вече наистина ми става неприятно, какво само пустосват хубавото име. Снощи се обади сестрата на свека, същата дето се гласи за екскурзията, и пита как ще казва. Ебаси, за 12дни не разбраха ли, че вече си има име!? После, естествено не пропусна да каже, че името е много грозно.
Разбира се, мен пак ме пропуснаха в честитките и пожеланията Bowtie

За моя утеха, баба му единствена харесала името Simple Smile но тя е толкова стара, че мнението й отдавна не е от значение за никой.

# 117
  • София
Paulana, връчи им го на тях и излез някъде. Това при всяко натрисане.

# 118
Паулана, аз също съм бременна, като разбра от сина си (той пък решил да й каже сам, по незнайни причини) даже едно честито не каза. Праща ми тъпотии във фейса, клипчета и картинки, но нищо не пише. Иначе според него била много щастлива. И тъй като бях в стаята, като той й се обади да й каже пола на бебето, чух реакцията: "Нищо, не се притеснявай, те лекарите се бъркат, няма да е момиче". Естествено го настрои набързо, та няколко дни мъжа ми беше меко казано разочарован. За щастие не й се върза на глупостите как първото трябва да е мъжко (и нейното първо дори не е) и сега е щастлив.

Последната й изцепка беше, че обяснява вече 5 години на ММ, че си има стая у тях и ако иска да си я обзавежда, ремонтира и тн си е негова работа (сестра му също си има стая, но на нея й направиха основен ремонт) и сега ще се местим, та стария ни диван (запазен, на 3 години) искахме да го занесем там, че иначе има само един много стар и неудобен и да може да спим на него като ходим, сега обаче се обърна палачинката и не искала да й се пипа нищо, нито пък да й носим някакъв сив диван. Цветът не й харесвал. Тя дори не влиза в тази стая.

Кате, да ти е живо и здраво бебенцето и хич не се връзвай. Кукумявки.

# 119
После, естествено не пропусна да каже, че името е много грозно.
Значи, ако някой е такъв простафунгел, опериран от елементарни обноски, че си позволи да изтърси подобна тъпотия, ще го отрежа от всякакви контакти, та ако ще камъни да валят.

Общи условия

Активация на акаунт